B. Obama: oro smūgiai bus vykdomi ir Sirijoje, siekiant sunaikinti „Islamo valstybę“

Visą B. Obamos kalbą galite rasti čia . Ketvirtadienio naktį Lietuvos laiku pasakyta programinė JAV prezidento Barackos Obamos kalba. J...



Visą B. Obamos kalbą galite rasti čia.

Ketvirtadienio naktį Lietuvos laiku pasakyta programinė JAV prezidento Barackos Obamos kalba. Joje prezidentas kalbėjo apie naują pavojų, kurį kelia Sirijoje ir Irake sustiprėję radikalių pažiūrų islamistai. 

B. Obama sako, kad nedvejodamas imsis veiksmų prieš grupuotę „Islamo valstybė“ Sirijoje ir Irake. Tai jis pareiškė kreipimęsi iš Baltųjų rūmų, kurį transliavo Amerikos televizijos. 

Anot B. Obamos, į Iraką bus siunčiamos papildomos Jungtinių Amerikos Valstijų karinės pajėgos, kurios apmokys ir parengs vietos karius. Be to, bus vykdomi oro smūgiai. Anot prezidento, visus antiteroristinius veiksmus Amerika vykdys kartu su tarptautine koalicija, o po dviejų savaičių Jungtinių Tautų Saugumo taryboje bus surengtas specialus posėdis. 

Šiuo metu grupuotė „Islamo valstybė“ kontroliuoja didelę Sirijos ir Irako teritorijos dalį. Prancūzijos užsienio reikalų ministro teigimu, jei reikės, jo šalis yra pasirengusi dalyvauti oro antskrydžiuose prieš islamistų kovotojus. Paryžius žada prisijungti prie Jungtinių Valstijų suburtos koalicijos Irake. Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as penktadienį vyks į Iraką.

Arnas Mazėtis, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Aktualijos 8000573874066674454
item