D. Pavalkis: rimtai svarstoma galimybė naikinti mokinio krepšelius

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sako, kad rimtai svarstoma galimybė naikinti mokinio krepšelius. Anksčiausiai tai esą galim...


Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sako, kad rimtai svarstoma galimybė naikinti mokinio krepšelius. Anksčiausiai tai esą galima būtų padaryti nuo 2015 metų.

Dėl mokinio krepšelio naikinimo, pasak ministro, bus  tariamasi ir su pedagogų profesinėmis sąjungomis.

„Iš lėto atsisakysime krepšelio metodikos. Buvo pirmas susitikimas, ką ir kaip mes turėtume daryti organizacine prasme, susitarimą planuojame pasirašyti vasario viduryje. Tokie siūlymai yra ir vyriausybės programoje, su kuo partijos ir laimėjo rinkimus. Mes turime vienu ar kitu būdu rinkiminę nuostatą įgyvendinti“, – teigė ministras.

„Matau vieną pagrindinę blogybę, kad krepšeliai pavertė vaiką preke. Tai yra demoralizuojantis dalykas. Visi rūpinasi krepšeliais, kad gautų tuos pinigus, o kokybė lieka antroje vietoje“, – Žinių radijui sakė D. Pavalkis.

Lietuvoje mokinio krepselis įvestas nuo 2002 metų. Krepšelio principas – ugdymo lėšos skiriamos kiekvienam mokiniui. Šios lėšos tenka tai įstaigai, kurioje mokinys mokosi.

Šaltinis: www.ekspertai.eu

Susiję

Politika 3696453751890187891
item