Algirdas Patackas. Apie tikrąjį Rolando Paulausko veidą

R.Paulauskas siejamas su Tautos pažangos partija, kurią šiais laikais daugelis jau pamiršo. Tautos pažangos grupuotė, vėliau tapusi ...


R.Paulauskas siejamas su Tautos pažangos partija, kurią šiais laikais daugelis jau pamiršo.

Tautos pažangos grupuotė, vėliau tapusi partija, susiformavo Atgimimo laikais Kauno Sąjūdžio (KS) Tarybos viduje.

Tuometės KS Tarybos branduolį sudarė KS Iniciatyvinės grupės nariai, kuriuos spontaniškai išrinko visuomenė, atėjusi paklausyti Arvydo Juozaičio paskaitos 1988m. liepos 10d., praėjus savaitei po Sąjūdžio įkūrimo Vilniuje.

Įsibėgėjus Sąjūdžio veiklai, prireikė įvairių specialistų, kurie buvo pakviesti į KS Tarybą. Pavyzdžiui, Sąjūdžiui reikėjo renginių vedėjo, tada buvo pakviestas režisierius Algimantas Norvilas. Reikėjo išmanančių pramonės reikalus – buvo pakviestas inžinierius Aleksandras Ambrazevičius. Taip susiformavo „antrasis ešelonas“.

R.Paulauskas tapo šios grupuotės lyderiu. Jis pagarsėjo tuo, kad parašė muziką Kęstučio Genio eilėraščiui „Pabudome ir kelkimės“, kuri tapo Sąjūdžio himnu, o taip pat kalba per Sąjūdžio suvažiavimą 1989m.

Ši grupuotė netrukus pradėjo reikšti oportunistines (oportunizmas – prisitaikymo prie aplinkybių, išduodant pagrindinius principus, taktika – red.) nuotaikas, bet kol veikė Kauno Sąjūdžio Tarybos sudėtyje, buvo valdomi.

Nevaldomais jie tapo po rinkimų į Aukščiausią Tarybą (AT), kuriuos Kauno Sąjūdis laimėjo 16:0. Čia jų oportunizmas pasireiškė gan anksti. AT po Kovo 11-sios atrodė taip – du trečdaliai sąjūdininkų ir vienas trečdalis komunistų.

Sąjūdžio blokui pradėjus byrėti, netrukus jėgos pasidalino po lygiai. Tada ši neskaitlinga oportunistų grupelė, vėliau tapusi pseudopartija pompastišku pavadinimu „Tautos pažanga“, pasijuto esanti reikšminga – mat, nuo to, kurią pusę jie palaikys, priklausė, ar įstatymas bus priimtas ar ne. Spjovusi į sąžinę, ši grupuotė pradėjo balsuoti už komunistus.

Dėl nepavykusios liustracijos (įstatymo, kuris turėjo apriboti komunistinės nomenklatūros atstovams eiti svarbias valstybines pareigas – red.) paprastai kaltinamas AT Sąjūdžio blokas.

Iš tiesų kalčiausia yra oportunistinė Tautos pažangos grupuotė. Tai didžiausia ir skaudžiausia naujos Lietuvos istorijoje niekšybė, kurios pasekmės užnuodijo tolesnį Lietuvos gyvenimą ir dar ilgai nuodys.

O buvo taip – Sąjūdžio blokas pateikė liustracijos įstatymą, kur buvo numatyta liustruoti komunistinę nomenklatūrą iki partinių sekretorių lygio. Tada TP grupuotė padarė klastingą manevrą – pateikė įstatymą, kur liustracija buvo nuleista iki eilinių komunistų partijos narių lygio. Liustracijos įstatymas tada būtų virtęs karikatūra. Ar jie tai padarė tyčiodamiesi, ar kerštaudami, ar papirkti komunistų, tegali pasakyti jie patys. Rezultatas – chaosas, ir normalus įstatymas nebuvo priimtas.

Į valdžią grįžus komunistams, ši grupuotė jiems ištikimai tarnavo. R.Paulauskas tapo komunistų premjero Adolfo Šleževičiaus ruporu – vedė televizijos laidą „Kas geresnio, premjere?“, o A.Ambrazevičius tapo ministru be portfelio, matyt įvairiems tamsiems reikalams.

Po to ši oportunistinė grupuotė bandė dalyvauti rinkimuose, bet gėdingai pralaimėjo, ir, atlikusi Judo vaidmenį, nuėjo į istorijos šiukšlyną.

Jos lyderis R.Paulauskas 1991-ųjų Sausio 13-sios įvykius praleido neiškeldamas kojos iš viešbučio, jau nekalbant apie budėjimą naktimis (Seime naktimis budėdavo gal dešimt Seimo narių, kiti ateidavo tik į posėdžius).

R.Paulauskas gauna signataro rentą ir tuo pat metu gauna nemažas pajamas iš šiukšlių surinkimo įmonės, bet sugeba šitai juridiškai nuslėpti

Bet štai R.Paulauskas pradėjo vesti laidas per radijo stotį „Laisvoji banga“ ir pareiškė, kad kandidatuos į prezidentus. Šių laidų dėka įgijo nemažai šalininkų, daugiausia tarp radikalių Europos Sąjungos priešininkų bei Lietuvos Katalikų Bažnyčios nekentėjų.

Pats jis yra radikalus krikščionybės priešininkas. Jis pasižymi gera iškalba, įtaigumu, turi daug neoficialios informacijos iš makroekonomikos srities, tačiau interpretuoja ją savaip, sąmokslų teorijos kryptimi.

Yra aktyvus gindamas tautiškumą, dalyvavo uždraustoje Kovo 11-sios eisenoje Vilniuje, pasisako prieš ES peršamus projektus šeimos bei seksualinių iškrypimų klausimais.

Tačiau R.Paulauskas pagal savo charakterį yra absoliutus egoistas, esminė jo elgesio motyvacija yra politinis ekshibicionizmas bet kokia kaina, neatmetant ir Lietuvos išdavystės. Jo pasisakymas per rusišką kanalą rodo, kad šio veikėjo oportunizmas neturi ribų ir nežino stabdžių.

Susiję

Politika 4514068781771441667

Rašyti komentarą

47 komentarai

Arvydas Kšanavičius rašė...

Kauno Sąjūdis susikūrė ne "1988m. liepos 10d", kaip teigiama tekste, o 1988 metų birželio 10 dieną.

Anonimiškas rašė...

visiskas melas nesuprantu kodel 'jo partija' vadina grupuote.kaip LT valdzia stengesi zmogu su esti uz jo issasakoma tiesa,nes jis supranta paprasciausia kas daros aplinkui o ne tai ka mums delfi paraso.
Jaigu jis jau toks blogas tai kodel niekas pries tai jo nekritikavo ? O Lietuvos tai man labai gaila,kad ji visiskai parduota apie valdzia nera net zodziu parsidave visi iki vieno 'Didzioji galva' taip pat ligiai kaip ir visi like jos statytiniai. Kodel niekas Amerikos nesmerkia del Rugsejo 11d.kai ju valdzia patis viska suorganizavo ?paprasciausiai paliginkite skirtumus nuotraukose kur lektuvas nukrito pentagone ir kur ukrajinoi, yra skirtumas nemazas ne ?

Anonimiškas rašė...

Straipsnio autorius tiesiog manipuliuoja žodžiais ir nepateikia nė vieno tvirto fakto.
1."Pats jis yra radikalus krikščionybės priešininkas" - iš kur tokia informacija? Gal bobutės bažnyčioje kalbėjo?
2."...pasisako prieš ES peršamus projektus šeimos bei seksualinių iškrypimų klausimais" - o tai ką turėtų pasisakyti už seksualinius iškrypimus? Kur logika šitam sakinyje?
3."...esminė jo elgesio motyvacija yra politinis ekshibicionizmas bet kokia kaina, neatmetant ir Lietuvos išdavystės" - kalba turbūt eina apie tai, kad straipsnio autorius (matyt turėdamas tam savų tikslų) R. Paulauską laiko rusų marionete, ar net jų finansuojamu asmeniu. Jei tai tiesa, tai kodėl nėra įrodymų iš atitinkamų institucijų, kurios tikrina žmones siekiančius prezidento posto? Būtų bent vienas popiergalis įrodantis tokį finansavima - visi naujienų kanalai rėktų pro garsiakalbį apie Paulausko išdavystę patvirtinančius ryšius.
Galima vardinti ir vardinti alogizmus, nepagrįstumus ir dar įvairius straipsnio trūkumus. Visa tai tėra ruporas žmogaus, kuris besąlygiškai prijaučia dabartinei ES su visais jos iškrypimais ir negali (ar nenori) pripažinti kitokios nuomonės.

Anonimiškas rašė...

AS labai dziaugiuosi,kad Lietuvoi atsiranda po mazu protingu zmoniu kurie sugeba atsirnkti mela nuo tiesos,kuria mums pateike parsidavusi ziniasklaida ir supranta,kad ta visa europos sajunga nera jau taip ir gerai.
Gerai,mes esam ES ir kam tas LT balsas kam nors idomus kai puse zmoniu vos gala su galu suduria,cia tas pats,kad mums pradetu aiskinti kokie Rumunai su Bulgarais kuriems dar blogiau nei LT,tai ka mes ju klausitume ? Esam amerikos marionetes, kuria musu kaina daro visa cia provokacija,kad tik Rusijai butu blogiau.Pasiziurekt kur Amerika yra ir kur Rusija yra, mes turetume dirbt ir bendradarbiaut su Rusija,kad tik viska kuo pigiau gaut is ju o ne pildyt amerikonu norus.O mes durniai galvojam,kad labai idomus esam amerikonam,Rusai kaimynai musu nepamirkim sito fakto, reikia mylet kaimyna savo,kad geriau gyventum o ne spjaut ant jo ir moket uz viska dvigubai.Na niekaip negaliu supratsti valdzios ar jie to nesupranta ar jiem tiesiog gerai moka,kad nesuprastu.O logika Ju tokia: galiu as ir vienas gerai gyvent, kam tuos 3 milijonus islaikyt, vistiek viena karta gyvenu,tai reikia megautis savo gyvenimu.

Unknown rašė...

Dar viena rusofobijos auka - Algirdas Patackas. Deja, kaip ir šis portalas. Į kurį dėjau daug vilčių.

Anonimiškas rašė...

Patackai tu toks pat atmata kaip ir kai kurie konservai.Sedi seime ,o ka nuveikei? Gauni alga uz dyka! Eik dirbt arba atsisakyk seimo nario mandato bliesniu nerasinejes.

Anonimiškas rašė...

Kodėl aš turiu mylėt Čingischano Ordos genetiškai paveiktą ir azijatais virtusią gentį? Beje, visus kairuoliškus ir liberastinius iškrypimus Vakaruose jie ir finansuoja.

Anonimiškas rašė...

Žaviuosi Algirdu Patacku, kad, pažinodamas R. Paulauską, vis dėlto šitų dalykų nerašė tada, kai buvo renkami parašai būsimiems kandidatams į prezidentus. O komentatorių reakcija daugiau nei keista – ignoruoja faktą, kad liustracijos sužlugdymas labai pakenkė Lietuvai, nors tu ką...

Anonimiškas rašė...

Kvaili komentarai ir gerą int.portalą sukompromituoja :(

Anonimiškas rašė...

konservatoriai - sventi banditai, o va tautos pazangos partija su paulausku tai zveriu zverys... negi tai juodziausiapolitikos asmenybe, kad tiek demesio?labiausiai kalti nevairininkai, o kas butu jei pavairuotu truputeli? uzsprigtumet belodami, kaip kad prezidentinio perversmo atveju

Anonimiškas rašė...

O kodėl, atmesdamas "ordas", jūs glaustotės prie metafizinių Lietuvos priešų - kryžiuočių? Kodėl jūs manote, jog pats priklausote "pilnavertei" genčiai? Ir ką siūlote - visus tokius "genetiškai nepilnaverčius" sunaikinti? Ar ką kitką?

Anonimiškas rašė...

Na, vyksta kova už ateinančios kartos protus. Jiems ir rinktis. Rolandas Paulauskas siūlo sprendimus priiminėti patiems, Patackas - vadovautis bažnyčia ir patvirtintomis politinėmis dogmomis. Kuris būdas tinkamesnis naujajai kartai? Ji pati ir nuspręs. Ir susilauks atitinkamo "prizo".

Anonimiškas rašė...

Kryžiuočių teritoriją yra užgrobusi Orda, o mes patys neseniai iš Ordos nagų pasprukom ne tam, kad juos mylėtume, o tam, kad nuo jų gerai apsitvertume. Jų mongolišką grobuoniškumą mes jau patyrėme ne kartą ir šiandien matome. Draugai yra tie, kurie padeda apsitverti nuo siauraakių. Žinoma, visai nebūtina draugams "lįsti į užpakalį" ir perimti draugų manieras bei taisykles.

Anonimiškas rašė...

Pagrindinis skirtumas tarp Paulausko ir Patacko šiuo atveju - geopolitinė orientacija. Vienas aiškiai promaskoliškas, kitas provakarietiškas geriausia to žodžio prasme (ne ES ir Briuselio direktyvų).

Anonimiškas rašė...

GOOGLE YOUTUBE ir rasite atsakyma i patacko smeizta
Rolandas Paulauskas. Desovietizacija.

Rolandas Paulauskas apie laidą „Kas geresnio, premjere?"

justinapril rašė...

Smeli: "nepanasu i pykti, panasu i ismokta partineje mokykloje uzgauliojimu ir provokaciju sistema. girdejau kazkur, "jei neturi kaip argumentuoti, pradek kritikuoti asmeni" labai populiaru homoseksualizmo propagandistu tarpe."

Anonimiškas rašė...

kaip išDRĮSO??

"Juokingiausia, kad tie visi etatiniai pasipiktintojai nekelia jokiu kontraargumentu pries Rolanda Paulauska, tiktai nervuotas sukis " KAIP JISAI ISDRYSO???" . Sumelavo R.Paaulauskas " NAKTIGONEJE" destydamas faktus? Puiku! Demaskuokite ji! NE! JOKIU BUDU! Tik pasmerkimas stiliuje " KAIP JIS ISDRYSO???" <....> "Kaip prie komunistų-pasmerkti. Ir ačiu reikia pasakyti, kad dar nešaudo."

Anonimiškas rašė...

GOOGLE YOUTUBE ir rasite atsakyma i patacko smeizta
Rolandas Paulauskas. Desovietizacija.

Rolandas Paulauskas apie laidą „Kas geresnio, premjere?"

Anonimiškas rašė...

Manau,kad klystate.R.Paulauskas yra neutralus.Jo sukis-nei i Rytus ,nei i Vakarus,o visi valdzion sulinde tapo provakarietiskais rusofobais.Isvada aiski.Kol buvo komunistai,meldesi Maskvai,kai kisene pildo ametikosai-klumpa prie Amerikos altoriaus.Parsidaveliai!!!

Anonimiškas rašė...

Kažkodėl R. Paulausko gynėjai lietuviškos abėcėlės nemoka (neturi?) :)

Anonimiškas rašė...

Esi apsigimes baudziaunikas,jauciantis prieraisuma galingam ir piktam Ruskyno valdovui.

Anonimiškas rašė...

Straipsnis ne argumentuotas. Laidas "Kas geresnio, premjere?" esu klausęs. Laidos kaip laidos. Jeigu kam kelia tuometinis premjeras alergiją, tai čia jau kitas dalykas. Apie desovietizaciją galima pažiūrėti https://www.youtube.com/watch?v=rouwydGJkk8 . Jeigu Paulauskas meluoja, pasakykit kurioj vietoj. Kaltinimų jam tenka matyti nemažai, tik, va, konkrečių - nėra.

Anonimiškas rašė...

„Kas geresnio, premjere?“ O kas blogai su ta laida? Buvo puiki laida. Kodel dabartiniai premjerai ir prezidentai bijo bendrauti su pilieciais? Manau kad jie bijo nepatogiu klausimu.

Anonimiškas rašė...

Idomu, ar Patackas saulegrazas jau suvalge?

Anonimiškas rašė...

Tai tikrai įdomu. Bet galiu Jus užtikrinti, kad Paulauskas savo honorarus tikrai atsiėmė.

Anonimiškas rašė...

Rimti kaltinimai. Sulaukim Paulausko atsakymo.

Anonimiškas rašė...

Taigi,kokios dar argumentacijos reikia,kad desovietizacijos įstatymas taip ir nebuvo priimtas.Būtų gerai,kad atsakytų Paulauskas-kodėl ir kokia buvo motyvacija jo nepriimti,kai,tuo tarpu,kitos postsovietinės valstybės jį priėmė?Dar būtų labai įdomu,kad Patackas pakomentuotų nuožmų ir nuolatinį Vaišvilos puolimą prieš prezidentę tam tikrais laikotarpiais ,tai suaktyvėjimą,tai atoslūgį.Ar tokiame elgesyje slypi tik asmeninė "nemeilė",ar tokį elgesį suponuoja kiti faktoriai?

Anonimiškas rašė...

o aš norėčiau,kad jūs pagrįstumėt teiginį,kad šiuo atveju Patackas yra"rusofobas"?Kurioje vietoje ir kas tai apibrėžia tą rusofobiją?

Anonimiškas rašė...

Tu debilas nuo gimimo ar lankėsi specialius RU TV kursus nudurnet?

Laimikis rašė...

Bravo! Pats geriau net nebūčiau pasakęs. Žmogus logiškai dėsto mintis, remdamasis istotiniais šaltiniais ir blaiviu protu ir yra užsipuolamas. Kodėl? Todėl, kad Lietuvoje dabar vyksta raganų medžioklė su antirusiškos propagandos prieskoniu. Jeigu yra išsakoma objektyvi ir informatyvi nuomonė, kuri neduokdie kažkaip sutaps su rusijos politika, būsi apšauktas rusijos šnipu ar pakaliku. Nesimpatizuoju rusams, taip pat, kaip nesimpatizuoju amerikiečiams, tačiau jau vien dėl šio sakinio galiu būti apšauktas Lietuvos priešu. Amerikiečius, matai, privalai mylėti. Nesvarbu kiek karo nusikaltimų jie pridaro ir nesvarbu kiek valstybių apšvarina (petrodolerio dėka). Ruso istorija irgi kruvina, bet bent jau šiuo metu apsiraminęs. Tačiau reikia žiūrėti, kas ŠIUO METU yra didesnis blogis.

Laimikis rašė...

Bravo! Pats geriau net nebūčiau pasakęs. Žmogus logiškai dėsto mintis, remdamasis istotiniais šaltiniais ir blaiviu protu ir yra užsipuolamas. Kodėl? Todėl, kad Lietuvoje dabar vyksta raganų medžioklė su antirusiškos propagandos prieskoniu. Jeigu yra išsakoma objektyvi ir informatyvi nuomonė, kuri neduokdie kažkaip sutaps su rusijos politika, būsi apšauktas rusijos šnipu ar pakaliku. Nesimpatizuoju rusams, taip pat, kaip nesimpatizuoju amerikiečiams, tačiau jau vien dėl šio sakinio galiu būti apšauktas Lietuvos priešu. Amerikiečius, matai, privalai mylėti. Nesvarbu kiek karo nusikaltimų jie pridaro ir nesvarbu kiek valstybių apšvarina (petrodolerio dėka). Ruso istorija irgi kruvina, bet bent jau šiuo metu apsiraminęs. Tačiau reikia žiūrėti, kas ŠIUO METU yra didesnis blogis.

Pikc rašė...

Teip! Rasieja - gėris begalinis, o amerikosai - visiškas blogis. Nu, aba bent jau rasieja mažesnis blogis. Tai kodėl tamstelei į tą mažesnį blogį neišdūmus, užuot rašinėjus koloradinius blėnis po mirusio žmogaus poros metų senumo straipsniu? ;)

Laimikis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Nuo gimimo jis debilas, teesie jam lengva CCCP žemelė.

Unknown rašė...

teisingai manot,Amerika moka pinigus kai kuriems Lietuvos seimunams ,kad kirsintu rusija pries visa europa...Amerika yra musu planetos parazitas,tol kol ji gyvuos ,niekada taikos zemej nebus.

Unknown rašė...

R.Paulauska matau kaip,sazininga isprususi,kalbantis tiesa be isvedziojimu.Jums seimunai dar toli iki jo.Dabar pries rinkimus dirbs ir rasys,viska ,kad tik pakenktu R.Paulauskui ir Z.Vaisvilai.Todel atsibuskite tie kurie dar miega ir ivertinkite ,kas meluoja ,o kas sako tiesa

Pikc rašė...

Aha, štai kas, pasirodo! Tą vargšą taikos balandėlį chuilo suvedžiojo amerikosū papirkti Lietuvos seimūnai, kad "kirsintu rusija pries visa europa"! Šit, kokia klasta! Et, kad taip kacapstanas, kaip grasinosi, tuos amerikosus radioaktyvia dykuma paverstų - tai būtų taika ir gerovė žemėj. O jau mums kaip gerai būtų, tai net apsakyt sunku! Nu, beveik kaip prie tėvelio stalino. :D

Pikc rašė...

Paulauskas savo sąžinę ir išprusimą parodė, kai išreiškė palaikymą kacapstanui dėl agresijos Ukrainoje ir Krymo aneksijos - ir dar tuo pačiu sugebėjo tomaševskio neojedinstvos separatistams pritarimą išreikšti. Vilties prezidentas - ne kitajp! :)

Apsimetėliui "rolandui j." rašė...

Nori įvertinimo ruskyno troli?
Gerai.
Tai štai, manome jog tu joks "rolandas j." - esi tik vogtą kito asmens fotkę prisiklijavęs kremlinis šūdmalys. Propagandonas.
O šiaip jau, durneli, tu bent stilių kaitaliok, ne vien psiaudo nickus.
Labai primityviai dirbi, atsainiai. Chaltūrini!
Labai jau nevykęs iš tavęs "leu-leudies balso" imitatorius.
"Dišovka". Gėda kontorai.

Anonimiškas rašė...

gal nustokit drabstyti sudais gerus zmones???? jau nusibodo sitos demagogijos ir propagandos. R. Paulauskas vienas is protingiausiu politiku, kuris panasu tik vienas isvis supranta globalius reikalus, o ne tik eina pagal dudele. o jus cia pries rinkimus sugalvojot sudais pasidrabstyti. tai taip taip. oi koks jis blogas. o ponas Patackas labai geras ir patikimas? gal jo istorija pasidomekime kiek sudo pridares? kiek sudo prisnekejes? esate visiskai nepatikimas zmogus. taigi geriau jau tylekite ir nespankite nesamoniu.

Anonimiškas rašė...

ir R. Paulauskas nekalba "konspiracijos teorijom", taip kad prasau nezeminti mastancio zmogaus, jei pats nesate mastantis. zmogus kalba faktais, faktas tas kad bankine sistema globaliu mastu, tarptautinis pinigu fondas, kuri valdo kelios zmoniu seimos. ir cia faktai. tereikia paieskoti informacijos OFICIALIOS. viskas yra parasyta. o cia su tokiais straipsniais skirtais zmones klaidinti tai galit eiti siknon.

Anonimiškas rašė...

man asmeniskai idomu KAM ponas Patackas PATS DIRBATE su tokiais uzsakytais straipsniais ???? ar ne PATS esate viso to sudo dalis, su kuriuo bando susitvarkyti zmones, kad pagaliau progresuotu savo salyje. jus tik viska neigiate, tik visi jums blogi. o ka pats pasiulysite, ka pats pakalbesite globaliu mastu? rusai puola ane? viskas? daugiau nieko nematot? nusibodot jus visi politiniai veikejai, sokat pagal kazkieno dudele. R.Paulauskas vienintelis mano akimis kolkas snekantis bent kiek apie REALYBE, o ne demagogijomis, tuo gali isitikinti kiekvienas pasiskaites apie jo poziuri.

Anonimiškas rašė...

kuo bukesnis skaitytojas, tuo labiau eilinis niektauzys jam skelbia Dievo žodį. Ir tuo labiau visi kiti, kaip nors drįstantys suabejoti žodžio dieviškumu, yra parsidavėliai, išdavikai ir dar ten kokie.

Ainis rašė...

:) (zmogus) yra ypatingai kulinarinis pavyzdys, kai ginat "šviesos jėgų riterį" Paulauską vykdomas "tamsos jėgų planas" jį diskredituoti.

zmogus - raginu jūs kovokite, ginkite rašykite ... jūsų dėka, šypsena praskaidrina lietingą dieną.

Anonimiškas rašė...

patacko "atradimas"

Kiek pykcio turi buti tokiame zmoguje, kaip patackas, kad parasyti toki absurda? Man jus abu sutaikyti? Atvykciau tokiai misijai, vardan Tautos prabudimo...

Pikc rašė...

Jargau, ir iš kur tokie ypatos išdygsta?

Anonimiškas rašė...

Kas čia per Lopeta? :D

item