D. Cameronas: „Laisvoje visuomenėje egzistuoja teisė įžeidinėti religinius kito žmogaus jausmus“

Kaip praneša BBC, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Deividas Kameronas pareiškė, kad nesutinka su popiežiaus Pranciškaus teig...



Kaip praneša BBC, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Deividas Kameronas pareiškė, kad nesutinka su popiežiaus Pranciškaus teiginiu, jog negalima juoktis iš kitų religijos.

Po islamistų išpuolio prieš satyrinį žurnalą „Charlie Hebdo“ Paryžiuje, popiežius Pranciškus teigė, jog „negalima provokuoti, negalima užsipuldinėti kitų religijos, negalima tyčiotis iš tikėjimo“ lygiai taip pat, kaip negalima ir žudyti.

Tuo tarpu D. Kameronas pareiškė, kad laisvoje visuomenėje egzistuoja teisė įžeidinėti religinius kito žmogaus jausmus. „Aš krikščionis. Jei kažkas pasakys ką nors įžeidžiančio apie Jėzų, man tai gali pasirodyti kaip įžeidimas, bet laisvoje visuomenėje aš neturiu teisės už tai keršyti“.

Pasak Didžiosios Britanijos ministro pirmininko, spauda turi teisę publikuoti medžiagą, kuri kažkam gali pasirodyti įžeidžianti, tačiau su sąlyga, kad tokios publikacijos nepažeis įstatymo“.

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Pasaulis 295752134973293750
item