Ukraina renka atstovus į Aukščiausiąją Radą

Spalio 26 d. Ukrainos gyventojai išankstiniuose rinkimuose renka savo šalies Seimą – Aukščiausiąją Radą (AR). Po to kai Ukrainoje buvo nuv...


Spalio 26 d. Ukrainos gyventojai išankstiniuose rinkimuose renka savo šalies Seimą – Aukščiausiąją Radą (AR). Po to kai Ukrainoje buvo nuverstas prorusiškas šalies vadovas Viktoras Janukovyčius Ukrainos prezidentas Petro Porošenko paskelbė išankstinius rinkimus siekdamas įtvirtinti naują šalies politinę kryptį.


Deja, šie rinkimai vyks šalies Rytuose Ukrainos kariuomenei toliau kovojant su prorusiškais teroristais siekiančiais atplėšti dalį Ukrainos ir prijungti prie Rusijos. Dėl to apie 3 milijonus Donecko ir Luhansko sričių gyventojų negalės dalyvauti šiuose rinkimuose. Taip pat rinkimuose negalės dalyvauti  ir maždaug 1,8 mln. Rusijos aneksuoto Krymo gyventojų.

Į 900 vietų turinčią Aukščiausiąją Radą papuls tos partijos už kurias balsuos daugiau nei 5 procentai rinkėjų. Pusė vietų parlamente bus paskirstytos proporcingai, pagal partijų sąrašus. 198 deputatai bus renkami vienmandatėse apygardose. O 27 AR vietos liks laisvos, kadangi rinkimai Kryme ir teroristų kontroliuojamoje Rytų Ukrainos dalyje nevyks.

Pagrindiniais varžovais siekiančias papulti į AR laikomi –  prezidento P. Porošenkos Blokas, Liaudies frontas, kuriam vadovauja premjeras Arsenijus Jaceniukas, Radikalų partija vadovaujama Oleho Liaško bei buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko partija Batkivščina.



Susiję

Pasaulis 8329832950443545917

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

O ką išsirinko labai išsamiai komentuoja Eduardas Hodos: www.hodos-video.com

item