Šveicarai spręs dėl masinės imigracijos politikos

Šių metų vasario 9 diena Šveicarijos piliečiai dalyvaus dar viename šalies referendume. Šį kartą jie spręs, ar pasisakyti priešmasinę i...



Šių metų vasario 9 diena Šveicarijos piliečiai dalyvaus dar viename šalies referendume. Šį kartą jie spręs, ar pasisakyti priešmasinę imigraciją. Šio iniciatyvos autorė yra Šveicarijos liaudies partija. Ši partija labiausia išgarsėjo, kai šveicarai referendume pritarė minaretų uždraudimui.

Jei dauguma šveicarų referendumo metu pasakys „taip“, tai reikš, kad imigrantai nebeteks teisės į socialines pašalpas ir galimybės pasikviesti kartu gyventi savo šeimos narius, o taip pat nebegaus neribotų leidimų šalyje gyventi ir dirbi.

Šalyje būtų pageidaujami tik tiek imigrantai, kurie tuo metu būtų reikalingi šalies ekonomikai.

Liaudies partija, kviesdama aktyviai pasisakyti šalies gyventojus šiame referendume, akcentuoja išlaidas, kurios atsiranda dėl masinės imigracijos. Kiekvienais metais reikia pastatyti 35 000 butų, papildomai įdarbinti 500 mokytojų, atidaryti 70 naujų mokyklų, bei pastatyti 380 papildomų lovų šalies ligoninėse.

Partija taip pat paliečia ir ekologinę pusę. Jos teigimu, dėl masinės imigracijos kiekvienais metais naujų transporto priemonių skaičius šalyje padidėja 42 000. Taip pat šalyje mažėja dirbamos žemės, kadangi imigrantams statomi nauji būstai.

Imigracijos priešininkai remiasi nesenai pateikta Ženevos instituto ataskaita, kuri parodo, kad imigrantai nesukuria tiek pridėtines vertės, kiek jie kainuoja Šveicarijos mokesčių mokėtojams.



Susiję

Pasaulis 4662029670794766356

Rašyti komentarą

item