Lietuva kurs karinę brigadą su ukrainiečiais, Latvija nerems Ukrainos ginklais

Latvija neteiks ginklų Ukrainai, pareiškė Latvijos premjerė Laimdota Straujuma, praneša Gazeta.ru. Taip Latvijos vyriausybės vadovė...



Latvija neteiks ginklų Ukrainai, pareiškė Latvijos premjerė Laimdota Straujuma, praneša Gazeta.ru.

Taip Latvijos vyriausybės vadovė pakomentavo Lietuvos prezidentės D. Grybauskaitės vizito Ukrainoje metu pasirašytą susitarimą dėl „konkrečių ginkluotės elementų tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“.

Lietuvos krašto apsaugos ministras J. Olekas sakė, kad susitarimas reiškia, kad Lietuva kartu su Ukraina ir Lenkija įkurs bendrą karinę brigadą, kuri galėtų kartu dalyvauti karinėse pratybose ir padėtų reformuoti Ukrainos kariuomenę. 

Latvijos premjerė taip pat kalbėjo apie Ukrainos kariuomenės reformas: „Latvija palaikys Ukrainą kitaip. Manau, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikalinga reforma, todėl mes ruošiame jų specialistams seminarus ir teikiame humanitarinę pagalbą".

JAV administracija taip pat dar kartą pakartojo, kad nerems Ukrainos ginklais, bet Pentagonas pažadėjo artimiausiu metu nusiųsti Kijevui papildomus antiartilerinius radarus, galinčius akimirksniu nustatyti, iš kur šaudo priešas.

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Aktualijos 1963559140187342268
item