Leista remontui nukelti Žaliojo tilto skulptūras

Kultūros paveldo departamento (KPD) Vilniaus teritorinis padalinys davė sutikimą restauruoti sovietines Žaliojo tilto skulptūras jas nu...



Kultūros paveldo departamento (KPD) Vilniaus teritorinis padalinys davė sutikimą restauruoti sovietines Žaliojo tilto skulptūras jas nukeliant. Tai reiškia, kad sovietinę okupaciją primenančios figūros bent trumpam dingtų iš vilniečių ir miesto svečių akiračio.

„Anksčiau buvo duotas leidimas restauruoti vietoje, o dabar leidžiama restauruoti nukeliant, nes, pasirodo, kad vietoje niekas negali restauruoti. Jas galima restauruoti, bet nukeliant, o ne statant pastolius vietoje, nes ten sudėtinga technologiškai“, – sakė Kultūros paveldo departamento direktorės pavaduotojas Algimantas Degutis.

Pastaraisiais metais, o ypač šiomis dienomis netyla ginčai dėl to, ką daryti su yrančiomis skulptūromis. Vieni įsitikinę, kad tai okupacinio režimo propagandiniai statiniai, kurie turi būti nukelti ir išgabenti į muziejų, kiti teigia, kad skulptūros turi likti, o prie jų prikalti dideles informacines lentas apie Lietuvos okupacijos žalą.

Žaliojo tilto skulptūros „Mokslo jaunimas“, „Taikos sargyboje“, „Pramonė ir statybos“ bei „Žemės ūkis“ buvo pastatytos 1952 m.


Susiję

Aktualijos 1606315468545412649
item