V. Landsbergis džiūgauja: užkirstas kelias šliužams ir pankoms

Konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis džiūgauja, kad Konstitucinis Teismas penktadienį priimtu nutarimu užkirto kelią referendu...


Konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis džiūgauja, kad Konstitucinis Teismas penktadienį priimtu nutarimu užkirto kelią referendumui dėl žemės pardavimo užsieniečiams.

Konstitucinis Teismas pažymėjo, jog Lietuvoje negali būti daromos Europos Sąjungos narystės įsipareigojimus paneigiančios Konstitucijos pataisos, jeigu tauta referendumu nėra pritarusi išstojimui iš šios organizacijos.

„Štai, čia paminėtas pavojingasis referendumas, kuriame galų gale Konstitucinis Teismas pasakė tai, ką mes bandėme sakyti ir anksčiau, o referendumo šalininkai bandydavo išsisukinėti, kad čia ne taip, ne prieš Europos Sąjungą. Aišku, kad prieš Europos Sąjungą, tai prieš mūsų sutartį. Kitaip sakant, mes pažeidžiame mūsų sutartį. Bet tie propagandistai dar bandydavo sakyti: tai dar neaišku, ar mus išmes? Gal neišmes iš Europos Sąjungos, gal kaip nors kitaip būsime apsijuokę, būsime žeminami, neteksime tam tikrų Europos Sąjungos paramos būdų? Tai ne vien finansinė paramą, tai ir politinė parama“, - šeštadienį vykusiame konservatorių tarybos posėdyje kalbėjo V. Landsbergis.

Politikas juokavo, kad apsimetantieji kovojantys už tautos interesus net žodį „tauta“ rašo iš didžiosios raidės, nors „kaip žinome, pusė Lietuvos gyventojų neina į rinkimus ir nebalsuoja“.

„Bet galų gale referendumo klasta yra įvardinta, kad tai yra referendumas prieš mūsų buvimą Europos Sąjungoje ir tegul dabar ten ponas Pranciškus Šliužas su Algirdu Paleckiu ir su Juliumi Panka ginčijasi su Konstituciniu Teismu, kad jie už Europos Sąjungą“, - teigė politikas.

P. Šliužas yra referendumo dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams ir juridiniams asmenims iniciatyvinės grupės narys. Ši grupė sugebėjo surinkti reikiamą kiekį parašų inicijuoti referendumui, tačiau dalis jų buvo su neesminiais trūkumais, todėl Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) buvo leidusi trūkumus per tam tikrą laiką ištaisyti. 

Kartu su referendumu dėl žemės pardavimo, iniciatyvinė grupė siūlė sumažinti reikalavimus norintiems surengti referendumą Lietuvoje. Šiuo metu norint inicijuoti referendumą, reikia surinkti 300 tūkst. piliečių parašų, tačiau šią kartelę norima nuleisti iki 100 tūkst.

Panašiai kaip V. Landsbergis, apie referendumą kalbėjo ir konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

„Po vakarykščio Konstitucinio Teismo išaiškinimo turime labai aiškiai pasakyti, kad taip vadinamu žemės referendumu pateikiama Konstitucijos pataisa dėl žemės nepardavimo Europos Sąjungos piliečiams referendume gali būti svarstoma tik kartu su kita Konstitucijos pataisa, kurioje būtų pasakyta, kad mes išstojame iš Europos Sąjungos. Štai kokia yra vakarykščio Konstitucinio Teismo išaiškinimo esmė“, - teigė A. Kubilius.

Kodėl konservatoriai bijo Rusijos?

Kalbėdamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdyje V. Landsbergis taip pat atsakė į juokavimus, esą konservatoriai nuolat bijo Rusijos.

„Tai pažiūrėkime, ką Rusija daro Gruzijoje, ką daro Ukrainoje ir ar verta bijoti tokių veiksmų? Gal neverta, gal tai fine, tegul daro ir su mumis, tegul ateina, prievartauja, paperka, sujaukia? O ko čia bijoti? Gal gerai bus po tokių šeimininkų kaip ponas Vladimiras Putinas. Geras vyras, ar ne?“ - juokėsi V. Landsbergis.
Pasak konservatoriaus, dabartinė Rusijos valdžia yra atvirai antidemokratinė ir atvirai antieuropietiška. Anot V. Landsbergio, kažkada buvo žaidžiama taip, esą priešas yra Jungtinės Valstijos, o Europa šiek tiek geresnė.

Jo teigimu, Europą buvo bandoma pritraukti į Rusijos orbitą per berlusconiuss ar schröderius, bet „Europa nepateisino pono V. Putino vilčių, net pabandė nuskriausti Rusiją viliodama tokias, Rusijos požiūriu „nestabilias“ buvusios Rusijos gretimas valstybe, kurios gali būti suvedžiotos Europos“.

Parengė Eglė Samoškaitė

Šaltinis: www.delfi.lt


Susiję

Aktualijos 3908074077768007402

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonimiškas rašė...

Kuo čia džiaugtis? Konstitucinio teismo veikla jau primena diktatūrą. Deja, skaitant tokias žinias, darosi labai neramu...

Pikc rašė...

Yra gana neblogas T. Baranausko atsakymas (http://alkas.lt/2014/01/25/t-baranauskas-atsargiai-vrk-nariai-skleidzia-prasimanymus-apie-konstitucinio-teismo-sprendima/), rodantis, jog tie džiūgavimai kaip ir nelabai turi pagrindo.

Anonimiškas rašė...

Landsbergis- simboliška pavardė, su šia pavarde susiję tiek daug Lietuvai pražūtingų įvykių: Konradas fon Landsbergas buvo vienas iš dviejų Kryžiuočių ordino vadų,1228 m. atsibasčiusių naikinti Prūsijos, Landsbergo tvirtovėje buvo parašytas Adolfo Šikengruberio "Main Kampf", nešęs pražūtį ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui. Vytautas Landsbergis turi visus šansus įsiamžinti, kaip Lietuvos valstybės sunaikintojas. Kryžiuočiams ir fašistams tekdavo kariauti dėl žemės, o dabar jų ainių statytinis Landsbergas Lietuvą naikiną iš vidaus, žemę keičiant į žalią makulatūrą-JAV FRS staklių produkciją.

ugnis rašė...

Raigerdo puikus komentaras Ekspertuose.eu, skaitykite. Gerbiamas, džiugu, kad jūs šiek tiek pasislinkote į priekį ir jūsų (kreipiasi I kt skaitytoja) mąstymas tapo racionalesnis. Jeigu jūs ir toliau eisite racionalaus mąstymo keliu, tai mes su jumis tikrai rasime bendrą kalbą. Pradėsiu vėl nuo Dievo. Suprantate, Blogio sunaikinimas yra ne Dievo reikalas, o jūsų reikalas. O jūs esate linkęs visus juodus darbus palikti Dievui. Galiu pasakyti, kad esate labai nedėkingas Dievo atžvilgiu. Toliau jūs rašote, kad "laimės Dievas susivienijus fundamentalioms abraominėms jėgoms, kai jos pažins Mesiją". Matote, tai yra jūsų asmeninis tikėjimas. Ir aš, kaip ir neturiu teisės kištis į jūsų tikėjimo subtilybes. Tačiau jūs nepaliekate savo tikėjimo sau, bet pranašiškai pareiškiate čia visiems ekspertai.eu skaitytojams, kad bus taip, o ne kitaip. Matote, gerbiamas Letai, nebūna taip, kad vieną dieną džiunglėse gyvenanti beždžionė būtų beždžione, o kitą dieną taptų agrastų krūmu, kur nors Lietuvos kaime. To negali būti šioje planetoje, nes joje egzistuoja tam tikri dėsniai. Tačiau jūsų fantazijoje tokie dalykai gali egzistuoti. Žmogaus protas gali sukurti daugybę įvairių kombinacijų. Tačiau egzistuoja Sveiko žmogaus protas, kuris sugeba kontroliuoti mąstymo funkcijas ir jis jas priderina prie esamų toje visuomenėje įstatymų ir dorovės principų. Ir egzistuoja protas, kuris nepasižymi Sveiko proto požymiais. Pagrindinai tokio proto savininkas mato vaizdus iškreiptame pavidale. Jie yra tikri tik jo vieno galvoje, bet tikrovėje šito neegzistuoja. Kaip matote, trūksta vienos detalės - tokių dalykų neegzistuoja realiame gyvenime. Taigi, Sveiko proto žmogus atskiria savo fantazijas arba vaizduotės pagamintas kombinacijas nuo realybėje egzistuojančių dalykų. Kitokio proto žmogus - neskiria savo fantazijų ir vaizduotės kombinacijų nuo realiai egzistuojančių dalykų. Sveiko proto žmogus atskiria tai į atskirus minčių eigos kanalus ir pas jį jie nėra supainioti, t.y. tie "laidai", per kuriuos teka minčių srautas, yra izoliuoti vienas nuo kito. Kitokio proto žmogus nesugeba atskirti šitų dviejų minčių srautų, nes ten yra įvykęs "trumpas sujungimas" ir ne vieną kartą, todėl pas jį jie yra sulipę į vieną mazgą ir ten išpainioti yra labai sunku, o beto reikalinga izoliacija, kuri yra pažeista. Pasikalbėkite su narkomanais ir jūs pamatysite mąstyme šitus mazgus, pasikalbėkite su alkoholikais ir jūs pamatysite šitus mazgus, pasikalbėkite su nusikaltėliais ir jūs pamatysite šituos mazgus, pasikalbėkite su mūsų politikais ir jūs pamatysite šituos mazgus, pasikalbėkite su žurnalistais iš Lietuvos ryto ir jūs pamatysite šituos mazgus. Kokia iškyla problema? Šitie žmonės nori taip pat būti teisingi, tačiau negali jais būti.

Anonimiškas rašė...

o tai jau bankrotas, Pro patria... galite drąsiai keisti savo pavadinimą į Pro Russia, tikrai bus tiksliau ir kelias tiesesnis.

ugnis rašė...

Tesinys ankstesnio Raigerdo komentaro toliau:Jie gali sukurti TEISINGAI ATRODANTĮ VAIZDĄ, BET PRAKTIKOJE, GALUTINIAME REZULTATE BUS ŽLUGIMAS. Dabar paimkime mūsų Lietuvos gyvenimą. Štai yra toks politikas, kaip V. Landsbergis. Ir yra toks politikas V. Žirinovskis Rusijoje. Vienas iš jų klykia apie Kremliaus pavojų, o anas iš Rusijos klykia apie tai, kad su Lietuva reikia nutraukti visus ekonominius ryšius. Būtų gerai, kad mes juos abu galėtume išleisti į ringą, duoti jiems bokso pirštines ir tegul jie ten audžia vienas kitą. Bet jie yra politikai, todėl jie nori, kad lietuviai neapkęstų rusų, o V. Žirinovskis nori, kad rusai neapkęstų lietuvių. Taigi, tiek vienas, tiek kitas randasi "NEAPYKANTOS BŪSENOJE". Faktiškai šita būsena nėra SVEIKO PROTO ŽMOGAUS NORMALI BŪSENA. Deja, tiek mūsų visuomenėje, tiek pas rusus, nėra priimta, kad tokie žmonės negali būti politikais. Kodėl taip vyksta? Todėl, kad yra tokia sritis, kaip psichiatrija, kuri turi MONOPOLIJĄ ŽMOGAUS PSICHINĖS SVEIKATOS SRITYJE. O psichiatrų šeiminkas yra farmacininkas. Todėl, anot psichiatrų, reikia padaryti taip, kad visi žmonės būtų nesveiki, t.y. įvesti chaoso būseną visuomenėje, ir įtikinti visuomenę, kad visas šitas pasaulis yra beprotiškas. Ir jie žiūri į žmogų, kaip į objektą, t.y. esamą arba busimą pacientą. Šis požiūris sutampa ir su bankininkų požiūriu į žmogų, t.y. jis taip pat žiūri į žmogų, kaip į objektą, iš kurio galima būtų pasipelnyti. Ką slepia psichiatrai, bankininkai, farmacininkai, politikai, žurnalistai? Jie slepia vieną labai svarbų faktą nuo visuomenės, kad jie yra mažuma. Štai čia ir yra tas šuo pakastas - šita mažuma ir rezga įvairiausias pinkles, išgalvoja įvairiausių tipų spąstus, manipuliuoja žmonių nuomonėmis, žmogaus teisėmis ir t.t. Šita mažuma visada siekė, visada siekia ir visada sieks nužeminti, sumenkinti ir netgi pavergti tą daugumą. Kodėl jie negali sunaikinti tos daugumos? Todėl, kad šita dauguma turi to, ko neturi ta mažuma: šita dauguma moka kurti gėrį ne tik sau, bet ir kitiems žmonėms, šita dauguma žino, kas yra tiesa. Sunaikinus šitą daugumą arba ją pavergus ją, sunyksta ir pati valstybė. Kas negerai yra su šita DAUGUMA? Šita dauguma turi vieną bėdą - jie nesuvokia šitos mažumos veikimo principų, nežino, kad jų metodai yra klastingi, nežino, kad šita mažuma neša savyje mirtį ir yra pavojinga šitai daugumai. Ir joks Dievas čia nesikiš į tą reikalą. Tai yra pačių žmonių reikalas. Dauguma turi ne tik nugalėti šitą mažumą, bet padėti nors daliai šitos mažumos atgauti savo DORO ŽMOGAUS SAVYBES. Tų, kurie jų negali atgauti, yra labai nedidelis procentas. Todėl ne rusai nori mus užkariauti, pavergti ar kaip nors mus sunaikinti, o tokių yra tik dalis, tokių kaip V. Žirinovskis. Ir ne lietuviai nenori su rusais prekiauti ir draugiškai gyventi, o V. Landsbergis nenori, kad mes turėtume draugiškus santykius su kaimynais. Ir taikos tarp tautų nebus iki tol, kol mes toleruosime savo tautose įvairaus plauko manipuliatorius ir provokatorius. Tik šitie piktavaliai žmonės sukelia tautoms nepasitikėjimo ir baimės jausmą, t.y. tokius jausmus, kokiuose gyvena jie patys. Tikėjimai ir įvairios religijos bandė sujungti šitą daugumą, kad ji galėtų apsiginti nuo šitos mažumos puolimų. Deja, mažuma atrado ir čia skylių ir prasiskverbė į vadovaujančius postus tose religijose ir sugadino jų idėjas ir tikslus, t.y. juos iškreipė pagal savo sugedusį mąstymą. Ir Dievas į šį reikalą tikrai nesikiš, nes tai yra pačių žmonių išgyvenimo klausimas, kadangi Žmonija turi pereiti į aukštesnę tarpusavio supratimo ir pasitikėjimo santykių sistemą. Tokiu tikslu ir buvo sukurtas žmogus, kuriam yra patikėta pačiam susitvarkyti su Blogiu jame pačiame ir jį supančioje aplinkoje.

ugnis rašė...

dr. Jonas Ramanauskas [email protected] Lietuva yra maza valstybe, kuriai yra PRIMESTI didelems valstybems naudingi susitarimo punktai!!! Tauta turi teise gintis nuo tokiu primestu ir valstybe naikinanciu dalyku. Ta zemes nepardavimo uzsienieciams referendumas ir UZTIKRINTU tautos teise ir tai TIKRAI nereiskia, kad tai yra referendumas pries ES, o tik referendumas pries viena jos punkta!!!naudinga didelems valatybems! Jei ES mano, kad sitas punktas yra ES buvimo pagrindine salyga ir vienintele....tada ES nedemokratiska, su jos pilieciu nuomone NESISKAITANTI organizacija, panasiai kaip Lietuvos koloborantine valdzia. Tikrai manau, kad demokratiskai nusistaciusi Europa AISKIAI supras Lietuvos lukescius ir tikrai NESIGVIES, kaip kokie didzialenkiski sovinistai ar zemgrobiai, i Lietuvos Valstybes zeme. Nors sis teiginys "V.Landsbergis: referendumas dėl žemės pažeidžia stojimo į ES sutartį" yra teisingas, taciau NEABSOLUTUS!!! Kai Lietuva pakeis sita punkta referendumu, tai ir ta sutartis su ES sioje apimtyje tures pasikeisti. Kitaip ES sutartis butu ABSOLIUTAS ir NEKINTANTIS ir nepriklauosmas nuo jos suverenu TEISIU! Kas reiskia yra PRIVERSTINAI vervaldiska sutartis. Ar tai tokia cia ja Lietuvos valdzia pasirase? Tik paskutinis IDIOTAS ir grobikas gali atimti teises is suverenios tautos, tai ne vien idiotas bet ir Lietuvos isdavikas!!! Suprantama, kad VALDZIA turi giedoti ta giesme, kuria GIEDA, taciau neturi UZDRAUSTI tautai priimti sprendimo to, kuri tauta nori priimti! Ar cia tamsta V.Landsbergi yra AISKU, ar cia manai is anskto, kad lietuviu tautos jau nera.... laikas parduoti ir zeme!!! Mano supratimu, jei nera APRIBOJIMO lenkams nuosavybes teise tureti zemes Lietuvoje, tai REFERENDUMAS YRA PRIVALOMAS su uzdraudimu bet kokiam uzsienieciui tureti zemes nuosavybe Lietuvoje. Didzialenkiai yra pasiruose supirkti Lietuvos zeme ir sunaikinti Lietuvos valstybe. Ar cia ponui V.Landsbergiui neaisku??? Matau, kad neaisku, nes juos tuos didzialenkius.... strateginiais partneriais tituluoja! O cia jau yra Lietuvos ISDAVYSTE! Taigi ponas Landsbergis su savo konservatoriu virsunelemis DARE ne tik gerus darbus, taciau ir labai BLOGUS. Paskuntinis bukaprotiskumo IRODYMAS buvo tai, kad sudarant preliminaru sarasa i Europarlamenta..... jo anukas buvo BURTU keliu pastatytas i PIRMA saraso vieta, o paskui realiai atsidure 3-cioje vietoje. Taciau FAKTO apie burtiniskuma poltikoje jau su jokiu kirviu nebeiskaposi ir tai irodo partines virsuneles BUKAPROTISKUMA, kuris cia mums visiems ir siulomas vel del zemes pardavimo uzsienieciams..... lyg neaisku, kad tai yra SPEKULIACINIS zemgrobiu interesas ir didzialenkiu interesas. Didzialenkiams jau dabar tikrai nereikes lauzyti Suvalku sutarties... ji OKUPUOS nusipirkdami zeme..... ir ivesdami perspektyvoje... lenku valstybine kalba Lietuvoje...o lietuvius padarydami persona non grata Lietuvoje. Viena is tokiu Landsbergisku sedevru, kuris puikiai susistyguoja su pedofilu gynejo kurio politika ir ta, kad is Lietuvos pilieciu, kurie teisetai igyja kitos salies pilietybe yra ATIMAMA Lietuvos pilietybe.... ir tai V.Landsbergiui suteikia deja... dziaugsma, piktdziugiska dziaugsma!!! Tuo tarpu tai is esmes ANTIKONSTITUCINIS sprendimas..... nes tai kas teisetai igyta negali buti ATIMTA, taciau ta daro Lietuvos valdzioje esantys KOLOBORANTAI - is esmes BOLSEVIKAI!

Anonimiškas rašė...

Landsbergis džiaugiasi, jog atšauktas 1-asis Lietuvos Konstitucijos straipsnis. Ar ir Pro Patria turėtų džiūgauti?

Pikc rašė...

Politikas juokavo, kad apsimetantieji kovojantys už tautos interesus net žodį „tauta“ rašo iš didžiosios raidės, nors „kaip žinome, pusė Lietuvos gyventojų neina į rinkimus ir nebalsuoja“. - įdomus požiūris, turint omenyje, kad Konstitucijoje Tauta rašoma didžiąja raide. Čia profesoriui Konstitucija juokinga, ar kaip? :)

item