Nigeryje protestuotojai prieš „Charlie Hebdo“ padegė 7 bažnyčias

Nigeryje, demontracijų prieš prancūzų satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ karikatūras bei naujausio žurnalo viršelį, kuriame pavaizduota...



Nigeryje, demontracijų prieš prancūzų satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ karikatūras bei naujausio žurnalo viršelį, kuriame pavaizduotas pranašas Muhamedas, buvo padegtos mažiausiai 7 bažnyčios. Šie protestai tęsiasi jau tris dienas.

Protesto demonstaracijos bei vėliau sekę neramumai prasidėjo žmonių miniai susirinkus prie centrinės Niamėjaus mečetės ir šaukiant „Alach akbar“ („Alachas didis“).

Kaip praneša Prancūzijos spaudos agentūros, netrukus Nigerio sostinėje buvo padegtos bažnyčios, Zindere taip pat liepsnojo prancūzams priklausančios parduotuvės, buvo užpultas prancūzų kultūros centras.

Abiejuose miestuose policija protestuotojus vaikė ašarinėmis dujomis. 

Šeštadienį per neramumus žuvo 5 žmonės, dar mažiausiai trys žmonės žuvo penktadienį Zindere, antrame pagal dydį Nigerio mieste.

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Religija 9220806297992136345

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

„Nigeryje, demontracijų prieš prancūzų satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ karikatūras bei naujausio žurnalo viršelį, kuriame pavaizduotas pranašas Muhamedas, buvo padegtos mažiausiai 7 bažnyčios.“

Ar ne toks ir yra tų vis naujų karikatūrų, tos „Je suis Charlie“ isterijos tikslas – sukiršint musulmonus su krikščionimis. O tada ateis gelbėtojai Naujos Pasaulio Tvarkos galutinai įvesti. Štai Cameronas kitame portalo straipsnyje labai iškalbingas. Gal kiek per daug ir neatsargiai išplepėjo.

Anonimiškas rašė...

Iš kunigo O. P. Volskio tinklapio:

"Vienoje pašaipūnų žurnaliuko redakcijoje Paryžiuje buvo nukauti jos darbuotojai. Priežastis – tyčiojimasis iš islamo religijos. Keli įsižeidę islamistai, apvaldyti beprotiško įsiūčio, paklojo keliolika kitų išprotėjusių paišytojų, kurie užsiciklino savame pasaulyje.
Pajudėjo solidarumo minios gatvėse, pasigirdo kvietimai melstis už nušautus cinikus, Paryžiaus Dievo Motinos katedros varpai būtent kvietė tai padaryti. Čia pat pasigirdo to paties geltonojo žurnaliuko patyčios iš skambintojų varpais. Bajauriausiomis iliustracijomis jau ne vienerius metus jie tyčiojasi ne tik iš islamo, bet ir iš katalikybės.
Popiežius Pranciškus pasakęs, kad nei tyčiotis iš tikėjimo nederėtų, nei žudyti dėl tikėjimo negalima. Bet ar krikščionybė turi priprasti prie pastovių patyčių? Pasak šv.Jono Auksaburnio – ne. Reikia tokiam reiškiniui priešintis, žinoma, kitokiais metodais.
Auksaburnis yra sakęs, kad jei išgirsi gatvėje ar turguje ką nors tyčiojantis iš Viešpaties Kristaus, priėjęs tokį sudrausk. Nederėtų išsigąsti, jei reikėtų tokį žmogų ir prikulti. Siekiant užčiaupti jo piktžodžiaujančias lūpas derėtų trinktelėti jam per kuprą. Labai įdomus šiuo atveju Jono Auksaburnio pasakymas – “pašventink savo kumštį smūgiu”, t.y. jis teigia, jog kovojantis prieš piktžodžiavimą kumštis yra tam tikra prasme šventas, nes gina padorumą, tiesą, moralę, tikėjimo vertybę.
Klaustume, ar galima tokiu paraginimu vadovautis šiais laikais? Taip išeitų, jog galima, tačiau būtina turėti omenyje, jog dėl Kristaus galima nukentėti. Mat civiliniai įsakymai draudžia piktžodžiautojų ir įžeidinėtojų tramdymą asmeniniais ir jėgos būdais. Bet jei krikščionis yra pasiryžęs kentėti dėl Kristaus už tikėjimą, tai būtų teisingas ir geras poelgis. Kai kuriais atvejais tokia drąsa ir auka yra būtini.
Jei visi krikščionys gausiu būriu priešintųsi piktžodžiaujantiems, niekas nedrįstų kėsintis į jų vertybes. Valdžia daugumos savo piliečių neuždarytų į kalėjimą, pabijotų krikščionių jėgos ir pasipiktinimo.
Krikščionys turėtų boikotuoti ir protestuoti prieš piktžodžiautojus visais būdais: ir visuotine nepakanta, asmeniniais laiškais ir viešomis pastabomis, ir įtakodami tokių asmenų bei organizacijų finansinius ir teisinius nuostolius.
Tai, kad krikščionys taikstosi su besidergiančiais individais, sąlygoja pavojų visai Vakarų civilizacijai, nes patys savęs imame negerbti, ir užsitraukiame įniršį tų, kurie nežino šv.kumščio, bet labiau išpažįsta šautuvo, bombų, peilio ir kartuvių priemones.

Anonimiškas rašė...

babua,.As babua noriu pisti,kaip pisina visi balti pisinetojai

item