Vytautas Radžvilas. Apie ES ir eurokomisarės V.Reding požiūrį į žmogaus teises Lietuvoje

Siūlome skaitytojams "Aikštės TV" pokalbio su VU TSPMI profesoriumi, buvusiu Europos studijų katedros vedėju Vytautu Radžvilu. ...

Siūlome skaitytojams "Aikštės TV" pokalbio su VU TSPMI profesoriumi, buvusiu Europos studijų katedros vedėju Vytautu Radžvilu. Atsispiriant nuo Europos teisingumo komisarės Viviane Reding pareiškimo, jog "ES rea­guos, jei vyks kas nors prieš­ta­rau­jan­čio su­tar­tims ir eu­ro­pi­niams tei­sės ak­tams", aptariama Europos Sąjungos idėjinė raida ir tikrieji projekto tikslai, atsiskleidžiantys šiandieninių ES vadovų pareiškimuose.





Šaltinis: www.tiesos.lt

Susiję

Vytautas Radžvilas 5620065173495618620

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonymous rašė...

Tiesiog fantastiškas interviu. Ačiū profesoriui. Briuselio kūriamos melo ir nužmogėjimo imperijos provincijoje net nesitikėjau išgirsti tokį tiesos sakymą. Manau, kad pasaulio nužmoginimo užsakovą ir finansinį šaltinį, vis dėlto, galima įvardinti: tai PAX AMERICANA, jos Federalinė rezervo sistema, tiksliau joje susispietusių Europos ir JAV bankininkų klanų dešimtukas su Rotšildais priešakyje ir jų pagalbinės struktūros- Bilderbergo klubas, Tarptautinių santykių komitetas, Trišalė tarybą, masonų ložės.

Anonymous rašė...

Esu iš tų, kurie irgi atkreipė dėmesį į ponios V.Reding žodžius. Todėl nors ir pati senai domiuosi sąmokslo teorijom ir kartais paskaitinėju jų portalą rense.com, bet išmokau atskirti JAV ir Europos priešų pastangas DEMONIZUOTI Vakarus. Tad šioje Radžvilo kalboje pastebėjau šiokios tokios makalynės.

Katalikė V.Reding atstovauja ES Žmogaus teisių PAMATINES VERTYBES.
Priminsiu Radžvilai, kad Europos Sąjunga turi savo Žmogaus teisių gynėjus, kurie yra ypač griežti dėl vaikų seksualinio tvirkinimo. O griežčiausiai pasisakanti šiuo klausimu yra būtent V.Reding.Štai ką apie ją rašė Daily Telegraff:

"In December 2012, in an interview to the Daily Telegraph Mrs Reding dubbed as "crazy" the plans of United Kingdom Prime Minister David Cameron to opt out from EU cooperation mechanisms such as Europol, Eurojust and the European Arrest Warrant. Such move would leave the UK without access to important EU police and criminal justice databases which would risk transforming the UK into a safe haven for major criminals including paedophiles and drug traffickers.

Tačiau ir ją bando perauklėti BEI ĮTAKOTI NE ES intitucija bet galimai Radžvilo minėtų neotrockistų įkūrta institucija Prancūzijoje, Strasbure, kuri irgi pasivadinusi "Europos Taryba' (The Council of Europa) ir naudojasi ES atributika - vėliava ir panašiai. Jau vien panašus Žmogaus teisių ideologinio Thin_Tank'o pavadinimas su ES "European Counci", kur išvertus iš anglų kalbos niekuo nesiskiria, bet dėl to įveda didžiulią painiavą protuose, KVEPIA TIKRA CONSPIRACY.

Anonymous rašė...



Kaip žinome, Žmogaus teisių Europos Tarybą įkūrė II pasaulinio karo nugalėtojai 1949 m. Pretekstas - Holokaustas. Neva žydai nacių nebuvo traktuojami kaip žmonės, nors reichmaršalo Goringo raštai sako, kad jie buvo traktuojami tik kaip nacių planų įgyvendinimo priešai. (Robert N.Proctor "The Nazi War"). Todėl pasinaudojant Niurnbergo vyr prokuroru Strasbure buvo įkurta abstrakčias Žmogaus teises ginanti institucija, kuri nepriklauso Europos Sąjungai, bet pretenduoja būti viršvalstybiniu ideologiniu centru, savotiišku VATIKANO PAKAITALU:) įtakojančiu ir suvienodinančiu įstatymus pagal galimai neotrockistinę ideologiją. O po tokiu abstraktu labai lengva slėpti tikrosios meilės trūkumus. :) Tokiems gynėjams , pvz, nerūpi vyro žmogaus teisė į tėvynę (JT žm. teisėms rūpi) , į išlikimą, vyro teisė į šeimą, pragyvenimo lygį... Ir gali nekelti sau papildomų klausimų, pvz., kodėl ir Niurnbergo teismas neteisė komunistinių žmogžudžių? Arba Drezdeno, Hirosimos bombarduotojų?

Taigi, PIRMA gerb. Radžvilos klaida - kaip ir daugelis Lietuvoje, neskiria Europos sąjungos Europos TARYBOS nuo Strasburio Žmogaus teisių EUROPOS TARYBOS.

ANTRA KLAIDA - neatskirtas ikistalininis trockizmas nuo stalinizmo ir vykstanti tarp jų kova iki šių dienų neišryškinta... Neotrockistai bandė "pataisyti" stalinistinį komunizmą per Gorbačiovo "perestroiką" neva atkurdami "socializmą su žmogišku veidu". Tam prireikė antrojo NEPO, tad buvo paleistas "banditų" kapitalizmas, kad žmonės patys pasiprašytų socializmo. Viskas būtų vykę pagal Andropovo planą, bet Pabaltijis atsisakė pasirašyti naują sutartį su Rusija ir pasuko į Vakarus. Neotrockistas Berezovskis apsiriko palaikydamas Putiną, kuris pasuko ne neotrockistų keliu, bet tapo tarsi Stalino įpėdiniu. Nors tai dar reiktų išsiaiškinti. Neotrockistai per Europos tarybą ir, galimai, atskilusias nuo Rusijos slaptasias tarnybas, galimai siekia įsitvirtinti ES per neoliberalus (liberalcentristai priklauso internacionalui, žr. wikipedia, kaip ir neokairė), socialistus bei neokairę. JAV neokonservatoriai galimai juos palaiko. Tačiau kol kas Europoje laimi sveiko proto politikai. Tokie ir pasirašė PRAHOS DEKLARACIJĄ. Kuri nacių nusikaltimus sulyggino su komunistų nusikaltimais ir baisiai dėl to užrūstino neotrockistus, kurie tokią deklaraciją įvardino kaipo ANTISEMITINĘ, tuo patys tarsi įrodydami, kad bolševizmas buvo ne socialinė revoliucia (žr. defendinghistory. com, D.Katz'o portalą)
Priminsiu, kad ir pirmasis Lenino/Trockio dekretas buvo "įtatymas prieš antisemitizmą".

Anonymous rašė...


Radžvilo sąmokslo teorijas galiu papildyti dar viena - žmonių klaidinimu "nobelio" premijomis. Nobelis, kaip rašė wikipedia, savo testamentu draudė mokėti premijas "pinigų skaičiuotojams" - ekonomistams. Šie gi įsteigė per Švedijos banką kitą premiją ir pavadino ją "Premija Nobeliui atminti", bet trumpina irgi iki "Nobelio premija" ir apsidovanoja tuos savo ekonomistus, kuriais turėtų kone aklai patikėti visi snobai ir pultų tas telorijas įgyvendinti. Kaip antai įgyvendinant "šoko terapiją" su "banditų" kapitalizmu buvo remtasi Miltono Friedmano (liberalioji Čikagos berniukų" mokykla) ir Hayako teorijomis, kurios paneigė Keyneso teorijas, švedsias JAV iš 1929 m. krizės. O kad atrodytų rimčiau, perkėlė iš Norvegijos į Švediją ir kitų mokslų premijas, Norvegijai palikdami tik "taikos premiją". Taip štai ir pasklido mitas apie vienos tautos išskirtinius gabumus:)

Anonymous rašė...

Pernai buvo įsteigas dar vienas Europarlamentas-
Žydų europarlamentas, dirbantis Briuselyje, tame pačiame pastate. Nežinia, kuris iš jų svarbesnis?

Anonymous rašė...

Tikrai issamus, profesionalaus lygio interviu. Labai patiko. Taciau vienas po interviu komentaras uzkliuvo del to jog buvo pamineta kad neva "katalike" ponia Reding atstovauja pamatines zmogaus teisiu vertybes. Taip manyti yra tiesiog naivu turint omenyje kad beveik visose egzistavusiose kulturose ir per visa mums zinoma istorijos laikotarpy, butent tradicinis seimos modelis buvo ir kolkas dar yra vertinamas kaip pamatine ir viena svarbiausiu zmogaus teisiu ir vertybiu. Kas liecia kova nukreipta i lyties skirtumu panaikinima, net ir kvailiui aisku kad lytis yra svarbiausia ir pamatine zmogaus identiteto israiska, kuri turetu buti labaiusiai vertinama, branginama ir ginama. Deja ponia Reding su savo kolegomis ne tik kad nemano kad sios vertybes yra pamatines, bet labai energingai inicijuoja kampanijas siekiancias zlugdyti tai kas buvo svenciausia tukstantmeciais.

Anonymous rašė...

Perfrazavus, senas anekdotas skambėtų maždaug taip: "Kada, pagaliau, bus užtikrintos žmogaus teisės? Atsakymas - kai pasiseks pasiekti, kad Žemėje nebeliks žmonių...tik elitas"

item