Lietuvos vaikus pardavinėja švedai

Vakarų pasaulyje privačios įvaikinimo agentūros, darančios verslą iš vaikų, jau nieko nestebina. Tapo visiškai normalu sumokėjus apvalią...


Vakarų pasaulyje privačios įvaikinimo agentūros, darančios verslą iš vaikų, jau nieko nestebina. Tapo visiškai normalu sumokėjus apvalią sumą įsivaikinti vaiką iš pageidaujamos šalies: Afrikos, Indijos ar Rytų Europos, juodaodį ar baltaodį. Kiekvienai šeimai pagal skonį ir piniginės dydį. Pavyzdžiui, Švedijoje įvaikinimas iš Lietuvos - vienas pigiausių. Įvaikinimo paslaugą teikia viena nevyriausybinė Švedijos organizacija, su kuria bendradarbiauja mūsų šalies Įvaikinimo tarnyba.

Vaiko iš Lietuvos kaina - 47 tūkst. litų

„Respublika“ išsiaiškino, kad vaiką iš Lietuvos galima įsivaikinti ir už pinigus. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba bendradarbiauja su viena Švedijos įvaikinimo asociacija, kuri veikia kaip privati įvaikinimo agentūra - ima pinigus už įvaikinimo paslaugas.

Asociacija vadinasi „Barner Framfor Allt-Adoptioner“. Teigiama, kad tai savanoriška organizacija, 1979 metais įkurta tėvų, kurie patys įsivaikino vaikus. Skamba gražiai, tačiau organizacijos interneto puslapyje vaikus galima išsirinkti tarsi iš prekių katalogo. Pateikiamas kiekvienos šalies įvaikinamų vaikų fotoalbumas.

Jei pagal išvaizdą - plaukų, akių ar odos spalvą - globotinį išsirinkti sunku, galima rinktis ir pagal kainą. Laimei, ne konkretaus vaiko, o šalies, iš kurios norima įsivaikinti.

Organizacijos puslapyje galima aptikti net vaikų įvaikinimo kainoraštį. Pavyzdžiui, nurodoma, kad vaiko iš Lietuvos preliminari įsivaikinimo kaina - 120 tūkst. Švedijos kronų, t.y. apie 47 tūkst. litų. Tai viena mažiausių įvaikinimo kainų. Įvaikinimas iš Bolivijos kainuotų 152 tūkst. kronų (59,7 tūkst. litų), iš Bulgarijos - 174 tūkst. kronų (68,3 tūkst. litų), iš Indijos - 147,9 tūkst. kronų (58 tūkst. litų), iš Kenijos - 141,5 tūkst. kronų (55,5 tūkst. litų) ir t.t.

„Barner Framfor Allt-Adoptioner“ skelbiasi, kad 2012 metais naudojantis jų paslaugomis įvaikinta 12 vaikų iš Lietuvos, 2011 metais - 11, 2010 metais 15, o per 2002-2009 metų laikotarpį - 54.

Šaltinis: www.respublika.lt

Susiję

Pažangos ideologija 5944996286172313952
item