Ministrė visuomenės atstovus keičia Seimo nariais

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (toliau - SADM) su radikaliomis Seimo narėmis stengiasi įbrukti šalies gyventojams kontraversi...



Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (toliau - SADM) su radikaliomis Seimo narėmis stengiasi įbrukti šalies gyventojams kontraversišką Stambulo konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje, kurioje prisidengiant smurtu prieš moteris būtų bandoma naikinti mūsų papročius, tradicijas tam, kad keisti vyro ir moters esamus vaidmenis, propaguoti seksualines mažumas, įteisinti laisvą lyties pasirinkimą. Tėvų forumo atstovai ne tik piktinasi, kad ignoruojami aktyvūs visuomenės nariai, bet ir įžvelgia interesų konfliktą - Seimui išvadas turinčioje pateikti Vyriausybės darbo grupėje dalyvauja net dvi Seimo narės.

Ministrės Algimantos Pabedinskienės pavaldiniai, suformavę darbo grupę dėl konvencijos ratifikavimo, neįtraukė nei vienos visuomeninės organizacijos, bet suvaidino demokratiją ir formaliai „išklausė“ visuomenės atstovus, suteikdami jiems tik 5 minutes pasisakyti. Panašu, kad kuo toliau, tuo labiau ministerijose įsigali vienos tiesos ir nebaudžiamumo principas – „jūs, visuomenininkai, tik bangas keliate ir trukdote mums, o mes - valdžia, mes patys viską nuspręsime”. Demokratiškai visuomenei tai labai pavojinga tendencija - eliminuoti realų visuomenės narių dalyvavimą sprendžiant jautrius ir esminius klausimus,- teigia Tėvų forumo atstovas (LTF) Renaldas Jančiauskas.

Ne mažesnį susirūpinimą kelia ir tai, kad į Vyriausybės darbo grupę ministrės įsakymu įtrauktos Seimo narės Marija Aušrinė Povilionienė ir Dalia Kuodytė. 

“Tai jau atrodo kaip interesų konfliktas de facto - juk vyriausybės darbo grupės turi pateikti nešališkas išvadas, kurias po to nagrinėja Seimo komitetai. Ar Seimo narės darbo grupėje ruošiasi tokias išvadas, kurios paskui joms būtų kuo palankesnės “stumti” savame komitete ir Seime? - kalbėjo Lietuvos žmogaus teisių koordinavimo centro atstovas (LŽTKC) Vytautas Budnikas.

Pernai mes iškėlėme diskusiją dėl tylaus konvencijos „stūmimo“. Šiemet matome, kad procesas juda jau vyriausybiniu buldozerio principu. Procesai migloti, aktyvūs visuomenės atstovai ir visa visuomenė paliekami kvailio vietoje, o radikaliomis idėjomis garsėjančios Seimo narės jau diriguoja ir ministerijų atstovams. Labai norėtųsi tikėti, kad tai - ne Darbo partijos veikimo principai”- vylėsi LTF atstovas Renaldas Jančiauskas.

Konvencijoje minimos teisinės nuostatos pažeidžia Lietuvos Respublikos Konstituciją, Lietuvos tarptautinius įsipareigojimus ir kitus teisės aktus, supriešina žmones, neigia pamatines žmogaus teises ir laisves (žodžio, minties, įsitikinimų, teisę tėvams auklėti vaikus pagal savo pačių įsitikinimus ir kt.) - teigia LŽTKC atstovas Vytautas Budnikas.

Susiję

Aktualijos 1225667938124182245

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Taigi čia demokratija "po-neomarksistski" - bendra Vakarų tendancija. Tiesa, Rytuose (Rusija, Kinija, Š. Korėja) viskas dar "paprasčiau". ;)

item