Povilas Gylys dėl atimtų lietuvių vaikų kreipėsi į Norvegijos ambasadorių

Seimo narys prof. Povilas Gylys kreipėsi į Norvegijos Karalystės nepaprastąjį ir įgaliotąjį ambasadorių Laifą Arnę Ulandą (Leif Arne Ul...



Seimo narys prof. Povilas Gylys kreipėsi į Norvegijos Karalystės nepaprastąjį ir įgaliotąjį ambasadorių Laifą Arnę Ulandą (Leif Arne Ulland) prašydamas tarpininkauti sprendžiant mažamečio sūnaus sugrąžinimo į biologinę Daivos ir Bjorno (Bjørn) Vinjė šeimą. Kreipimesi pabrėžiama, kad turi būti įgyvendinta Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos nuostata, skelbianti, kad „vaikas visapusiškai ir harmoningai vystytis gali tik augdamas šeimoje, jausdamas laimę, meilę ir supratimą“. Kartu P. Gylys kreipėsi ir į mūsų šalies atsakingas institucijas su prašymu pateikti informaciją, kokio pobūdžio teisinė ir politinė parama yra suteikta Lietuvos Respublikos pilietei D. Vinjė bei jos mažamečiam sūnui ir kitoms prašymus pateikusioms motinoms, siekiančioms susigrąžinti savo vaikus, taip pat, kad Lietuvos piliečiams būtų užtikrinta galimybė realizuoti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 str. įtvirtintą „tėvų teisę ir pareigą auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, iki pilnametystės juos išlaikyti“.

Šiuo kreipimusi prof. P. Gylys reagavo į Lietuvos intelektualų ir nevyriausybinių organizacijų koalicijos atstovų kreipimąsi dėl Norvegijos Karalystėje gyvenančios Lietuvos Respublikos pilietės D. Vinjė pagalbos prašymo, kuriame ji nurodo, kad dešimties mėnesių amžiaus sūnų iš jų šeimos atėmė Norvegijos Vaiko teisių tarnyba ir perdavė jį profesionalių globėjų šeimai. Lietuvos intelektualų ir nevyriausybinių organizacijų koalicijos atstovai pateikė Europos Žmogaus Teisių Teismo praktikos apžvalgą šia tema ir mano, jog neleisdamos D. Vinjė rūpintis savo mažamečiu sūnumi, Norvegijos valstybės institucijos galimai nesilaiko Tarptautinio ekonominių, socialinių ir kultūrinių teisių pakto, Tarptautinio pilietinio ir politinio teisių pakto bei Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos nuostatų.

Susiję

Aktualijos 7225229081615227881

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Na,šitas ponas turi gerą patirtį kaip negrąžinti vaiką į mylinčios motinos šeimą.Kas atsitiko,kad dabar viską atbulai kalba ir daro?Visai neseniai politinė parama buvo teikiama moteriškei,laikiusiai svetimą vaiką namų kalėjime,dar daugiau -iš to vaiko buvo tyčiojamasi vaikas buvo tvirkinamas tiek mokymais apie suaugusių lytiškumą,tiek ir nepadorių kalbų,priverstinio mažametės demonstravimo viešumoje,stebint daugybeipublikos, nepasižymėjusių nei dora nei sąžiningumu,stebėdami,kaip...subjektą.Šis žmogus yra veidmainis .Jis neturi jokios moralinės teisės dalyvauti sprendžiant vaikų gynimo ir šeimos klausimais.Kokią galimybę realizuoti LR 38 str. jis siūlė įkalintos mažos mergaitės mamai? Šio buvusio komunistų partijos ideologo elgesys neliudija nei intelektualinio nei politinio nei moralinio sąžiningumo.Jis tik kartoja tarybinių laikųi deologinių propagandistų elgseną ir veikimo būdus.

item