„Allahu akbar" šaukdami automatais ginkluoti užpuolikai Paryžiaus centre nušovė 12 žmonių

Sausio 7 dieną į Paryžiaus satyrinio laikraščio redakciją įsiveržę užpuolikai, šaukdami „Allahu akbar", nužudė 12 žmonių ir pabėgo. ...

Sausio 7 dieną į Paryžiaus satyrinio laikraščio redakciją įsiveržę užpuolikai, šaukdami „Allahu akbar", nužudė 12 žmonių ir pabėgo. Šis išpuolis yra kruviniausias Prancūzijoje per pastaruosius du dešimtmečius.

Prancūzijos prezidentas Fransua Holandas šį išpuolį pavadino „be jokių abejonių teroristiniu aktu" ir priminė, jog pastarosiomis savaitėmis Prancūzijoje buvo ir daugiau išpuolių.

Prancūzijoje nustatytas didžiausias saugumo lygis, o prie maldos namų, laikraščių redakcijų ir kitų objektų išstatyta ginkluota apsauga.

Benoit Bringer, netoliese dirbantis įvykių liudininkas, televizijos kanalui iTele teigė matęs automatiniais ginklais ginkluotus vyrus su kaukėmis laikraščio redakcijoje Paryžiaus centre. Užpuolikai pakilo į antrąjį pastato aukštą ir pradėjo šaudyti į visus, ką tik matė.

Televizijos kanale France Televisions parodytame vaizdo įraše sankryžoje prie pastato aiškiai matyti du ginkluoti juodai apsirengę užpuolikai, o vėliau tarp šūvių galima aiškiai girdėti riksmą „Allahu akbar", kuris išvertus iš arabų kalbos reiškia „Dievas yra didis".

abcnews.go.com


Susiję

Pasaulis 7988594162842528344
item