Šveicarijoje sparčiai auga „savižudžių turistų“ skaičius

Asistuojamą savižudybę Šveicarijoje reglamentuojantys įstatymai nėra aiškūs, rašoma šią savaitę pasirodžiusiame žurnalo „Law, Ethics an...



Asistuojamą savižudybę Šveicarijoje reglamentuojantys įstatymai nėra aiškūs, rašoma šią savaitę pasirodžiusiame žurnalo „Law, Ethics and Medicine“ numeryje. Tai, anot tyrimo autorių, lemia, kad žmonės iš kitų valstybių keliauja į Šveicariją vien tam, kad ten „galėtų įvykdyti savižudybę“.

Šie žmonės vadinami „savižudžiais turistais“. Nuo 2008 iki 2012 metų į Šveicariją atvyko 611 tokių „turistų“ iš 31 valstybės. 58 proc. jų buvo moterys. „Savižudžių turistų“ amžius svyruoja nuo 23 iki 97 metų, tiesa, tyrėjai skelbia, kad amžiaus vidurkis yra 69 metai. Didžioji dauguma jų buvo iš Vokietijos ir Didžiosios Britanijos.

Lyginant su 2009 metais, žmonių, atvykstančių į Šveicariją nusižudyti, skaičius išaugo dvigubai.

Beveik pusė pasirinkusiųjų asistuojamą savižudybę kentėjo nuo neurologinių ligų.

Šešios organizacijos per metus padeda nusižudyti maždaug 600 žmonių. Apie 150-200 iš jų būna atvykę iš užsienio valstybių.

Visos išskyrus keturias asistuojamas savižudybes įvykdytos suleidžiant mirtiną dozę pentobarbitalio. Šis preparatas sukelia gilią komą ir paralyžiuoja kvėpavimo sistemą.

Parengta pagal CNN.com

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Pasaulis 1324192027880596331

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Sodoma ir gomora. Pasirodo ir cia daromas biznis, " asistuojama savizudybe"-svieto pabaiga....

Anonimiškas rašė...

Jėėė reikės nuvykti spa paslaugų.

x rašė...

Svarbu tie įstatymai aiškūs patiems šveicarams. Nieko asmeniško - tiesiog verslas, kaip jie patys sako. Kitur draudžiama aplamai bet kokia eutanazija, o šveicarai sukūrė įstatymus, įteisino net asistuojamą eutanaziją ir renka nemažus pinigus iš kitų šalių piliečių, kurių parlamentuose sėdi gražuliai ir nesugeba sutvarkyti jokių įstatymų.

item