Seimo pirmininkas V.Gedvilas atleistas iš pareigų

Spalio 3 d. Seimo pirmininkas, Darbo (leiboristų) partijos narys Vydas Gedvilas buvo atleistas iš pareigų. Rytiniame Seimo posėdyje po vieno...

Spalio 3 d. Seimo pirmininkas, Darbo (leiboristų) partijos narys Vydas Gedvilas buvo atleistas iš pareigų.

Rytiniame Seimo posėdyje po vienos valandos pertaukos, kurios buvo paprašiusi TS-LKD frakcija, Seimas balsavo už Seimo pirmininko atleidimą iš pareigų: už pasisakė – 76, prieš – 7, susilaikė – 35 Seimo nariai.

Prieš balsavimą V.Gedvilas atsakinėdamas į Seimo narių klausimus, teigė, kad iš pareigų traukiasi dėl asmeninių priežasčių.

Rimantas Jonas Dagys, Audrius Kubilius ir kiti konservatoriai teigė, kad priežastys, kodėl politikas traukiasi iš Seimo pirmininko pareigų nėra rimtos ir pagrįstos ir ragino aiškiai įvardinti pasitraukimo iš Seimo pirmininko pareigų motyvus.

A.Kubilius sakė netikintis oficialia V.Gedvilo pasitraukimo versija ir teigė, kad Seima šiuo atveju šokdina neoficialus Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas: V.Uspaskichas duoda komandą, o toliau visi tą komandą ir vykdo, – sakė A.Kubilius.

Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Eligijus Masiulis taip pat pasigedo rimtų V.Gedvilo pasitraukimo priežasčių. Pasak jo, Seimo pirmininkas yra verčiamas atsistatydinti todėl, kad „netinkamai atstovavo V.Uspaskicho interesus“

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Politika 1746377052433483316
item