Estrelos rezoliucija grįžta į Europos Parlamentą

Nepaisant to, kad pernai gruodžio 10 dieną Europos Parlamente (EP) priimta Europos liaudies partijos bei Europos konservatorių ir reform...


Nepaisant to, kad pernai gruodžio 10 dieną Europos Parlamente (EP) priimta Europos liaudies partijos bei Europos konservatorių ir reformistų frakcijos pateikta rezoliucija dėl lytinių ir reprodukcinių teisių bei lytinio švietimo, taip atmetant EP narės Edite‘os Estrelos teiktą projektą, jis ir vėl skinasi kelią į EP.

Rezoliucijoje, kurią priėmė EP, pažymėta, kad lytinės ir reprodukcinės sveikatos ir teisių, taip pat lytinio švietimo mokyklose politikos formavimas ir įgyvendinimas patenka į valstybių narių kompetencijos sritį, o Europos Sąjunga (ES) gali tik prisidėti formuojant valstybių narių gerąją patirtį.

Tai, ką susivieniję ES šalių piliečiai laiko tėvystės teisių, žmogaus orumo ir sąžinės laisvės pergale, Tarptautinės planuotos tėvystės federacija ir kiti abortų įteisinimo lobistai laiko pralaimėjimu. Pati E. Estrela atmetus jos teiktą projektą visus, kurie nepritarė jos nuomonei, išvadino „hipokritais ir pažangos priešais“.

Todėl neturėtų stebinti tai, jog Socialistų ir demokratų grupė skandalingąją rezoliuciją vėl bando įtraukti į EP darbotvarkę, o juos palaiko tokios lobistinės organizacijos, kaip „Amnesty International“, Tarptautinės planuotos tėvystės federacija, Reprodukcinių teisių centras ir dar per 30 kitų.

Sausio 16 dieną EP plenarinėje darbotvarkėje numatytas Europos Komisijos (EK) pareiškimas „Dėl seksualinės ir reprodukcinės sveikatos bei teisių nediskriminavimo“ – pozicija EK vardu. Taip, pasinaudodama Europos Parlamento 110 taisykle, Socialistų ir demokratų grupė siekia į darbotvarkę įtraukti naują rezoliuciją. Ši taisyklė numato, jog Komisijos, Tarybos ir Europos Tarybos nariai gali bet kuriuo metu prašyti EP prezidento leidimo padaryti pareiškimą.  Rezoliucija gali būti pridėta vėlesnėje stadijoje: „Į darbotvarkę įtraukiant pareiškimą ir debatus, Parlamentas nuspręs, užbaigti ar ne debatus rezoliucija“.

Kitaip sakant, taip Socialistų ir demokratų grupė išreiškia savo nepagarbą demokratinėms procedūroms ir subsidiarumo principui, kuris buvo aiškiai patvirtintas gruodžio 10 dieną.

Parengta pagal http://www.fafce.org/ informaciją

Susiję

Pasaulis 3821679658708428500
item