Vytautas Radžvilas. Visuomenės ir valdžios santykis kaip egzistencinė Lietuvos valstybės problema

Jaunimo sambūris "Pro Patria" sveikina visus piliečius su Lietuvos Nepriklausomybės diena! Šia proga kviečiame pasiklausyti Sąjūdž...

Jaunimo sambūris "Pro Patria" sveikina visus piliečius su Lietuvos Nepriklausomybės diena! Šia proga kviečiame pasiklausyti Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nario Vytauto Radžvilo pranešimo "Visuomenės ir valdžios santykis kaip egzistencinė Lietuvos valstybės problema" garso įrašo. Šis pranešimas buvo skaitytas 2013 vasario 15 d. Vilniaus Mokytojų namuose vykusiame Lietuvos Nepriklausomybės dienos minėjimo renginyje.














Vytauto Radžvilo pranešimas:


Diskusija ir klausimai:



Susiję

Vytautas Radžvilas 3514947224973874726

Rašyti komentarą

15 komentarų

Anonymous rašė...

Superb!!! Įsiklausykite ...

Anonymous rašė...

klausausi jau antra karta , Radzvilas - stai tikrasis siu laiku patriotas

Ričardas rašė...

Valstybę sukurti sunku dar ir dėl apsisprendimo jai aukotis pobūdžio. Šis apsisprendimas - tai ne savęs įtikinimas ar prisivertimas, o turi atsirasti kaip poreikis. Tada bus tikra ir gyva. Bet jis atsiranda ne sėdint ir laukiant, nes yra nenatūralus.
Valstybei reikia daugiau žmonių, jaučiančių poreikį tarnauti aukštesniam siekiniui, nei biurgeriško gyvenimo patogumas.

Anonymous rašė...

Nuostabu. 34:16 min. Vytauto R. kalba ..."Kvazipartija"... Tikrai taip. Turim tokį blogio darinį - pseudopartiją. Tai primityvių karjeristų sambūris, pasivadinęs darbo partijos vardu. Tai ir yra didžiausia Lietuvos nūdienos nelaimė.

Anonymous rašė...

o kodėl nepasileidžia pranešimas?

Anonymous rašė...

nepasileidzia,nes matyt atsirado kam nepatiko ir nenori kad zmones isgirstu...

Anonymous rašė...

Absoliuti tiesa. Ir ji buvo matoma neilgai trukus po valstybės "atkūrimo". Na, "neįvyko" ta mūsų valstybė. Skaudu, labai...

Anonymous rašė...

Man tai pasileidžia pranešimas. Normaliai.

Egidijus rašė...

Tautos ir valdzios santykis-taip perfrazuociau. Manau,kad skilimas tarp valdzios ir tautos ivyko pries 600m,kai Vytautas Didysis kapituliavo ir prieme Romos kriksto salygas. Tauta isliko pilietine,valdzia koloboracine,paskui formos kiek kito -tauta lietuviska -bajorai sulenkeje ir tt. Konstatuoju-valstybe turejom kol nebuvom pripazystami kaip valstybe,pripazinti (apsikrikstije) tapom suskile nepataisomai. Dabar tauta nenori ES salygu (pederastijos platinimo,kosmopolitizmo propogavimo ir tt) o valdzia vykdo antitautine politika. Yra kuriama viena valstybe ir daug kolaboraciniu valdziu,..

Anonymous rašė...

Nežiūrint į tai, ar bus laikomasi "garbingos kovos" žaidimo taisyklių ar ne, nuožmi kova, kurioje vyksta visų karas su visais dėl resursų, vis tiek išliks. Taigi, norim mes to ar ne, ta kova neišvengiamai veda prie susinaikinimo. Tada peršasi paprastutė išvada, kad bet koks bandymas ieškoti būdų kaip pereiti prie "garbingos kovos" laikymosi taisyklių tėra tik laiko gaišimas. Manyčiau, kad problemos šaknys yra daug gilesnės nei jas įvardina Gerb. Vytautas Radžvilas.

Anonymous rašė...

Kam negroja įrašas, jį gali parsisiųsti čia:

https://docs.google.com/file/d/0B8gdOW2RqUX4ZXBPX2c2QTBBdk0/edit

Anoniminiui rašė...

"Nežiūrint į tai, ar bus laikomasi "garbingos kovos" žaidimo taisyklių ar ne, nuožmi kova, kurioje vyksta visų karas su visais dėl resursų, vis tiek išliks. Taigi, norim mes to ar ne, ta kova neišvengiamai veda prie susinaikinimo. Tada peršasi paprastutė išvada, kad bet koks bandymas ieškoti būdų kaip pereiti prie "garbingos kovos" laikymosi taisyklių tėra tik laiko gaišimas. Manyčiau, kad problemos šaknys yra daug gilesnės nei jas įvardina Gerb. Vytautas Radžvilas."

Gerai pastebeta. Tokie kaip Radzvilas ir sitas jo judejimas tik drumscia vandenis, kad kiltu dar didesnes bangos.

Anonymous rašė...

Man labai sudetingos tos visos politines problemos. Esu linkes manyti, kad problemos, kaip ir visas pasaulis, yra dvasioje, tad ir spresti jas reikia dvasioje.

rimasantanas rašė...

Radžvilui 100 balų!!!

Anonymous rašė...

Būtų gerai paskelbti ir rašytinį variantą.

item