Jau 7 JAV valstijose uždraustas musulmonų Šariato įstatymas

Šariato įstatymas Amerikoje pasidarė labai sudėtingu ir karštai aptarinėjimu klausimu po to, kai pasipylė pranešimai apie tai, jog Musu...



Šariato įstatymas Amerikoje pasidarė labai sudėtingu ir karštai aptarinėjimu klausimu po to, kai pasipylė pranešimai apie tai, jog Musulmonų brolija kuria politinę partiją, kuri rūpinsis, kad JAV valstijų teisiniuose kodeksuose būtų įtrauktas Islamo įstatymas.

Šie veiksmai paskatino daug valstijų, nuogąstaujančių, kad Islamo įstatymas neigiamai paveiks moterų ir vaikų padėtį Amerikoje, priimti įstatymus, draudžiančius Šariato įstatymą svarstyti valstijų teismuose.

Septynios valstijos balsavo už antišariatiško įstatymo įteisinimą ar bent bandymą islamiškąjį įstatymą uždrausti. Šiaurės Karolina ir Florida – dvi pastarosios šariato oponentės. Jų pavyzdžiu, tikėtina, greitai paseks ir daugiau valstijų (be šių dvejų valstijų šiuo metu Šariato įstatymą uždraudusios ir Kansaso, Tenesio, Pietų Dakotos, Arizonos bei Luizianos valstijos, - vert. past.)

Oklahomoje bandymas uždrausti Šariato įstatymą teisme buvo atmestas dėl „diskriminacijos religiniu pagrindu be pateisinamų aplinkybių”. Valstija liko pažeidžiama galimiems Islamo įstatymo pavojams.

Šiaurės Karolina ėmėsi priemonių, kad išvengtų kaltinimo „religine diskriminacija” ir kad valstijoje nebūtų įteisintas nepalankus įstatymas.

Pagal Desert News informaciją, Šiaurės Karolinos teisininkai stengėsi išvengti problemos, neminėdami šariato, bet siekdami uždrausti visų užsienio įstatymų įteisinimą.

Šariato įstatymo draudimo šalininkai teigia, kad įteisinimas yra kritikuotinas, nes Konstitucijos teiginiai nesuderinami su bandomais įteisinti įstatymais.

Anti-šariatininkai pasveikino naujai priimtą nutarimą kaip svarų saugumo garantą, kuris apsaugos Amerikos teisinę sistemą nuo užsienio įstatymų, kurie nesuderinami su JAV Konstitucija. Tačiau kritikai teigia, kad Konstitucija ir taip nepaiso užsienio įstatymų.

Reformos šalininkai, žinoma, stengiasi apversti šiuos argumentus, kad oponentų priimtas draudimas atrodytų netolerantiškas religiniam išpažinimui. Tai gana keista, turint omenyje, jog liberalai dažnai stengiasi naudoti tas pačias priemones nutildyti tradicines judėjų ir krikščionių vertybes.

“(Įstatymas) pirmiausia yra sukurtas kelti anti-islamistišką nusistatymą, kurstant baimę, kad musulmonų Šariato teisė kažkaip taps svarbesne už Amerikos teisinę sistemą” – „the Daily Tarheel” pasisakė Carl Ernst, religinių mokslų profesorius iš Šiaurės Karolinos universiteto.

„The BizPac Review” pranešė, kad islamistiško įstatymo įtvirtinimo priešininkai valstijų teismuose nesitaiko į religiją.

„Niekas neturi problemų dėl musulmonų ar kitų žmonių, taikiai gyvenančių Amerikoje” – teigė Mark Creech straipsnyje, publikuotame krikščionių veiksmo lygos tinklapyje. “ Tačiau JAV teritorijoje mes visi turime laikytis teisių ir atsakomybių, mums priskirtų Konstitucijos, o ne reikalauti įteisinti įstatymus ir apribojimus, kuriuos palikome kitose kultūrose”.

Valstijos, sėkmingai uždraudusios Šariato įstatymą, imasi reikalingų žingsnių, kad apsaugotų JAV Konstituciją nuo kitų šalių teisminių kodeksų galimo iškraipymo. Sėkmingas šių nuostatų priėmimas yra didžiulė pergalė laisvę mylintiems Amerikos žmonėms.

Šariato teisė yra neįtikėtinai griežta, slegianti ir pavojinga, nurodanti ypač sunkias bausmes už nusikaltimus ir įteisinanti sutuoktinio prievartą. Būtent dėl to ji turi būti visiškai uždrausta. Daugiau valstijų privalo iš anksto atmesti galimybę šį įstatymą priimti ir nelaukti, kol islamistiškas įstatymas gaus paramą ir jo nebebus galima nugalėti.


Susiję

Aktualijos 1021767036604381022

Rašyti komentarą

1 komentaras

Cato rašė...

Nė vienoje tų valstijų Šariato įsigaliojimas nė trupučio negrėsė ir nebūtų ėmęs grėsti, jei įstatymai nebūtų priimti. Tai tiesiog ksenofobų/islamofobų krikščionių konservatorių pasimaivymas prieš bukagalvius rinkėjus.

item