Taline tūkstančiai protestuoja prieš vienalytės „santuokos“ įteisinimą

Šį sekmadienį Taline, prie Parlamento rūmų už autentiškos šeimos sampratos išsaugojimą kovojantys estai surengė masinį mitingą prieš sv...



Šį sekmadienį Taline, prie Parlamento rūmų už autentiškos šeimos sampratos išsaugojimą kovojantys estai surengė masinį mitingą prieš svarstomą civilinės santuokos įstatymą, kuris, jų teigimu, yra pirmasis žingsnis link tos pačios lyties „santuokų“ įteisinimo. 

Keli tūkstančiai žmonių dalyvavę mitinge išreiškė savo nepritarimą svarstomam „Partnerystės įstatymui“, kuris suteiktų kartu gyvenančioms poroms, nepriklausomai nuo jų seksualinės orientacijos ar lyties, tokią pačią teisinę apsaugą kaip ir vedusioms poroms. 

„Siekis bet kokia kaina priimti šį įstatymą yra tik dalis daug didesnių pastangų iškreipti mūsų visuomenės moralinius pamatus, kuris nesibaigs priėmus šį įstatymą. Mes čia susirinkome tam, kad išsiųstume politikams labai aiškią žinią – Estijos žmonės nesitaikys su pažeminimu, kultūrinių tradicijų ignoravimu nepaisant to ar tokie veiksmai daromi prisidengiant iškreiptu tolerancijos terminu ar pasiduodant išorinių įtakų spaudimui“ – teigė Varro Vooglaid, Tradicijos ir šeimos gynimo fondo vadovas. 

Vooglaid teigė, kad Estijos žmonės yra nusistatę prieš lengvabūdiškai keičiamą šeimos institucijos turinį politiką. Jo teigimu, parlamentas negali „nedemokratiškai versti“ priimti „Partnerystės įstatymą“, kuriam, kaip rodo apklausų duomenys, dauguma estų nepritaria.

Rugpjūtį atlikta apklausa atskleidė, jog 58 procentai Estijos piliečių nepritaria šiam įstatymui, 34 procentai pasisakė „už“, o 8 procentai neturi nuomonės. Taip pat, gegužę parlamentarų grupei dar kartą siekus pateikti svarstymui tokio paties turinio Civilinės partnerystės įstatymą, buvo sulaukta peticijos ir laiškų rašymo akcijos, kurios metu buvo surikta 44 000 parašų ir daugiau kaip 200 000 visiems parlamento nariams išsiųstų laiškų, „kategoriškai nepritariančių“ siūlomam įstatymui. 

Estijos komunikacijos specialistas Ott Lumi, nors asmeniškai pritariantis siūlomam įstatymui pripažįsta, jog ši tradicinės šeimos šalininkų suorganizuota kampanija buvo labai sėkminga bei pritraukė visuomenės dėmesį atidžiau svarstyti šį klausimą. 

„Jie sugebėjo sėkmingai mobilizuoti savo šalininkus ir iškelti šį klausimą gilesnei viešajai diskusijai, kurios, debatų pradžioje niekas negalėjo tikėtis.“ – teigė Lumi ERR televizijai.

Nepaisant stipraus pasipriešinimo, įstatymas praėjo pirmuosius svarstymus parlamente liepą. 

Ministras Pirmininkas Taavi Roivas spaudos konferencijoje praeitą savaitę teigė, jog jis palaiko greitą įstatymo priėmimą. Nors antrasis įstatymo svarstymas buvo planuotas gruodį, parlamentas nusprendė pagreitinti šio įstatymo priėmimo procesą.

Vooglaid teigimu, atsižvelgiant į Parlamento veiksmus, šio sekmadienio demonstracija buvo paskutinis ir vienintelis šansas estams apginti savo teises prieš priimant šį visuomenę priešinantį įstatymą. Tradicijos ir šeimos gynimo fondas reikalauja, jog, Parlamentui nusprendus tęsti šio įstatymo svarstymus, būtina organizuoti referendumą „nes šio įstatymo priėmimas reikštų mūsų visuomenės pamatų keitimą, ką padaryti gali tik patys žmonės“.

Parengta pagal www.lifesitenews.com

Susiję

Pasaulis 4018776681761298106
item