Katastrofos nuojauta: 62 procentai prancūzų Prancūzijoje nebesijaučia kaip namuose

Sausio pabaigoje paskelbtos sociologinės apklausos duomenimis 62 procentai prancūzų nebesijaučia Prancūzijoje kaip namuose. Dar daugiau, 70 ...


Sausio pabaigoje paskelbtos sociologinės apklausos duomenimis 62 procentai prancūzų nebesijaučia Prancūzijoje kaip namuose. Dar daugiau, 70 procentų, apklausos dalyvių pareiškė nuomonę, kad Prancūzijoje yra per daug užsieniečių, o 74 proc. mano, kad islamas yra nesuderinamas su Prancūzijos visuomene. 57 proc. prancūzų įsitikinę, kad Prancūzijoje išplitęs prieš baltuosius nukreiptas rasizmas.
Apklausos duomenimis, tik 29 proc. prancūzų mano, jog dauguma imigrantų, apsigyvenusių Prancūzijoje, yra gerai integravęsi į Prancūzijos visuomenę. 46 proc. apklaustųjų mano, kad bedarbystės lygis sumažėtų, jeigu būtų sumažinta imigracija.
90 procentų respondentų mano, kad pastaruoju metu nuosmukį patiria Prancūzijos ekonomika, 63 procentai pripažįsta ir Prancūzijos kultūrinės įtakos nykimą. 51 proc. respondentų apibendrina, kad Prancūzijos nuosmukis yra neišvengiamas. Taip pat 62 proc. prancūzų  mano, kad jų politikai yra korumpuoti, o 73 proc. netiki, kad Prancūzijos žurnalistai yra nepriklausomi ir tinkamai atlieka savo darbą. „Prancūzai, ar bent jau didžioji jų dauguma, atrodo, baiminasi dėl visko,“ – apklausos rezultatus komentuoja istorikas Mišelis Vinkokas (Michel Wincock).
Net 87 proc. prancūzų mano, kad Pranczijai reikia tikro lyderio, kuris atkurtų tvarką.
Tokius apklausos duomenis paskelbė kairiosios pakraipos Prancūzijos laikraštis „Le Monde“, apklausą atliko Žano Žoreso fondas (Fondation Jean-Jaurès), apklausęs apie 1000 žmonių.

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Pasaulis 5170556786754598954

Rašyti komentarą

item