Iš tamsybės – tik kelias teisybės

Jaunimo sambūris „Pro Patria“ ir Studentų ateitininkų sąjunga vasario 28–kovo 1 dienomis Kaune organizuoja studijų savaitgalį „Iš tamsy...


Jaunimo sambūris „Pro Patria“ ir Studentų ateitininkų sąjunga vasario 28–kovo 1 dienomis Kaune organizuoja studijų savaitgalį „Iš tamsybės – tik kelias teisybės“. Jo metu svarbiausių šių dienų Lietuvos problemų sprendimų ieškosime nagrinėdami vysk. Motiejaus Valančiaus idėjas.  

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, jos piliečių ir politikų valstybinė sąmonė gerokai pakrikusi. Be politinių problemų, lietuviai kasdien susiduria ir su socialiniais bei ekonominiais sunkumais – dėl girtuoklystės, emigracijos, socialinės atskirties, bevaikių ir mažavaikių šeimų Lietuva iš lėto tampa liūdnų perspektyvų šalimi. Krizę patiria ir kažkada moraliniu tautos ramsčiu buvusi Bažnyčia.

Ar tai reiškia, kad savo šimtmetį Lietuva turi pasitikti silpna, praradusi orumą ir bėganti nuo problemų? Manome, kad ne. Lietuvių tauta istorijos bėgyje su iššūkiais yra susidūrusi ne kartą, o kartais, atrodo, tik per stebuklą jai pavykdavo išlikti. Vienam tokiam stebuklui, kuris buvo vainikuotas 1918 metų Vasario 16-osios aktu, pamatus padėjo Žemaičių vyskupas Motiejus Valančius. Šiandien iš jo darbų galime pasimokyti daugiau, nei galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Apie naujas problemas ir senus jų sprendimo būdus kviečiame išgirsti ir diskutuoti jaunimo sambūrio „Pro Patria“ ir Studentų ateitininkų sąjungos organizuojamame studijų savaitgalyje.

Tarp studijų savaitgalio pranešėjų – Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas, filosofas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius hab. dr. Vytautas Radžvilas, literatūrologas, Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto docentas dr. Regimantas Tamošaitis, publicistas, rezistentas Petras Plumpa, Žemaičių vyskupijos muziejaus direktorius Antanas Ivinskis.

Renginys vyks svečių namuose „Domus Pacis“, Papilio g. 9, Kaune.

Dalyvio mokestis – 15 eurų. Į kainą įskaičiuota nakvynė bei maitinimas.

Nakvosiantiems ne renginio vietoje bei visiems studentams suteikiama 50 proc. nuolaida. Registruotis kviečiame iki vasario 20 dienos adresu [email protected]. Registruojantis prašome nurodyti vardą, pavardę, amžių. Taip pat nepamirškite nurodyti, jei esate studentas ir jei nakvosite ne renginio vietoje.

Vietų skaičius ribotas, todėl pirmenybė bus teikiama užsiregistravusiems anksčiau.


Informacija apie renginį bus nuolat atnaujinama socialiniame tinkle „Facebook“.




Susiję

Įvykiai 5063486788067746670
item