Protestantai lenktyniauja kovoje prieš prigimtinę teisę

Europoje, taip pat ir Lietuvoje, garsiai nuskambėjo žinia apie tai, kad „Vokietijos Evangelikų bažnyčia“ („Evangelische Kirche in Deutsch...

Europoje, taip pat ir Lietuvoje, garsiai nuskambėjo žinia apie tai, kad „Vokietijos Evangelikų bažnyčia“ („Evangelische Kirche in Deutschland", EKD) rugpjūčio mėnesį „sutuokė“ pirmąją homoseksualų porą. Kiek mažesnio atgarsio susilaukė birželį priimtas oficialus EKD dokumentas, kuriame raginama nedaryti skirtumo tarp skirtingų lyčių ir tos pačios lyties asmenų santuokų. Tačiau atrodo, kad tai dar ne viskas, už ką kovoja Vokietijos protestantai.

Dar prieš paskelbiant skandalingąjį EKD dokumentą, viena didžiausių šalies protestantiškų organizacijų, Vokietijos moterų evangelikių federacija, skaičiuojanti apie 3 mln. narių, nusprendė, kad pagarbos nusprendė ne tik tos pačios lyties asmenų poros. Tiksliau... ne tik poros. Organizacijos vadovės Eske‘ės Wollrad teigimu, vyrai ir moterys gali tuo pačiu metu palaikyti „meilės ryšius“ su daugiau nei vienu partneriu nenusižengdami etikai ir „krikščioniškoms vertybėms“. Pasak E.Wollrad, svarbu, kad žmonės, norintys gyventi poligaminiuose santykiuose, sulauktų teisingo traktavimo, kokio turi teisę tikėtis ir gėjai, lesbeitės, interseksualai bei transseksualai.  

Moterų evangelikių vadovė naujienų agentūrai „IDEA“ sakė nesutinkanti su tradiciniu meilės santykių apribojimu vien tik monogaminiais ryšiais. „Krikščioniškomis vertybėmis, tokiomis kaip atsakomybė, pasitikėjimas, sąžiningumas, tarpusavio pagarba ir dėmesingumas, galima vadovautis visose įmanomose santykių formose“, - sakė ji.

E.Wollrad pasisakymas, apie kurį gegužės 3 dieną pranešė protestantiška naujienų agentūra „IDEA“, iki šiol nesulaukė ženklesnės kritikos nei iš organizacijos narių, nei iš Vokietijos evangelikų bendruomenės apskritai. Priešingai, birželio mėnesį EKD oficialiai paskelbė reikalaujanti pagarbos ir pripažinimo susimetėliams ir gėjų poroms, o rugpjūtį „sutuokė“ pirmąją tos pačios lyties asmenų porą.

Komentuodamas E.Wollrad žodžius, katalikiškas naujienų portalas pius.info pabrėžė, kad baisiausias dalykas šiuo atveju yra tai, jog sunkios nuodėmės prieš Dievo įsakymus yra pateisinamos religine retorika. „Tikimės, kad tie protestantai, kurie jaučiasi įsipareigoję Šventajam Raštui ir Kristaus įsakymams, supras, kad tik Katalikų Bažnyčia yra įsipareigojusi tiesai ir nuspręs tapti jos nariais“, - sveiko proto ir krikščioniškos savivokos nepraradusius protestantus kviečia pius.info.

Susiję

Pažangos ideologija 4807415103550641046
item