Buvusi abortų klinikų savininkė: „Sukūrėme abortų paklausą, brukdami lytinį švietimą“

,,Kaip parduodamas abortas? Jungtinėse Valstijose tai labai paprasta: per lytinį švietimą”, – po Nacionalinio gyvybės maršo Otavoje gegu...


,,Kaip parduodamas abortas? Jungtinėse Valstijose tai labai paprasta: per lytinį švietimą”, – po Nacionalinio gyvybės maršo Otavoje gegužės viduryje „Rose Dinner“ renginio dalyviams pasakojo buvusi abortų klinikos savininkė Carol Everett.

C. Everett 1977–1983 metais vadovavo keturių abortų klinikų tinklui Teksase, kur iki jos dramatiško atsivertimo ir pasitraukimo iš šios industrijos buvo abortuota apytikriai 35 tūkst. negimusių vaikų. Vakarienės metu maždaug 430 jos dalyvių C. Everett pasakojo, jog parduodama abortus paauglėms ji turėjo tikslą tapti milijoniere.   

,,Mūsų tikslas buvo trys–penki abortai kiekvienai 13–18 metų amžiaus mergaitei, nes abortų industrijoje mes visi dirbam su tiesioginiais užsakymais“, – sakė C. Everett. Su kiekvienu klientu ji tapdavo truputį turtingesnė.

Visgi norėdama pasiekti savo finansinį tikslą, C. Everett pasakojo pirmiausia turėjusi sukurti ,,abortų rinką”. Tai reiškia, nuo kiek galima ankstesnio amžiaus įtikinti jaunus žmones į seksualumą žvelgti kitaip nei buvusios kartos.

,,Mes pradėjome nuo darželių. Darželyje susodini vaikus į ratą, vaikštai aplink kambarį ir klausinėji visų vieno klausimo: „Kurias jūsų kūno vietas tėvai vadina intymiomis?“

,,Jūs žinote, ir aš žinau, kad kiekviena šeima intymias vietas vadina skirtingai. Taigi, kai prieni prie trečio ar ketvirto vaiko, jiems jau pasidaro aišku, kad jų tėvai tiesiog nežino, ką turi vaikai. Bet mes žinome. Mes pasakome: ,,Berniukai turi tai, mergaitės turi tai, ir jūs neturite gėdytis savo intymių vietų“.

C. Everett paaiškino, kaip lytinis švietimas jau nuo mažų dienų siekia sunaikinti vaikuose natūralų drovumo jausmą. ,,Viskas buvo apskaičiuota tam, kad vaikai būtų atskirti nuo savo vertybių ir tėvų.“

Iki trečios klasės vaikams parodomos detalios lytinių santykių schemos. Ketvirtoje klasėje vaikai skatinami masturbuotis vieni arba tos pačios lyties grupelėje. Penktoje ir šeštoje klasėse C. Everett pateikia trūkstamą  ryšį tarp lytinio švietimo ir aborto.

,,Mano tikslas buvo leisti mergaitėms būti seksualiai aktyvioms vartojant mažos dozės nėštumo kontroliavimo tabletę, kuri, mes žinome, kad bus neefektyvi. Kaip tai padaryti? Tiesiog duoti mergaitėms tą tabletę, kuri veikia su sąlyga, kad išgersi ją kiekvieną dieną tiksliai tuo pačiu metu. Jūs žinote ir aš žinau, kad nėra tokios paauglės pasaulyje, kuri kažką darytų kiekvieną dieną tuo pačiu metu.”

C. Everett sakė, kad mergaitės, vartojusios tabletes, manė esančios ,,saugios“, todėl lytinių santykių turėdavo dažniau nei tos, kurios tablečių nevartojo. ,,Ta tabletė neveikė ir mes galėjome įvykdyti savo tikslą: tris–penkis abortus, kuriuos pasidarydavo mergaitės nuo 13 iki 18 metų“, – sakė ji. 

C. Everett teigė, kad jei lytinis švietimas įgyvendintas teisingai, tuomet mergaitei tapus nėščia, ji mato vienintelį sprendimo būdą. ,,Ji paskambins mūsų klinikai, nes jai buvo pasakyta, kad esame už moters teisę pasirinkti.“ 

Norėdama parduoti kiek įmanoma daugiau abortų, C. Everett išmokė savo darbuotojus įtikinti galvas pametusius skambintojus, kad abortas – vienintelė išeitis.

,,Kai mūsų telefonas suskambėdavo, būdavome pasiruošę. Išmokėme savo žmones atsakinėtį į skambučius taip, lyg jie dirbtų telerinkodaroje. Jie vykdė pardavimus telefonu. Bet mes negalėjome jų vadinti „telepardavėjais“, tai būtų buvę per daug šiurkštu. Mes vadinome juos telefoniniais konsultantais. Išmokėme juos scenarijaus, skirto įveikti bet kokį prieštaravimą. Juk taip daroma pardavimuose, ar ne? Nugalėti kliūtis ir priimti užsakymą – šiuo atveju abortą“, – sakė ji.  

Buvusi abortų tiekėja sakė žinojusi, kad lytinio švietimo strategija buvo daugiau nei sėkmė, kai jauna moteris aplankė jos kliniką norėdama devinto aborto. ,,Abortas mano šalyje yra būdas kontroliuoti gimstamumą, 45 proc. pakartoja operciją. Ir aš drįsčiau sakyti, kad tai gimstamumo kontrolės būdas ir jūsų šalyje“, – teigė ji.

C. Everett tęsė pasakodama apie tai, ką ji vadina stebuklinga kelione paliekant abortų industriją ir nusprendus savo gyvenimą atiduoti Dievui. 1995 m. ji įkūrė ,,Heidi grupę“ – ne pelno siekiančią organizaciją, padedančią moterims, kurios patiria nėštumo krizę. Ši grupė pavadinta 1973 m. abortuoto pačios C. Everett vaiko vardu. 

C. Everett įspėjo tėvus neignoruoti lytinio švietimo dalykų, kurių jų vaikai mokomi mokyklose.

,,Sužinokite, ką jie naudoja mokydami jūsų vaikus ir anūkus. Labai svarbu, kad mes sužinotume, nes jie gėdina tuos vaikus, ir jei vaikams gėda klausytis to, ką girdi, jie, parėję namo, jums tikrai visko nepapasakos. Aš siūlau jums nueiti į viešąją biblioteką arba į mokyklas ir paklausti, kokią medžiagą jie naudoja lytiniam švietimui“, – sakė C. Everett.

Vertė Kotryna Reimerytė


Susiję

Pažangos ideologija 8834667153756109746
item