Demokratija Lietuvos Sąjūdyje: TS-LKD pozicija arba jokios

12 iš 25 Lietuvos Sąjūdžio tarybos narių paskelbus viešą kreipimąsi , kuriuo argumentuotai reikalaujama leisti vykti tautos inicijuotam ...


12 iš 25 Lietuvos Sąjūdžio tarybos narių paskelbus viešą kreipimąsi, kuriuo argumentuotai reikalaujama leisti vykti tautos inicijuotam referendumui, oficiali Lietuvos Sąjūdžio vadovybė sureagavo žemiau pateiktu pranešimu, kuriame nedviprasmiškai siūloma visiems šios nuomonės šalininkams - pusei organizacijos tarybos narių - pasitraukti iš Lietuvos Sąjūdžio. 

Monsinjoro Alfonso Svarinsko vertinimas, jog "Lietuvos Sąjūdis lieka tik TS-LKD frakcija" šiuo pranešimu įgauna objektyvią formą: TS-LKD priklausantys ir pagal partijos poziciją referendumo dėl žemės nepardavimo užsieniečiams kategoriškai nepalaikantys Vytautas Landsbergis, Vidmantas Žilius ir Andrius Tučkus nepripažįsta kitokios nei partijos nuomonės egzistavimo galimybės ir siekia "apvalyti" organizaciją nuo visų požiūrių, nesutampančių su jų asmenine pozicija, atvirai išskleista Vytauto Landsbergio kalboje Vasario 16-osios proga Vilniuje. Šis požiūris, jog organizacijoje gali egzistuoti ir būti rimtai svarstoma tik viena pozicija, atitinka Lietuvos Sąjūdžio vadovybės požiūrį, jog valstybėje taip pat gali egzistuoti tik prointegracinis požiūris. 

Tikime, jog šis TS-LKD atstovų siūlymas visiems kitaminčiams palikti Lietuvos Sąjūdį yra savalaikis ir sveikintinas, o tą padarius taptų daug aiškesnė šios organizacijos tapatybė, paskirtis ir visuomeninis autoritetas, be iliuzijų į platesnį nei vienos partijos interesų atstovavimą. Skaitytojų dėmesiui pateikiame Lietuvos Sąjūdžio išplatinto pranešimo tekstą:

Iškovojus laisvę Lietuvai, pagrindinis Lietuvos Sąjūdžio siekis buvo ir dabar yra stiprinti jos valstybingumą. Atkurtos Nepriklausomybės pradžioje supratome, kad iškovotoji laisvė yra trapi ir pažeidžiama, todėl siekėme artėjimo demokratinių Vakarų kryptimi į euroatlantinę NATO ir Europos Sąjungą.

Stoti greta Europos demokratinių valstybių nebuvo paprasta, turėjome atlikti eilę užduočių, prisiimti įsipareigojimus, o tam prireikė net keturiolikos nuoseklaus darbo metų. Šiemet švęsime narystės NATO ir Europos Sąjungoje pirmąjį dešimtmetį.

Buvimas euroatlantinėse struktūrose iš dalies užtikrino mūsų saugumą, tačiau buvusios sovietinės galvosenos ir propagandos skverbimasis, įvairūs „kultūriniai“ koncertai, per specialius kanalus transliuojamos Lietuvą menkinančios televizijos laidos, kai kurių parlamentarų neatsakingi pareiškimai ir  euroskeptikų renkami parašai referendumams kelia grėsmę valstybės ateičiai.

Lietuvos Sąjūdžio taryba 2013 m. spalio 04 d. pareiškime skelbė, kad nepritaria nei referendumui dėl žemės „nepardavimo“ europiečiams, nei referendumų kvotos menkinimui, kuris paskatintų Lietuvoje nuolatinę dviprasmių iniciatyvų įtampą ir politinę sumaištį.

Apmaudu, kad šalia partijų, išpažįstančių sovietines vertybes, šliejasi ir dalis Lietuvos Sąjūdžio tarybos narių, kurie, prisidėdami prie antieuropinio referendumo organizavimo, klaidina piliečius, siekdami pakeisti tautos ir visuomenės Vakarų integracijos kryptį, o galbūt ir pirmiausiai turėdami tikslą sunaikinti Lietuvos Sąjūdį jį suskaldant.

Manome, kad tokie kai kurių Lietuvos Sąjūdžio tarybos narių veiksmai prieštarauja Lietuvos Sąjūdžio vertybėms, todėl jiems derėtų sąžiningai pasitraukti iš Lietuvos Sąjūdžio, grąžinant nario pažymėjimus.

Primename, kad Lietuvos Sąjūdis ir ankstesniuose dokumentuose ir pastarojo Suvažiavimo rezoliucijoje „pripažindamas vienintelį teisingą Lietuvos pasirinkimą eiti Vakarų civilizacine demokratine kryptimi“ yra pareiškęs, kad visos valdžios ir partijos atsakingos už europietiškos civilizacijos tvirtėjimą Lietuvoje. Tai buvo skiriama ir pačiam Lietuvos Sąjūdžiui.

Sąjūdžio stiprybės laikotarpiu buvo laikomasi principo, kad nusižengiantys organizacijos tikslams yra patys pasitraukę iš Lietuvos Sąjūdžio.

Pasirašo:

Vytautas Landsbergis - Lietuvos Sąjūdžio garbės pirmininkas
Vidmantas Žilius - Lietuvos Sąjūdžio pirmininkas
Andrius Tučkus - Lietuvos Sąjūdžio tarybos pirmininkas

Susiję

Aktualijos 484955749959687093

Rašyti komentarą

36 komentarai

Anonimiškas rašė...

Tai tegul Landsbergis nušauna tuos 12 neįtikusių jo standartams Sąjūdžio tarybos narių, kaip kad danai nušovė jauną sveiką žirafą, kad ši neva neatitiko jų susigalvotiems daniškiems standartams :))

Zydrunas rašė...

Patriarcho mastymo budas toliau eskaluojamas. Vieni - baltosios, kiti - juodosios sachmatu figuros. O valdo jas baltasis patriarchas ir juodasis tironas. Jei sakai, kad nesi baltasis pestininkas, vadinasi esi juodasis. Kitos galimybes nera.
Dar paauglysteje dauguma suvokia skirstymo i dvi spalvas akligatviska rezultata. Todel ne jis cia kalciausias. Vieno noras valdyti ir vesti, kitu - savo laisviu ir poreikiu atidavimas vedlio kompetencijai yra paaiskinimas. Svaigulys del galimybes dalinti duonos kasni ir alpulys gaunant trupini is "saules" ranku. Ju kalboje - tai vadinama demokratinemis vertybemis tiek "saules" tiek - pestininku.
Gera suvokti, kad neturiu nieko bendro su sachmatu lenta. Mano pasaulyje tarp draugo ir prieso - milijardas busenu. Ir tai duoda vilti, kad patriarcho sachmatai neuzilgo gris ant parko suoliuko is marmuru klotu kabinetu :)

Anonimiškas rašė...

Kai vyksta kova už valstybės išlikimą, tokie skystablauzdžiai kurie praplautomis smegenimis pasiduoda Lietuvą destabilizuojančių provokacijų įtakai, kito kelio kaip apsivalymas nėra.

Jeigu žmonės nesupranta, kad Lietuva arba bus rytų įtakoje, arba vakarų, ir jokių kitų variantų čia nėra, tai nėra jiems ką veikti Lietuvos sąjūdyje, kuris bent jau užtikrins, kad Lietuva niekada nebus kartu su Rusija. Nes už tai blogiau negali būti nieko.

asmila rašė...

Lietuva turi tik dvi pasirinkimo galimybe- arba NATO/ ES arba Rusija (TSRS teisių, įsipareigojimų i politikos perėmėja, basikeičianti savo vadovaujančiais klanais- arba KPSS aktyvas, pridengęs savo marškinėlius, arba KGB šulai, taip pat apsidangstę demagogijomis), kurios neigiamą įtaką Gėriui viešina Rusijos demokratinės jėgos. Rizikuoti Lietuvos valstybės likimu, šaipytis iš jai duotos priesaikos nevalia. Reikalavimai visokiems pankoms, šliužams, vaišviloms, peleckiukams privalo būti pateikiami labai griežti. Dabar ne karas ir už valstybė išdavystę nešaudoma. Bet šiems asmenims turi būti pagrąsinta įkalinimu su visomis pasekmėmis. Per daug paaukota nepriklausomybei, kad išgamos bandytų ją sunaikinti. Bijau, kad su labai lengva šneka V.Landsbergis vėl apsiriks, kaip kad apsiriko su desovietizacijos ir liustracijos įstatymu, kurį organizuotos bolševikinės padugnės pavertė niekalu.

Anonimiškas rašė...

Gali būti blogiau. Tai - Tautos sunaikinimas, ką jus, neoliberalai-neokomunistai (Landsbergio-Paleckio-Donskio triumviratas Eurosatanistinėje neoimperijoje) sėkmingai darote pastaruosius 23 metus. (Beje, sėkmingiau, nei tai darė SSRS imperija - nuo 3.7 milijono iki mažiau nei 3 milijonų sumažinti šalies gyventojų skaičių... Tam reikia neeilinių šėtono tarnų sugebėjimų!) Reikia iš tikrųjų turėti išplautas smegenis, kad manyti, jog dabartinė ES ir buvusi SSRS kažkuo iš esmės skiriasi. "Iš esmės" - suprantama, lietuvių tautos išlikimo prasme. Bet kadangi esi durnas, galiu tik pasiųlyti toliau klausytis Donskio koncertų - din din don, did din don, din din don...

Anonimiškas rašė...

Tamsta gyveni kažkokiame pasakų pasaulyje...visas pasaulis yra iš esmės Orwello romanas - Okeanija, Eurazija ir Rytazija, tad galiausiai turi pasirinkti, su kuo eini.

O savo kliedesius apie tautos naikinimą, "Eurosajūzo satanistus" ir kitus briedus papasakok bobutems Balbieriškio kaime.

Vyksta geopolitinis karas, o tokia maža valstybė kaip Lietuva išliks arba kaip Europos Sąjungos dalis, arba kaip sraigtelis dasibaiginėjančioje Rusijos imperijoje, kuri šiaip ar taip suirs per artimiausius trisdešimt metų. Nežinau kaip tau, bet man kaip Lietuviui jau gana pusantro šimtmečio po degtine dvokiančio ruso padu, ir Europos sąjunga, su visomis savo problemomis, niekada nebus blogiau.

Išvis, kalbėti su žmogumi apie politiką kuris gyvena idealistiniame pasakų pasaulyje ir nesuvokia kad lemiant valstybės ateitį apsieiti be moralinio reliatyvizmo neįmanoma, yra bergždžias reikalas.

Anonimiškas rašė...

Tą, kuris lietuvių tautai skiria vienintelį vaidmenį - išnykti satanistų konstruojamoje "Vakarų"-Rusijos priešstatoje, niekaip kitaip, kaip tik tautos IŠGAMA, pavadinti negaliu. Kokios tų lyties, IŠGAMA-asmila? Kaip ir pridera bekūnei dvasiai - belytė? O, jūsų legionai valdo Lietuvą jau nuo 1940-ųjų! Galite sodinti į kalėjimus. Esame įpratę. Bet po to nesistebėkite, kad atsiras ginkluota rezistencija.

Anonimiškas rašė...

Ką reiškia "eiti Vakarų kryptimi"? Mes esam tie patys Vakarai ir mums ne tas pats, kur žengia mūsų civilizacija. Todėl negalima abejingai žiūrėti, kaip pastaruoju metu ji yra žlugdoma diegiant "toliaracijas" ir "liberalizmus", kuriuos dori europiečiai turėtų drauge stabdyti.

Anonimiškas rašė...

Ar nori pasakyti, kad eutanazija, "lytinių mažumų" partnerysčių įteisinimas, juvenalinė justicija ir kt. yra tiesiog pramanai, bet iš tikrųjų Europos Sąjungoje visų tų nesąmonių nėra?

Anonimiškas rašė...

Tos "toliaracijos" ir "liberalizmai" yra būdai sukurti stabilią visuomenę. Nėra jie labai malonūs, bet tai yra pasirinkta kryptis, kuri turi užtikrinti politinį stabilumą, vieningą Vakarų pasaulį, jį marginalzuojant.

Suprantu, kad kai kuriems su tuo sunku susitaikyt, ypač tiems, kurie gyvena vedini kažkokių naivių "tautos idealų" iliuzijų, bet šitie procesai yra neišvengiami, ir yra žymiai geriau būti to dalimi, negu pajausti priemones, kurios anksčiau ar vėliau bus pritaikytos ten, kur nėra laikomasi šios krypties.

Anonimiškas rašė...

Aišku kad ne pramanai, tai yra priemonės marginalizuoti ir valdyti visuomenę, užtikrinant jos struktūrinį stabilumą.

Anonimiškas rašė...

Lygiai tokios pačios priemonės visuomenei valdyti, kaip ilgus šimtmečius buvo bažnyčia, bet dabar ši tapo nebeefektyvi.

Anonimiškas rašė...

Tai kaip siūlai su tuo efektyviau kovoti?

Anonimiškas rašė...

Taigi ir Stalinas, ir Hitleris kūrė "stabilią", patogiai valdomą visuomenę. Simpatizuoji tiems išgamoms? Priemonės keičiasi, o tikslai iš esmės tie patys išlieka, ar ne? Stabiliziec.

Anonimiškas rašė...

:)

Anonimiškas rašė...

Jūs čia šnekat apie pasirinkimą tarp rytų ir vakarų. Visada yra trečias variantas. Būti vakarų dalimi kaip ir buvome, ir tuo pačiu stengtis neprarasti tautinio identiteto, puoselėti nacionalines vertybes. Aišku, kad tai padarytumėme mus reikia tvirtos užsienio politikos ir apskritai tvirtos ir skaidrios politikos. Tad kol neatsiras mechanizmas, leidžiantis tautaui tiesiogiai įtakoti valžios sprendimų, kol valdžia ir toliau darys ką nori, o ne ko reaikia lietuvai, tol galėsime tik svajoti apie Lietuvą kaipo valstybę. O kas liečia žemės įstatymą, tai draudimas ar riboijimas parduoti žemę būtinas mūsų tautos išlikimui veiksnys. Kodėl taip priešinamasi šiam referendumui, todėl, kad tie kam reikėjo jau senai susipirko kiek jiems reikia tos žemės ir jau nekantrauja ją parduoti. O parduos tam kas pasiūlys daugiau- t.y: bet kam.

Anonimiškas rašė...

Kas nors tremia ką nors, žudo? Juokingi tokie pareiškimai yra.

Čia tos problemos, kurios kyla davatkiniams lietuviams yra tokios juokingos, palyginus su globaliais procesais, kurie vyksta ir sprendžia pasaulio ateitį, kad neverta net apie tai kalbėt.

Galiausiai reikia nuspręst, ar mes norim prie imprerialistinės Rusijos, ar prie modernių (ir teigiamomis, ir neigiamomis prasmėmis) vakarų, čia kiekvienam pagal skonį - bet jau tikram Lietuviui save gerbiančiam geriau bus bet kur, tik ne su rusu, kuris iš tikrųjų milijonus lietuvių pražudė, o ne "ištrėmė" budulius kurie nesugeba Lietuvoj dirbt į UK.

O tie, kurie kalba apie kažkokius kompromisus turėtų suprasti, jog Europos sąjunga jau seniai nėra tik ekonominė bendrija ir yra vykdoma politika, skirta padaryti Europą stipriu aljansu ne tik ekonomiškai, bet ir politiškai. Tam naudojamos kartais šlykščios priemonės, bet tikrai jas lyginti su sovietų ar nacių priemonėm yra labai apgailėtina.

Pikc rašė...

Su neomarksistais ginčytis sunku - jie (kaip ir jų pirmtakai "senieji" marksistai) yra fanatikai. Jie ropoja pirmyn šaukdami "pasaulį seną išardysim!", ir jokie argumentai ar baksnojimas pirštu į realybę jų neveikia. Jiems viskas paprasta: "kas ne su mumis - tas prieš mus!". Logikos pas juos irgi nereikia ieškoti - jie visomis keturiomis pasisako už beveidės pigios ir mobilios darbo jėgos kūrimą, tuo pačiu keikdami kapitalistus, kuriems tą darbo jėgą ir kuria (vėlgi analogija su Rusijos bolševikais). Atsitrenkę į sieną, jie atsisakys pripažinti jos egzistavimą - tiesiog toliau daužys ją galva, rėkaudami apie "kliūtis progresui kelyje į šviesią socializm... tfu, pardon - tolerancijos ir įvairovės karalystę." Tai tokiai faunai ketinate ką nors įrodyti? :)

Anonimiškas rašė...

Jeigu čia apie mane, tai tokiu atveju klystate - mano pažiūros yra išskirtinai dešinės. Už laisvą rinką, mažus mokesčius ir privačią gydymo sistemą, su minimalia socialine apsauga tiems, kuriems tikrai reikia, o ne bet kam ir bet kur.

Joks socializmas niekada negalės būt efektyvus, nes socializmas palieka žmogų natūraliai nemotyvuotą kurtis sau gerovės, kai vis tiek iš jo yra atimama ir duodama tam, kuris tingi ar yra durnesnis.

Aišku, Europos sąjunga turi neomarksistinių požymių, tačiau net ir skandinavų šalys ima keisti savo radikalų socializmą ir eina stipriai į dešinę, aišku neskaičiuojant Norvegų, kurie jau sau per gilią duobę išsikasė su savo natūraliais ištekliais...

Bet čia mes kalbame ne apie tai. Esmė yra tokia, jog trečio varianto nėra, yra tik arba-arba. Kuo greičiau visi idėjiniai svajokliai tai supras, tuo greičiau baigs kenkti Lietuvai, kad ir iš geros valios ar durno proto.

Anonimiškas rašė...

O su kuo būtent reikia kovoti? Homoseksualais? Būtų sudėtinga, bent jau mano požiūriu, nes:

1. Man asmeniškai tikrai nėra skirtumo, kas su kuo miega.
2. Reakcija, kurios yra siekiama šitais visais juokingais paradais yra būtent tokia, kurios susilaukiama Lietuvoje. Jeigu pasidomėtumėte, Amerikoje visas šis procesas buvo vykdytas viešųjų ryšių specialistų dar devintame dešimtmetyje ir buvo labai nuosekliai įtvirtintas homoseksualų gyvenimo būdas kaip normalus. Gaila, nebepamenu knygos pavadinimo, bet tie viešųjų ryšių autoriai ją ir parašė, nupasakodami labai paprastai, kaip naudojantis žiniasklaida, pramogų pasauliu ir kitais metodais buvo pasiektas visuomenės pakantumas.

Aš siūlyčiau mąstyti plačiau ir mėginti suvokti, kodėl vyksta procesai, kurie vyksta, o ne tik iš bažnyčios pozicijos, nes ta pati bažnyčia yra lygiai toks pats visuomenės manipuliavimo įrankis. Tuomet galėsite reaguoti ne į paskirus įvykius, kurie jūsų "informaciniame burbule" jus pasiekia arba iš Rusijos propagandos, arba iš Vakarų, ir suvokti platesnius kontekstus ir geopolitinę kovą, kuri vyksta visomis įmanomomis priemonėmis. Ir tuomet nuspręsti, suvokus jog kažkuriai įtakai tokia maža valstybė vis tiek priklausys, kurioje pusėje jums yra priimtiniau.

Anonimiškas rašė...

Taip, orveliško "Gyvulių ūkio" kūrimo projektą galima pavadinti turinčiu neomarksistinių požymių.

Anonimiškas rašė...

Aišku, kas per paukštis esat. Dvokia net per internetą.

Anonimiškas rašė...

Ateisto sapalionės. Išgerkit vaistukų.

Anonimiškas rašė...

Supratau, ne davatkiniai argumentai baigėsi.

Anonimiškas rašė...

Nežinau į kokius paukščius grupuojate žmones ir kokiu save laikote (o būtų įdomu sužinoti), bet jeigu jau dvokia per internetą, tai greičiausiai nuo pačio tas kvapelis sklinda ;)

Gaila, kad nebeturint ko pasakyti yra einama prie bandymų įžeisti. O jūs pamėginkit normaliais argumentais diskutuoti - gal kažko išmoksit, o gal mane išmokysit.

Pastebėkit, kad aš niekur neteigiau jog man yra priimtini ar patinka visi procesai kurie vyksta Europos sąjungoje, aš tiesiog konstatavau jų vyksmo priežastis platesniame kontekste. Tačiau mąstant apie geopolitiką visuomet turi būti pasirinkta kryptis. Kokią siūlote jūs?

Anonimiškas rašė...

Kažkodėl kaip visada, profesorius paskelbia pranešimą skirtą būtent kvailiams. Be rimtų argumentų, tiesiog kitaip mąstančius tapatinat su Maskva. Kuomet tai pranešimas, skirtas Lietuvai, dar galima įsivaizduoti kad tai jo įsivaizduojama pozicija bendrai Lietuvos žmonių atžvilgiu, gal net bandymas būti pragmatišku įvertinat visumos politinį išprusimą. Bet dabar... Žmogau žmogau, gal pamąstykit, ar tai ne buvusius sistemos randai Jus taip puošia.

Anonimiškas rašė...

Ne ateistams apie kryptis šnekėt.

Anonimiškas rašė...

O kam šnekėt, davatkininkams? Beje, kodėl manote, kad aš ateistas?

Beje, į mano klausimus taip ir neatsakėte, tad darau išvadą jog nesugebate.

Anonimiškas rašė...

O jūs imkit ir paskaitykit Orwello "Katalonijai Pagerbti" ir pamatysite, jog jis pats buvo socialistas-anarchistas, kuris labai draugavo su visais komunistuojančiais. (na, bent jau buvo vienoje barikadų pusėje)

Nors pati knyga vertinga ne tik dėl to, tad tikrai siūlyčiau perskaityti.

Anonimiškas rašė...

Argi sunku suprasti, kas valdo dabar Lietuvą?
Ogi tai NKVD-istai, KGB-istai, komun-istai, t.y. išsigimėliai liaudiškai vadinami stribais, kuriems nieko švento niekad nebuvo nėra ir nebus.
Juos visus savo postuose paliko apsišaukėlis (paskirtas - nerinktas) KGB organizuoto Perestrojkos Sqjūdžio "pirmininkas" - KGB satrapas Lietuvoje slapyvardžiu Dėdulė" , "įteisinęs" sovietinės valdžios tęstinumą,- išmetęs Sąjūdžio Konstitucijos projektą šiukšlių dėžėn ir prakišės "referendumui" tipišką sovietinę konstituciją, tuo sudaręs visas sąlygas stribams bei jų palikuonims uzurpuoti visą valdžią (pradedant Vaigausku, KGB pulkininko sūneliu A.Paulausku ir baigiant taip vadinama "Nepriklausomos Lietuvos prezidente" Darja Polikarpovna Grybovskaja).
Tai tie patys, kurie trėmė ir žudė lietuvius, atimdavo žemes, namus deportuodami lietuvius, parduodami moteris sekso vergijon, "kolektyvizuodami", "melioruodami", statydami nereikalingas užtvankas (Kauno HES), "privatizuodami", t.y. nusavindami, grobdami Lietuvos turtą.
Taigi JIE ne tik visą laiką “terorizavo mus”(citata- Erikos Drungytės),- JIE BUVO IR TEBĖRA LIETUVIŲ TAUTOS GENOCIDO VYKDYTOJAI.
O ką dabar dar gali įteigti “Dėdulė? Eikime į vakarus!
O ten atsiras vienas, tipo “Abram’o‘vič”- Rusijos žydelis gyvenantis Europos Sąjungoje, galintis išpirkti visas Lietuvos žemes, visus miškus, ežerus, namus ir tada pasakys lietuviams (kaip kad buvo pasakyta palestiniečiams): „Išvažiuokit,- jūs čia nieko neturite, jūs dabar laisvi, Lietuva neokupuota,- Lietuva parduota“...

Anonimiškas rašė...

Ką tau atsakyti? Ogi labai paprastai. Geriau jau su Rusija šiame istoriniame etape, nei su Vakarais. Rusijos demonizavimas yra dirbtinis ir Vakarų sukurtas. Taip, Lietuva turi labi blogos patirties, bet nieko pasaulyje nėra pastovaus. Rusija dabar ne tokia, kokia buvo, o Vakarai irgi ne tokie, kokius jie save pristatinėjo.

Anonimiškas rašė...

Stabili visuomenė, kai ji kontroliuojama. Taip? Tikslas pateisina priemones, todėl galima ir žudyti, ir pederastinti, pedofilinti, eutanazinti, nuodyti... Žiūrėk, eurozombi, pats irgi būsi suvirškintas, nes esi niekas. Visiškas nulis, biomasė.

Anonimiškas rašė...

Dėl Kauno HES klysti. Ji reikalinga ne tiek elektrai gaminti, kiek sureguliuoti Nemuno vandenis. Priešingu atveju Kaunas kasmet skęstų.

Anonimiškas rašė...

Ech! Homo sovietikus ir tolerastikus.... Arba - arba. Pasakyta - yra ir vidurys. Nustokit blaškytis kaip laikrodžio švytuoklė. Ta nors rodykles krutina, o tokios diskusijos - tuščias reikalas. Su komunistais ar eks. ir su landbergistais ginčytis, tas pats kaip iš tuščio į kiaurą. Vienas sopulys "ant Lietuvos".Muzikinis profesorius grįžta į Lietuvos politiką, vadinasi, pastebėjo, kad dar ne viską pridirbo. Lietuvos laukia sunkmetis politikoje.

Anonimiškas rašė...

O šiaurė ir pietūs neegzistuoja? O artimieji ir tolimieji rytai? O pietvakariai ar šiaurės vakarai,gal pietryčiai ar šiaurės rytai-yra daugybė variantų. Tamsta matai tik su Landsbergiu arba prieš Landsbergį. O man su juo nepakeliui,senas nepasivelka, vis atsilieka,kariauti su juo-koks mūšis su dvasna?

Anonimiškas rašė...

Budulis-tai tu,likęs Lietuvoje ir gyvenantis iš ubagų pinigėlių. Iš tavo svaičiojimų matosi,kad nesugebi ne tik dirbti,bet ir mąstyti. Emigracijoje tavo vieta būtų prie konteinerio,,,

item