Vokietijos vyskupai: Būtina sustabdyti terorą Irake

Vokietijos vyskupų konferencijos nuolatinė taryba paskelbė pareiškimą, kuriuo reikalaujama sustabdyti smurtą Irake ir sudaryti galimybe...



Vokietijos vyskupų konferencijos nuolatinė taryba paskelbė pareiškimą, kuriuo reikalaujama sustabdyti smurtą Irake ir sudaryti galimybes visiems brutaliai išvarytiems sugrįžti į savo namus. Vokietijos vyskupai paskelbė šį pareiškimą, prisijungdami prie popiežiaus Pranciškaus ir Irako vyskupų prašymų sustabdyti agresiją prieš krikščionis ir kitas mažumas. Antradienį paskelbtu dokumentu Vokietijos vyskupai taip pat įsiterpia į šalies viduje kilusią diskusiją dėl ginklų tiekimo Irako Kurdistano kovotojams, besipriešinantiems džihadistų frontui.

Nors karinė intervencija, kaip ir kovotojų ginklavimas, nėra priemonė, kuri automatiškai garantuoja taiką ir saugumą, yra atvejų, kai tarptautinė bendruomenė privalo įsikišti ir sustabdyti žmonių žudymą ir grubius žmogaus teisių pažeidimus. Reikia sustabdyti neteisingą agresorių, kad būtų išvengta dar rimtesnių pasekmių, rašo Vokietijos vyskupai, primindami, kad tokią nuomonę skelbia ir tradicinė katalikiškoji doktrina, kalbėdama apie teisingo karo atvejus.

Vokietijos vyskupai taip pat kreipiasi į islamo išpažinėjus ir ragina juos pasmerkti vadinamosios Islamo valstybės idėją. Islamas ir vadinamoji Islamo valstybė tai nesuderinami dalykai. Didžiulė dauguma islamo išpažinėjų myli taiką. Jie turi nedviprasmiškai atsiriboti nuo visų kas bando religiją naudoti savo tikslams.

Vokietijos vyskupų konferencijos nuolatinės tarybos pareiškime taip pat kalbama apie reikalingą skubią humanitarinę pagalbą iš namų išvarytiems žmonėms šiauriniame Irake. Didžiausia atsakomybė tenka tarptautinei bendruomenei, tačiau visi gali prisidėti.

Šaltinis: lt.radiovaticana.va

Susiję

Religija 2511535608584495349

Rašyti komentarą

item