Latvių saugumą išjudino „Latgalos liaudies respublika“

Latvijos saugumo policija pradėjo tyrimą dėl socialiniuose interneto tinkluose platinamos idėjos apie „Latgalos liaudies respubliką”. ...


Latvijos saugumo policija pradėjo tyrimą dėl socialiniuose interneto tinkluose platinamos idėjos apie „Latgalos liaudies respubliką”.

Kaip skelbia latvių Delfi.lv., tinkle „Facebook” buvo išplatinta neva siūlomo naujo teritorinio vieneto vėliava, kurią sudaro rytinio etnografinio Latgalos regiono istorinė vėliava, papildyta užrašais rusų kalba. Taip pat skelbiamas Latvijos žemėlapis, kuriame Latgala vaizduojama atskirai.

Latvių saugumiečiai pabrėžė, kad viešojoje erdvėje platinamos idėjos, kuriomis metamas iššūkis Latvijos konstitucijoje įtvirtintam šalies teritorinio vientisumo principui, atitinka Rusijos geopolitinius interesus.

Šalies gyventojai raginami ir ateityje operatyviai pranešti teisėsaugos institucijoms apie atvejus, kai Latvijos vėliava naudojama provokatyviu ir Latvijos interesams prieštaraujančiu būdu.

„Latgalos liaudies respublika” – tiesioginė nuoroda į praėjusių metų pavasarį su Rusijos pagalba Rytų Ukrainoje įkurtus separatistinius darinius, Donecko ir Lugansko „liaudies respublikas”, kurioms beveik nuo pat pradžių vadovavo Rusijos piliečiai. Separatistinis judėjimas atvedė Ukrainą iki faktinės karo padėties, per nebesaugomą rytinę sieną į jos teritoriją plūstant Rusijos reguliariosios kariuomenės kariams, ginkluotiems savanoriams ir sunkiajai rusų karinei ginkluotei.

Susiję

Pasaulis 1500259092711146991
item