Madride tūkstančiai išėjo į gatves protestuoti prieš griežto taupymo politiką

Šeštadienį į Madrido gatves išėjo dešimtys tūkstančių ispanų. Tokiu būdu jie rodo paramą partijai „Podemos“, kuri kovoja prieš taupymo ...



Šeštadienį į Madrido gatves išėjo dešimtys tūkstančių ispanų. Tokiu būdu jie rodo paramą partijai „Podemos“, kuri kovoja prieš taupymo politiką šalyje. Ši partija vis dažniau lyginama su „Syriza“ Graikijoje, informuoja „Reuters“.

Susirinkusi minia skandavo „taip, mes galime“ ir „tik tak tik tak“, o tai esą reiškia, kad politinio elito valdymo laikas baigiasi. Žmonės mojavo Graikijos vėliavomis ir nešėsi plakatus su žodžiais „viskas keisis“.

Partija „Podemos“ buvo suformuota tik prieš metus, bet gegužę visus nustebino laimėjusi penkias vietas rinkimuose į Europos Parlamentą. Remiantis nuomonių apklausomis, ši partija turėtų laimėti rinkimus į parlamentą, vyksiančius lapkričio mėnesį.
Partijos lyderis P.Iglesias žada kovoti su tradicinių politikos lyderių „kasta“. Kaip ir „Syriza“, „Podemos“ užsitikrino visuomenės palaikymą, smerkdama korupciją ir atmesdama viešųjų išlaidų taupymo programas.
Ši partija nori užtikrinti, kad pelningoms bendrovėms būtų sunkiau atleisti savo darbuotojus, nacionalizuoti privačias ligonines ir grįžti prie valstybinės sveikatos apsaugos sistemos, taip pat „reikšmingai“ padidinti minimalų atlyginimą.

„Žmonės nebegali pakęsti politinės klasės. Jeigu norime ateities, reikia daugiau darbo vietų“,- kalbėjo viena iš protestuotojų.

„Yra daug žmonių, kurie pripažįsta, kad reikia pokyčių. Jau pakaks vogti – kai korumpuotieji pasiima viską, o mes nieko negalime padaryti“, - teigė bedarbė mokytoja Dori Sanchez.

Šaltinis: www.respublika.lt

Susiję

Pasaulis 6429073766156374532
item