Daugiau nei pusė Rusijos gyventojų palankiai vertina Stalino vaidmenį istorijoje

Naujasis Levados Centro atliktas Rusijos gyventojų nuomonių tyrimas rodo, kad daugiau nei 50 nuošimčių šios valstybės gyventojų mano, jo...


Naujasis Levados Centro atliktas Rusijos gyventojų nuomonių tyrimas rodo, kad daugiau nei 50 nuošimčių šios valstybės gyventojų mano, jog Stalinas suvaidino veikiau pozityvų vaidmenį istorijoje. Palankiausiai Stalino vaidmenį vertina žmonės, vyresni nei 55-erių metų. Ypač stiprūs palankūs jausmai Stalinui kaimo vietovėse. Beje, pačioje Maskvoje Staliną labiau pozityviai nei negatyviai vertina tik kas penktas gyventojas.

Įdomu, kad vienodą  pozityvų reitingą turi tiek Leninas, tiek caras Nikolajus II. Nors abu jie daugiau nei 10 nuošimčių nusileidžia Stalinui.

Kur kas prasčiau šiandieninės Rusijos gyventojai vertina pirmąjį prezidentą Borisą Jelciną. Jį veikiau palankiai nei palankiai vertina tik kas dešimtas. Tiesa, dauguma apklaustųjų nejautė jam stiprios antipatijos, bet savo santykį įvertino kaip abejingą.

 Parengta paga BBC pranešimą

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Politika 1883418271709706335

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Tokie jau tie rusai. Nuo gilios carinės Rusijos laikų. Liepė caras barzdas nusiskusti, skutasi. Gerai, kada pasitaiko progresyvus (tam tikra prasme) caras kaip Petras. Bet pasitaikė ir Leninas. Tam žmogeliui, kitas revoliucionierius Koba, padėjo iškeliaut į kitą pasaulį ruošti revoliuciją, o pats Stalinu pasivadinęs, tapo Rusijos liaudies mylimu generalisimu. Rusai myli botagą. Bet nemėgsta tiesos, todėl jąja nesidomi ir nekvaršina sau galvos. O, kad keletas milijonų gyvybių (neskaitant karo, prie kurio entuziastingai prisidėjo, pasaulį norėję pasidalint) , tai juk anie buvo liaudies priešai. Vragi naroda. Ir Putiną labai myli ''liud''rosiiskij. Nemyli banderovcų Ukrainoje, todėl savanoriais'''''' veržiasi naikinimui to sbrodo'''. Tokie jau tie rusai. Protu jų nesuvoksi. Reikia nukvakt iki jų lygio, tada viskas paaiškėtų...gal būt...

Jota rašė...

Būtų baisiai įdomu kur nors objektyviai paskaityti apie rusų tautą. Dabar apie ją imta daug kalbėti - ir šiaip, ir anaip, šit tiesos.lt laikraštis su visais komentatoriais taip uoliai juodina ir koneveikia rusus, kad patiria vos ne apatinį susijaudinimą. Kažkaip net nesmagu skaityti. Neva nėra nacijos, esąs tik šovinistinis nacionalizmas, maža to, ir žmonių nėra, o yra kažkokie kraujo ištroškę urvažmogiai. Komentatoriai išpeša iš konteksto pačių rusų rašytojų neigiamus atsiliepimus apie rusų tautą ir su didžiuliu pasitenkinimu juos cituoja, nors iš tikrųjų tos citatos savo vietoje reikštų daug išsamesnius ir teisingesnius dalykus. Kaip ten bebūtų, tai yra krikščioniška šalis. Kiek jie atsiduoda ideologijai, kodėl ir kaip, - tai kitas klausimas, painus, neaiškus, tamsus, todėl nederėtų daryti pernelyg drąsių apibendrinimų.

item