Gruodžio 11 d. kun. E. Naujokaičio paskaita: „Kultūra ir kultūriniai karai katalikybės šviesoje"

Nuolatos girdime kalbant apie įvairias institucijų reformas ir kitus technokratinius sprendimus. Tačiau vis mažiau žmonių kalba apie pr...



Nuolatos girdime kalbant apie įvairias institucijų reformas ir kitus technokratinius sprendimus. Tačiau vis mažiau žmonių kalba apie principus ir sąvokas. Mokslininkas Samuelis Huntingtonas teigė, jog kitas mus užtiksiantis karas bus karas tarp skirtingų civilizacijų. Jis esą kils ne dėl ekonominių ar ideologinių veiksnių, tačiau dėl žmonių kultūrinio ir religinio identiteto skirtumų. Tai bus civilizacijų susidūrimas.

Ar gyvename S. Huntingtono aprašyto civilizacijų susidūrimo laikais? Norint atsakyti į šį klausimą, reikia mąstyti apie pačią civilizacijos, kultūros sąvoką, apie kultūros santykį su politika ir religija. Tik apmąstę pamatinius principus galėsime priimti teisingus sprendimus.

VU TSPMI Studentų mokslinė draugija ir jaunimo sambūris Pro Patria kviečia apie tai išgirsti ir diskutuoti jau gruodžio 11 d., 16.45 Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto 302 auditorijoje vyksiančioje kun. Edmundo Naujokaičio paskaitoje „Kultūra ir kultūriniai karai katalikybės šviesoje".

Nuoroda į renginį socialiniame tinklalapyje Facebook.

Susiję

Įvykiai 8746041812542501032

Rašyti komentarą

item