Belgijos parlamentas legalizavo vaikų žudymą

Prieš kelias dienas, vasario 13 d., Belgijos parlamentas įteisino vaikų eutanaziją. Balsuojant parlamente balsai pasiskirstė taip: „už“ bal...

Prieš kelias dienas, vasario 13 d., Belgijos parlamentas įteisino vaikų eutanaziją. Balsuojant parlamente balsai pasiskirstė taip: „už“ balsavo 86 deputatai, „prieš“ – 44, o susilaikė – 12. Tikėtina, kad jį greitu metu pasirašys Belgijos karalius. Toks sprendimas lemtų, kad Belgija taptų pirmąja pasaulio šalimi, kurioje bet kurios amžiaus vaikui galima būtų taikyti eutanaziją. Olandijoje eutanazijos įstatymas gali būti taikytinas sunkiai sergantiems vaikams tik nuo 12 metų (12-16 metų ligoniams dar reikia jų tėvų sutikimo), bet Belgija panaikintų bet kokius apribojimus.

Priimtas eutanazijos įstatymas, kaip manoma, turėtų būti taikomas tik sunkiai sergantiems vaikams, tačiau svarbu į tai pažiūrėti realiomis akimis. Nors Belgijos įstatymai tą patį reikalavimą taiko ir suaugusiems, kurie pasirenka eutanaziją, bet tai neatspindi tikrosios padėties. Tikrovėje, eutanazijos įstatymo traukinys visiškai nuvažiavo nuo bėgių, kadangi žmonės įvykdoma eutanazija dėl aklumo, depresijos, žmonėms pakeitusiems savo lytinius organus ir dėl anoreksijos. Kodėl kiekvienas turėtume tikėti, kad šis įstatymas vaikams bus traktuojamas skirtingai, jei suaugusiųjų eutanazijos praktika rodo ką kita?

Baugina ne vien šis faktas, bet ir tai, kad vaikai nuolat turės galimybę padaryti sau lemtingą sprendimą. Augančio vaiko smegenys nėra pakankamai susiformavusios, jog esant tokių metų būtų galima atlikti savo gyvybę nutraukiantį nuosprendį. Vaikai nesugeba taip protingai mąstyti, kaip tai daro dauguma suaugusiųjų. Dar, pagyvenusio amžiaus žmonės, sergantys silpnaprotyste ar Alzhaimerio liga, taip pat galės „pasirinkti“ eutanaziją.

Visa tai gali atsitikti, jeigu Belgijos teisininkai leis paversti šiuos, labiausiai visuomenėje pažeidžiamus, asmenis priklausomais nuo sisteminės žudymo mašinos, kurioje jau dabar gausu prievartos ir korupcijos. 


Susiję

Pažangos ideologija 6928066946849266712

Rašyti komentarą

1 komentaras

Linas Stankevičius rašė...

2001 - 2012 metais eutanazijos atvejų skaičius Belgijoje nuolat augo. 2012 metais jis pasiekė 1432, tais sudaro 2% visų mirčių

item