Yla lenda iš maišo: Rusija laukia tautinių mažumų įstatymo priėmimo Lietuvoje

Rusija tikisi, kad Lietuva priims Tautinių mažumų įstatymą ir supaprastins susisiekimą per Lietuvą su Karaliaučiaus kraštu, šeštadienį pa...


Rusija tikisi, kad Lietuva priims Tautinių mažumų įstatymą ir supaprastins susisiekimą per Lietuvą su Karaliaučiaus kraštu, šeštadienį paskelbtame interviu sakė Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas, rašoma portale alfa.lt.

Prieš tris mėnesius Lietuvoje dirbti pradėjęs diplomatas interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ pripažino, kad dabartinis dvišalių santykių lygis neatitinka esamų galimybių.

Kalbėdamas apie rusų mažumą Lietuvoje, ambasadorius sakė turįs atkreipti dėmesį, kad „Lietuvoje nėra teisės akto, reglamentuojančio etninių mažumų teisių“.

„Tikimės, jog šiuo metu Seime rengiamas įstatymas atitiks europines normas“, - teigė jis.

A.Udalcovas taip pat teigė, kad išlieka atviras klausimas dėl lengvesnio judėjimo pasienio rajonuose.

„Viliamės, jog bus įsiklausyta į mūsų siūlymus, leisiančius palengvinti keleivių judėjimą geležinkeliu Kaliningrado kryptimi, suderinti transporto tarifus kroviniams, gabenamiems į Kaliningradą ir Klaipėdą, bei dujų tranzitą į Rusijos eksklavą“, - sakė ambasadorius.

Alfa.lt publikacijoje primenama apie Rusijos atstovų išsakytą norą Lietuvoje steigti informacinius - kultūrinius centrus. Lietuvos pareigūnai iki šiol skeptiškai vertino tokią idėją.

Parengta pagal www.alfa.lt infromaciją

Susiję

Politika 5023951288524111628

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Nuo kada Rusijai rūpi europinės normos??? Ypač turint omenyje homoseksualų teises... Atrodytų, kad jiems europinės normos egzistuoja tik tada, kai jos jiems patiems yra naudingos. Tačiau šiuo atveju jos negaliotų, nes rusai jokia etninė mažuma ir todėl ji negali turėti tokių teisių kaip pvz.: baskai ir kt. etninės grupės, neturinčios savo valstybės.

Anonimiškas rašė...

Mazumos mazumomis, bet laikinai CCCP pavestas administruoti Karaliauciaus krastas cia prie ko???

Anonimiškas rašė...

O gal Vakarai dvigubų standartų netaiko? Rusija nieko naujo nepasakė. Tačiau Lietuvos bestuburiai valdžioje jau seniausiai pardavė Lietuvą Vakarams. Va, Konstitucinis teismas gavo prašymą išaiškinti, ar gali Seimas pakeisti lietuvių kalbos gramatiką taip, kad būtų galima rašyti nelietuvių pavardes originalo kaba (kaip reikia lenkams), neatsižvelgdamas į Valstybinės kalbos komisiją.

Anonimiškas rašė...

Rusija laukia tautinių mažumų įstatymo priėmimo Lietuvoje? Rusija laukia kol šitos rietenos su Lietuvos lenkai dar labiau suskaldys valstybę iš vidaus ir supriešins visuomenę. PRO PATRIAjai puikiai sekasi šiuos Rusijos tikslus įgyvendinti.

item