Atsistatydino vidaus reikalų ministras

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas ketvirtadienį pranešė, kad traukiasi iš savo pareigų. Šiandien ministrui pirmi...



Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas ketvirtadienį pranešė, kad traukiasi iš savo pareigų.

Šiandien ministrui pirmininkui Algirdui Butkevičiui ministras įteikė atsistatydinimo prašymą. Premjeras ministro prašymą patenkino. D. A. Barakauskas teigė, kad atsistatydino dėl pablogėjusios sveikatos.

Naujienų portalas Alfa.lt primena, kad STT pareigūnai praėjusią savaitę antradienį atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje. Jos atliktos tęsiant ilgalaikį tyrimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti aplinkybes ir surinkti faktinius įrodymus dėl galbūt organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu.

Du iš STT minimų asmenų, Algimantas Juocevičius ir Ervinas Raistenskis, yra ėję politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigas Vidaus reikalų ministerijoje, kuriai vadovauja „tvarkietis“ D. A. Barakauskas.

Ministro politinio pasitikėjimo komandoje yra dirbęs viceministras A. Juocevičius ir patarėjas E. Raistenskis. A. Juocevičius atleistas, nes buvo atsidūręs vadinamajame juodajame STT sąraše, o E. Raistenskis šiuo metu dirba Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriaus pavaduotoju.
Kratos atliktos ir trijų verslo bendrovių vadovų darbovietėse, namuose, pranešė STT.

Dar vakar, trečiadienį, (STT) akiratyje atsidūrusios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi pareiškė sutarę, kad partijos deleguotas vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas turi likti poste, nors tyrimas vyksta dėl pernai ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų.

„Tvarka ir teisingumas“ taip pat apskundė kratas būstinėje atlikusių pareigūnų veiksmus. Tačiau jų partneriai valdžioje socialdemokratai sako, kad politikai privalo pasitikėti teisėsauga.

Po STT kratų valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ būstinėje tai buvo pirmasis šios partijos pirmininko ir koalicijos lyderio premjero A. Butkevičiaus susitikimas.

Šaltinis: www.alfa.lt

Susiję

Aktualijos 6112149417691727935
item