Didžiosios Britanijos milijonierius padeda nėščioms moterims palikti šalį ir išvengti kūdikių atėmimo

Multimilijonierius padeda nėščioms moterims, kurių kūdikius ruošiamasi atimti, pabėgti iš šalies. Ianas Josephsas jau išleido daugi...



Multimilijonierius padeda nėščioms moterims, kurių kūdikius ruošiamasi atimti, pabėgti iš šalies.

Ianas Josephsas jau išleido daugiau nei 30 tūkstančių svarų, padėdamas 200 moterų išvengti šalies socialinių tarnybų vykdomo kūdikių atiminėjimo.

Jis sumoka jų išlaidas, reikalingas pradėti naują gyvenimą, ir pasiūlo teisinę pagalbą, kai kuriais atvejais net apmokėdamas advokatų paslaugas.

50 moterų, pasinaudodamos pagalba, pabėgo į Airiją, o dar 150 – į Prancūziją, Ispaniją ir Italiją.

Milijonierius, valdantis kalbų verslą ir turintis teisininko išsilavinimą, taip aiškino savo pasiryžimą padėti moterims išsigelbėti iš tokių situacijų:

„Socialinės tarnybos nustojo teikti šeimoms pagalbą ir yra „per greitos“ nusprendžiant atimti iš šeimų vaikus. Žinau, kad tai, ką aš darau, yra kontroversiška. Žmonės klausia, iš kur aš žinau, ar šeimos, kurioms padedu, iš tikrųjų nedaro ko nors blogo, bet jiems atsakau, kad net žudikai turi teisę kreiptis į advokatą. Šioms moterims yra suteikiama sąžininga galimybė išsaugoti savo kūdikius, jei jos nebuvo nuteistos už kokį nors žiaurų nusikaltimą bei nėra priklausomos nuo alkoholio ir narkotikų.“

Septynių vaikų tėvas sukūrė internetinį puslapį ir teigia iš motinų gaunantis apie 1000 skambučių per metus.
Didžioji Britanija yra vienintelė Europos Sąjungos šalis, leidžianti prievartinį įsivaikinimą (praktika, kurios metu tik gimęs kūdikis priverstinai atimamas iš tėvų ir jį leidžiama įsivaikinti kitai šeimai, - vert. past.). 2013 metais tokiu būdu be tėvų sutikimo buvo įsivaikinta 1860 vaikų.

Mary, moteris, kuriai padeda ponas Josephsas, teigia, jog „socialinės tarnybos Prancūzijoje žymiai labiau palaiko ir padeda bei yra priešingybė Didžiosios Britanijos tarnyboms“.

Prieš sutikdamas padėti, ponas Josephsas peržiūri daugybę su situacija susijusių dokumentų. 

„Įsivaikinimas neturėtų būti leidžiamas, jei motina maldauja grąžinti jai kūdikį. Joms bent jau turėtų būti suteikta galimybė. Anksčiau socialinės tarnybos atimdavo vaiką tik tuomet, jei būdavo įrodoma, kad tėvai elgėsi žiauriai. O dabar socialiniai darbuotojai yra nekenčiami, jų bijoma.“, - teigia milijonierius.

Parengta pagal www.mirror.co.uk

Susiję

Pasaulis 4291419055440179593

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Jei Jūs save laikote patriotais datas reikia rašyti lietuvišku formatu, o ne 7/17/2014

item