Estijoje ignoruojant visuomenę įteisinta homoseksualų partnerystė

Estijos parlamentas ketvirtadienį priėmė įstatymą, kuriuo įteisinama civilinė partnerystė. Įstatymas kartu leidžia tokią partnerystę su...



Estijos parlamentas ketvirtadienį priėmė įstatymą, kuriuo įteisinama civilinė partnerystė. Įstatymas kartu leidžia tokią partnerystę sudaryti ir homoseksualioms poroms. Už įstatymą balsavo 40 parlamento narių, 38 buvo prieš, o 10 susilaikė. Iš viso Estijos parlamentas turi 101 narį.

Skelbiama, kad civilinės partnerystės įstatymas įsigalios 2016 metų sausio 1 dieną.

Remiantis įstatymu, civilinę partnerystę sudariusioms poroms nepaisant jų lyties bus suteikiamos tokios pačios nuosavybės ir paveldėjimo teisės kaip ir santuokoje gyvenančioms poroms. Be to, homoseksualioms poroms bus leidžiama įsivaikinti vieno iš partnerių vaikus. Tiesa, kitų vaikų įsivaikinti leidžiama nebus.

Trečiadienį Estijos parlamentas atmetė  opozicijoje esančių partijų "Už Tėvynę" ir "Respublika" atstovų raginimus rengti referendumą dėl civilinės partnerystės įteisinimo. Visgi parlamentas demokratinio kelio spręsti šiam pamatiniam valstybės gyvenimo klausimui nepasirinko. Šalyje priimtą įstatymą palaikė vos 34 procentai apklaustų gyventojų. 

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Pasaulis 7203084520623730948
item