Atstatydintas energetikos ministras J.Neverovičius

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pir...



Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus rugpjūčio 18 d. teikimą, nuo rugpjūčio 25 d. atleidžia Jaroslavą Neverovičių iš energetikos ministro pareigų.

Laikinai eiti energetikos ministro pareigas iki rugsėjo 7 d. pavesta susisiekimo ministrui Rimantui Sinkevičiui, nuo rugsėjo 8 d. iki bus paskirtas naujas ministras - ūkio ministrui Evaldui Gustui.

Naujienų portalas Alfa.lt primena, kad  premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje aiškino, kad po R. Cytackos paskyrimo viceministre jis kreipsis į prezidentę Dalią Grybauskaitę dėl energetikos ministro J. Neverovičiaus atstatydinimo iš pareigų.

„Aš praeitą savaitę, penktadienį, turėjau su energetikos ministru susitikimą mano kabinete. […] Kalbėjome ir personalijų klausimais. Jis mane informavo, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas ir toliau, paprastai pasakius, spaudžia, kad ponia R. Cytacka būtų sugrąžinta į viceministrės pareigas”, – pasakojo A. Butkevičius.

Jis pasakojo, kad valdančiosios koalicijos politinė taryba yra nutarusi, kad viceministrų kandidatūros yra derinamos su Vyriausybės vadovu.

„Buvo aiškiai jam (J. Neverovičiui – Alfa.lt) pasakyta, kad jeigu jis ją (R. Cytacką – Alfa.lt) sugrąžins į viceministrės pareigas, tai aš Respublikos prezidentei teiksiu jo atstatydinimą iš Vyriausybės kabineto”, – sakė premjeras.

„Teikimą prezidentei pateiksiu rytoj”, – į klausimą, kada ketinama kreiptis į šalies vadovę su teikimu atstatydinti J. Neverovičių iš energetikos ministro pareigų, atsakė A. Butkevičius.

Šaltinis: www.alfa.lt

Susiję

Aktualijos 6296433751335858513

Rašyti komentarą

item