Mokslininkai teigia: homoseksualų auginami vaikai dažniau linksta į homoseksualumą

2010 m. Gruodį JAV leidinyje „Journal of Biosocial Science“ ( angl.  „Biosocialinio mokslo žurnalas“) paskelbtas tyrimas, kuris patvirtino a...


2010 m. Gruodį JAV leidinyje „Journal of Biosocial Science“ (angl. „Biosocialinio mokslo žurnalas“) paskelbtas tyrimas, kuris patvirtino anksčiau iškeltą hipotezę, kad homoseksualių tėvų išauginti vaikai dažniau linkę laikyti save homoseksualais.
Volteris Šumas (Schumm), šeimos studijų profesorius Kanzaso valstybiniame universitete, „AOL News“ naujienų tinklalapiui pasakojo suabejojęs tiek populiariojoje kultūroje, tiek akademiniame pasaulyje paplitusia politkorektiškumo padiktuota nuostata, jog tėvai negali paveikti savo vaikų lytinės orientacijos, turint galvoje, kad sunku paneigti didžiulę tėvų vertybinių nuostatų įtaką vaikams daugeliu kitų atžvilgių.
Tyrimo santraukoje Šumas analizuoja žiniasklaidos ir profesionalų pasmerktą 2006 metais tradicinės šeimos šalininko Polo Kamerono (Cameron) atliktą tyrimą. Pasak Šumo, Kameronas buvo teisus teigdamas, jog homoseksualai dažniau užaugina homoseksualius vaikus.
Šumo tyrime palyginimui nustačius 10 procentų ribą (esą tiek heteroseksualių šeimų vaikų galėtų laikyti save homoseksualiais), vis vien prieita prie išvados, jog homoseksualių partnerių vaikai kur kas dažniau pasirinko homoseksualią tapatybę ar bent išbandė neheteroseksualius santykius.
Nepaisant daugelio bandymų koreguoti tiriamųjų grupes (pavyzdžiui, skirtingai nei Kamerono tyrime, tiriamųjų grupė buvo vyresnio amžiaus, be to, ją sudarė tik konkrečiai nurodė savo lytinę orientaciją nurodę žmonės) ir metodologiją bei leistos didžiulės paklaidos, Kamerono hipotezė, kad gėjų ir lesbiečių vaikai labiau linkę įvardyti save gėjais, lesbietėmis, biseksualais ar neapsisprendusiais dėl lytinės orientacijos, buvo patvirtinta, teigiama Šumo pateiktoje santraukoje.
Ten pat rašoma, jog, priklausomai nuo tėvų ir vaikų lyties, nuo 16 iki 57 procentų gėjų ir lesbiečių vaikų sakė priskiriantys save ne heteroseksualams. Tyrimo metu pastebėta, kad labiausiai išsiskyrė lesbiečių porų dukterys – šioje grupėje nuo 33 iki 57 procentų merginų laikė save lesbietėms. Apskritai mokslininkas priėjo prie išvados, jog trečdalis visų gėjų ir lesbiečių tėvų vaikų laikė save homoseksualiais. Be to, paaiškėjo, kad homoseksualūs tėvai rečiau tikėjosi ir norėjo, kad jų vaikai išaugtų heteroseksualūs, taigi tam tikrą poveikį vaikų orientacijai turėjo ir tėvų lūkesčiai.
Žinia apie šį tyrimą beveik nesulaukė žiniasklaidos dėmesio, išskyrus kairuoliškus blogus, kuriuose „AOL“ buvo apkaltinta „platinanti prieš gėjus nukreiptą blogą mokslą“. Pats mokslininkas pasakojo, kad jo kolegos tyrimuose neretai pritaiko „liberalias ar progresyvias politines interpretacijas“, kurios sulaiko juos nuo tolimesnių tyrimų: „Retas mokslininkas ryžtasi kritiškai vertinti homoseksualių tėvų klausimą. Straipsniai, kuriose skelbiamos homoseksualams palankios išvados, kur kas dažniau cituojamos moksliniuose darbuose nei pateikiančios ne tokius palankius rezultatus, net jei autoriai, laikotarpis ir žurnalai būna tie patys“.
„Mokslininkai, dirbantys šioje srityje, turi būti labai atsargūs, kad ko nors neįžeistų, nes net ir neteisingi kaltinimai homofobija gali smarkiai pakenkti jų mokslinei karjerai, neatsižvelgiant į kitus profesinius kriterijus. Jei žurnalas išdrįsta išspausdinti homoseksualios tėvystės kritiką, jis rizikuoja būti pasmerktas ir apšauktas nemoksliniu. Todėl tik nepaprastai drąsūs žurnalų redaktoriai gali nepaisyti politkorektiškumo ir leisti laisvas mokslines diskusijas,“ - tvirtino Šumas.
Savo ruožtu JAV Klarko universiteto psichologijos profesorė ir knygos apie homoseksualių tėvų ir vaikų santykius autorė Abi Goldberg, kuri prisipažino Šumo tyrimo neskaičiusi, pareiškė, jog tokie tyrimai kaip Šumo dažnai būna tendencingi, o jų tiriamųjų grupės per mažos.

Šaltinis: www.patriotai.lt

Susiję

Pasaulis 3305946744418419061

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonymous rašė...

su kuo susitiksi ,tuo ir tapsi.

Mokslininku mokslininkas rašė...

Visos tos diskusijos yra dalis vadinamojo prigimties ar auklejimo (kulturos) (angl. natura vs nurture) ginco. Bet pats sis prigimties ir aplinkos skyrimas yra is esmes nepagristas. Prigimtis realizuojasi aplinkoj, o aplinka niekad neveikia kokios nors svarios lentos, bet turinti prigimti zmogu. Butent del prigimties auklejimas yra, yra reikalingas ir gali lavinti arba luosinti.

andrius rašė...

nuo vaikystes kisa kad pyderastizmas gerai tai vargsiukai ir tampa tokais . gaila man tokiu vaiku.

Anonymous rašė...

homoseksualumas nėra pasirenkamas ar perduodamas, kliedi straipsnio autorius

Lietuvis rašė...

to Anonimiškas 11/3/13 10:39
Kliedi pats, pederastizmo demagoge.

Anonymous rašė...

na niekad nebuvo paslaptis kad tevai (globejai?) yra didelis autoritetas vaikams, noredami to ar ne, vaikai turbut net nesamoningai kopijuoja tevus (globejus?), taip kad viskas cia logiska, ir tegu politkorektiniai tolerastai neaiskina kad cia pasirinkimo laisve, kadangi tai pasirenkama dar iki pilnametystes, tai reiskias nera jokios pasirinkimo laisves

Anonimiškas rašė...

Amžinas dėsnis galioja visada, todėl nukrypimas, nuo ko nors visada ves į nukrypimą, o jei nukrypimas vedą į išnykimą, tai reiškia ir išnyksi.

item