LRT žurnalistė: Pietryčių Lietuvoje yra svarbesnių temų nei lentelės ir pavardės

Pietryčių Lietuva – vieta, turinti labai įdomią istoriją, bet nepelnytai pamiršta, tvirtina žurnalistė Živilė Kropaitė, viena iš LRT Rad...


Pietryčių Lietuva – vieta, turinti labai įdomią istoriją, bet nepelnytai pamiršta, tvirtina žurnalistė Živilė Kropaitė, viena iš LRT Radijo dokumentikos ciklo „Pietryčių Lietuva“ autorių.

LRT Televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ Ž. Kropaitė pasakojo, kad kurti dokumentikos ciklą imtasi, nes apie Pietryčių Lietuvos regioną žinome mažai, o kai kurios žinios – klaidingos.

„Mes žinome, kad Vilniaus krašte, Pietryčių Lietuvoje, gyvena žmonės, kurie turbūt kalba lenkiškai, kažkodėl esame girdėję, kad jie kalba tuteišių kalba, nors paaiškėja, kad tokios kalbos net nėra. Tai yra vieta su labai įdomia istorija, bet nepelnytai pamiršta.

Kai mes kalbame apie Vilniaus kraštą, tai paprastai kalbame apie dvikalbes lenteles arba pavardes ir galvojame, kad tai yra temos, kurios labiausiai rūpi tiems žmonėms. Bet kai nuvažiuoji ir pasikalbi su jais, supranti, kad labiausiai jos rūpi žiniasklaidai ir politikams. Ten yra įdomesnių temų, kurias verta aptarti. Tą mes ir bandėme padaryti“, – sakė Ž. Kropaitė.

Kaip pažymėjo kita dokumentikos ciklo apie Pietryčių Lietuvą kūrėja, žurnalistė Jurgita Čeponytė, dažnai girdimas teiginys, kad Vilniaus kraštas yra ekonomiškai atsilikęs, taip pat nėra visiškai teisingas: „Visa Lietuva, ypač jos pakraščiai yra šiek tiek ekonomiškai atsilikę, bet tai nereiškia, kad tas kraštas yra kažkoks išskirtinis, nors ir turi įvairių bruožų, kurie kitokie nei Lietuvos viduryje“.

Dokumentinio ciklo „Pietryčių Lietuva“ klausykitės antradieniais LRT Radijo laidoje „Ryto garsai“ 9.30 val., „Lietuvos dienoje“ – 14.30 val. ir sekmadienį po 11 val. žinių.

Šaltinis: www.voruta.lt

Susiję

Politika 4294959989823987227
item