Kaune rezistentės Joanos Ulinauskaitės-Mureikienės knygos pristatymas

2014 m. gruodžio 4 d. 15 val., Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune (Vilniaus g. 33), „Versmės“ leidyklos išleistos - Joano...

2014 m. gruodžio 4 d. 15 val., Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune (Vilniaus g. 33), „Versmės“ leidyklos išleistos - Joanos Ulinauskaitės-Mureikienės knygos „Likimo išbandymai“ (iš serijos „Neparklupdyta Lietuva“ 1-oji knyga) pristatymas ir diskusija.

Knyga apie tautos ir žmogiškumo jėgą, apie tai kada likimo išbandymai nesužlugdo žmogaus, apie šeimos sampratą, vaikų mokymą mylėti Lietuvą, gerbti jos istoriją, didvyrius. Joana Ulinauskaitė-Mureikienė būdama septyniolikmetė mergina įsitraukė į pasipriešinimo sovietų okupantams veiklą, už tai buvo suimta ir kalinta Pečioros, Taišeto, Krasnojarsko, Norilsko ir kitose Sovietų sąjungos kalinimo vietose. Aukščiausias knygos kulminacijos momentas – 1953 m. Norilsko lagerio kalinių sukilimas. 

Atėjo laikas Lietuvoje įvertinti ir atgaivinti pamokas, kurios knygos autorei Joanai ir jos bendraamžiams įdiegė pasididžiavimą savimi, savo tauta, savo šaknimis...

Knygos pristatyme dalyvaus knygos autorė Joana Ulinauskaitė-Mureikienė, knygos sudarytojas prof. Juozas Mureika, knygos leidėjas, „Versmės“ leidyklos vadovas Petras Jonušas.

Savo įspūdžiais apie knygą dalinsis Kauno gimnazijų moksleiviai, mokytojai, VDU studentai ir kiti asmenys. Muzikinę programą atliks Sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos folkloro ansamblis „Kupolė“, vadovė Daiva Bradauskienė.

Renginio organizatoriai – Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra Kaune ir „Versmės“ leidykla.

Šaltinis: www.versme.lt

Susiję

Įvykiai 6495165860303722100
item