Romualdas Ozolas. Mokykla turėtų veikti net ir dėl vieno moksleivio (audio)

Nepriklausomybės akto signataras Romualdas Ozolas penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“ piktinosi planais Punsko valsč...

Nepriklausomybės akto signataras Romualdas Ozolas penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“ piktinosi planais Punsko valsčiuje uždaryti tris lietuviškas mokyklas, kuriose iš viso mokosi 50 moksleivių. Pasak jo, mokykla turėtų veikti net ir dėl vieno vaiko.

„Jeigu mes esame šio momento žmonės, tai galime suprasti, kad vienas žmogus – taip pat žmogus. Reikia padaryti viską, kad šitos mokyklos būtų neuždarytos, nes lygiai taip pat čia, Lietuvoje, mažiausias lenkų mokyklas stengiamasi išlaikyti. Tai netgi šituo požiūriu žiūrint, tai, ką dabar bando daryti Lenkijos vyriausybė, yra tokia diskriminacija, kuri su civilizuotu požiūriu į mokymą, į vaiką ir apskritai į kultūrą neturi kokių nors kitų analogų“, – „Žinių radijui“ sakė R. Ozolas.

Kviečiame pasiklausyti „Žinių radijo“ laidos „Aktualusis interviu“ apie lietuviškų mokyklų Punske likimą:


Signataro teigimu, mokykloms išlaikyti kasmet skiriami daugiau nei 1 mln. litų yra menkniekis, palyginus su tuo, kokią naudą valstybei gali atnešti išsilavinę piliečiai.

„Seniai jau yra suvokta, kad būtent nuo kultūros prasideda viskas. Jeigu žmogus yra išsilavinęs, jis yra iniciatyvus, yra suprantantis, tai jis gali kurti ekonomiką, kuri dešimteriopai kompensuos visus tuos nuostolius, kurie skiriami išlaikyti kultūrai“, – sakė R. Ozolas.

Uždaromos Navinykų mokyklos direktorė Anastazija Sidarienė sakė, kad galutinis sprendimas dėl mokyklų uždarymo turėtų būti priimtas mėnesio pabaigoje.

„Galutinai šį klausimą spręs Punsko valsčiaus tarėjai. Posėdis yra numatytas vasario 27 d. 10 val. Punske. Čia, žinot, tas tarėjų sprendimas neturėjo jokios reikšmės, jisai buvo tiktai lyg nuomonės išsakymas pagal tai, ką viršaitis pasakė jiems, ką pristatė. Tarėjai gal nebuvo pasiruošę, jie gal ne viską suprato, ne visiškai įsigilino į viską, ir tas toks balsavimas, galima sakyti, neturi jokios galios. Čia yra tiktai toks jų ketinimas“, – vilties išlaikyti veikiančias mokyklas neprarado A. Sidarienė.

Pasak jos, pinigų trūksta ne vien lietuviškoms, bet ir lenkiškoms mokykloms. „Trūksta visam švietimui. Pagal viršaičio duomenis, Punsko valsčiuje trūksta daugiau nei 2 mln., iš jų apie 800 tūkst. trūksta šitom trim mokyklom“, – sakė A. Sidarienė.

Šaltinis: www.ziniur.lt



Susiję

Aktualijos 894635720491669588

Rašyti komentarą

item