Lietuva tieks gamtines dujas į Estiją

Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos įmonė „LITGAS“, priklausanti energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“, vasario 1 dieną pradės tie...


Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos įmonė „LITGAS“, priklausanti energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“, vasario 1 dieną pradės tiekti gamtines dujas į Estiją. „LITGAS“ yra pirmoji Lietuvoje ir viena pirmųjų bendrovių Baltijos šalyse, tieksiančių gamtines dujas klientams kitose šalyse.

„Pradėjus veikti SGD terminalui galime gauti dujų iš skirtingų tiekėjų ir pasiūlyti jas klientams kitose šalyse konkurencingomis kainomis. O Lietuva gali tapti regioniniu prekybos gamtinėmis dujomis centru“, – teigė UAB „LITGAS“ generalinis direktorius Dominykas Tučkus.

Šįmet į Estiją planuojama patiekti iki 30 milijonų kubinių metrų dujų. „LITGAS“ pasirašė tiekimo sutartį su „Alexela Group“ įmone „Reola Gaas“, taip pat yra užmegzti kontaktai su kitais potencialiais klientais Estijoje.

Dujos iš Lietuvos į Estiją bus tiekiamos dujotiekiu per Latviją.

„LITGAS“ yra pasirašiusi 15 neįpareigojančių prekybos SGD sutarčių su kompanijomis, tiekiančiomis apie pusę viso pasaulio SGD, taip pat turi galimybes įsigyti gamtinių dujų iš kitų Lietuvos importuotojų.


Susiję

Ekonomika 888738555016790438

Rašyti komentarą

item