Abby Johnson. Mielosios – mes vertos daugiau, nei hormoninių piliulių

Ar tai yra geriausia, ką galime gauti? Moterims šiandien kalama į galvą, esą su jų vaisingumu ne viskas tvarkoje. Ir dėl to jį reikia „...

Ar tai yra geriausia, ką galime gauti?

Moterims šiandien kalama į galvą, esą su jų vaisingumu ne viskas tvarkoje. Ir dėl to jį reikia „sutvarkyti“. Mes imame manyti, kad gebėjimas pastoti yra našta arba problema – todėl bandome „taisyti“ tai, kas nėra sugedę.

Kitais atvejais tai atrodytų nesąmonė. Juk neleidžiate laiko taisydamos ką nors, kas puikiai veikia. Tai neproduktyvu. Būtų kvaila, jei leisčiau laiką ardydama naujutėlį, puikiai veikiantį automobilį. Taip ne tik švaistyčiau laiką, bet ir galbūt sulaužyčiau kokį nors iki tol puikiai veikusį mechanizmą.

Tačiau būtent tai daugelis moterų daro su savo kūnais. „Taisydamos“ tai, kas nėra sugedę, mes sukuriame sau dar daugiau problemų.  Moterims ėmus plačiai vartoti kontraceptines tabletes, siekiant „sutvarkyti“ mūsų puikiai veikiantį nėštumą, mes ėmėme pastebėti drastišką vėžinių susirgimų krūtyje ir kiaušidėse šuolį. Bent kiek pamąsčius, tai tikrai neatrodys kaip geras pasirinkimas.

Čia turiu būti atvira: 15 savo gyvenimo metų pati naudojau vienokias ar kitokias kontraceptines priemones. Už tai sumokėjau fizinėmis problemomis, viena kurių buvo ilgas nevaisingumo laikotarpis. Ir nors nenoriu būti pesimistė, bet bijau, kad sulauksiu dienos, kai man bus diagnozuotas krūties vėžys. Prieš mane ne vien mano šeimos sveikatos istorija, bet ir mano pačios 15 metų naudoti kontraceptikai ir du abortai.

Pažvelkite į šį straipsnį. Pasak onkologės dr. Angela Lanfranchi, įkūrusios Institutą kovai su krūties vėžiu, „medicininėje literatūroje kalbama apie 30% padidėjusią vėžio riziką.“ Ji taip pat mini visiems prieinamą faktą, kad Pasaulio Sveikatos Organizacija klasifikavo hormonines kontraceptines priemones kaip Pirmos klasės karcinogenus. Kokios dar medžiagos laikomos Pirmos klasės karcinogenais? Štai kelios: arsenas, azbestas, radiacija, formaldehidai ir tabakas. Vadinasi visi šie preparatai yra taip pat pavojingi, kaip ir hormoninės kontraceptinės priemonės; bet pastarieji yra laisvai prieinami. Tik pažvelkite į kampanijas, raginančias mesti rūkyti. Tačiau vienintelė informacija apie taip pat pavojingas kontraceptines piliules yra televizijos reklamos, skatinančios moteris jas vartoti.  Kaip paaiškinti šį skirtumą?

Paprastai.  Į nėštumą žiūrima kaip į ligą… kaip į kažką, ką reikia gydyti. Vis dėlto vaisingos moterys nėra sugedusios. Jų kūnai veikia taip, kaip jiems ir priklauso. Tai kodėl turėtume dėti vėžį sukeliančias tabletes į kūną, kuris puikiai veikia?

„Bet Abby, aš PRIVALAU vartoti kontraceptikus. Aš turiu xyz negalavimą“. Jūs galite pačios užpildyti negalavimo pavadinimą: nuo endometriozės iki nereguliarių mėnesinių.

Pirmiausiai, jums nereikia naudoti kontraceptinių priemonių, nes jos nieko „nepataiso“. Jos tik paslepia esmines negalavimo priežastis; tas, kurias reikia gydyti. Kontracepcija juk negydo. Atvirkščiai, ji tik pagausina jūsų sveikatos problemas. Kenčiate nuo cistų? Prašom! Vartokite kontraceptines tabletes ir dar pasididinkite vėžio riziką.

Mielosios, mes esame vertos geresnio atsakymo. O puiki žinia – tai, kad daugelį jūsų reprodukcinės sveikatos problemų galima išgydyti naudojant metodą, žinomą NaPro technologijos pavadinimu. Daugiau apie tai galite sužinoti čia. […]  NaPro tapo Dievo dovana taip pat ir tūkstančiams porų susiduriančių su nevaisingumo problema (apie konkretų atvejį Lietuvoje, skaitykite čia - vertėjo past.)  […] Be to, yra ir kitų efektyvių reprodukcinės sveikatos spendimų, su kuriais galite susipažinti čia.

Taigi niekuomet nėra priežasties vartoti hormonines kontraceptines tabletes.  Negana to, kad tokios priemonės gali nutraukti ką tik pradėto vaiko gyvybę, jos dar yra pavojingos tiems, kas jas naudoja. Taip pat natūraliai galima pasiekti norimą laiko tarpą tarp jūsų vaikų gimimų. Apie tai galite perskaityti šiame ir šiame tinklalapiuose.

Natūralus šeimos planavimas man ir mano vyrui buvo savaime suprantamas pasirinkimas. Būdami kovotojai už negimusių kūdikių gyvybę, mes nenorime naudoti metodų, galinčių pakenkti mūsų būsimiems vaikams. O kaip moteris aš anaiptol neturiu noro naudoti priemonių, galinčių man sukelti vėžį! Jau turiu rūpintis dėl mano šeimos sveikatos istorijos, todėl man nereikia nieko, kas padėtį dar labiau komplikuotų.

Galiausiai, ar Natūralus šeimos planavimas yra lengviausias dalykas? Atsakysiu sąžiningai: ne. Bet ar juo 100% verta užsiimti? Visiškai taip. Reikia laiko jį išmokti. Su juo susiję minimalūs kaštai. Bet aš niekada negrįšiu prie dirbtinio mano hormonų ir vaisingumo manipuliavimo. Aš žinau, kad esu verta daugiau, nei man gali pasiūlyti hormoniniai sprendimai.

Pasirinkite tai, kas geriausia jūsų kūnui. Pasirinkite tai, kas geriausia jūsų santuokai. Pasidomėkite Natūraliu šeimos planavimu.

Abby Johnson, buvusi Planned Parenthood (JAV abortų šalininkų ir atlikėjų organizacijos, vert. past.) direktorė.

Straipsnis verstras iš Lifesitenews.com. Iš anglų kalbos vertė Ingrida Vobolevičienė

Susiję

Skaitiniai 1392102763652322097
item