Britanijos vyriausybė nesitiki apsaugoti mokytojų, atsisakančių mokyti vaikus apie homoseksualų santuokas

Didžiosios Britanijos Švietimo ministerijos sekretorius Michaelis Gove išreiškė nuogąstavimus, kad vyriausybė bus bejėgė apsaugoti pradinių ...


Didžiosios Britanijos Švietimo ministerijos sekretorius Michaelis Gove išreiškė nuogąstavimus, kad vyriausybė bus bejėgė apsaugoti pradinių klasių mokytojus nuo atleidimo iš darbo, jei pastarieji atsisako mokyti vaikus apie tos pačios lyties asmenų santuoką, rašoma britų katalikų dienraštyje „Catholic Herald“.

Pasak „Daily Telegraph“,  šaltinis ministerijos departamente teigė, kad JK „nekontroliuoja“ situacijos ir kad neišvengiamai galutinis sprendimas tenka Europos žmogaus teisių teismui Strasbūre.

Vyriausybės įstatymas dėl tos pačios lyties asmenų santuokos buvo paskelbtas sausio 25 d. ir bus svarstomas Bendruomenių rūmuose vasario 5 d.

Lygių galimybių ministrė Marija Miller stengėsi užtikrinti mokytojus, kad jų darbui nekils grėsmė, nepaisant  įstatymo priėmimo.

Vienoje radijo laidoje ji kalbėjo: „Mokytojai gali ir turi teisę pareikšti savo nuomonę apie tos pačios lyties asmenų santuokas ir iš jų nereikalaujama tokias santuokas palaikyti, tačiau, be abejo, mes tikimės, kad mokytojai nieko dėl jokios priežasties neįžeidinės ir nediskriminuos."

Be to, ministrė teigė, kad: „Manau, kad kalbant religinio tikėjimo plotmėje, pavyzdžiui, konfesinėje mokykloje, svarbu pasakyti, kad egzistuoja įvairūs požiūriai šiuo klausimu; jog egzistuoja požiūris, kad santuoka įmanoma tik tarp vyro ir moters, ypač turint omenyje Anglijos Bažnyčią, Katalikų Bažnyčią arba Velso Bažnyčią“.

„Visada tikimės iš  mūsų mokytojų, kad jie savo darbe išlaikys pusiausvyrą ir, žinoma, niekas nepasikeitė šiuo atžvilgiu, tačiau, be abejo, labai svarbu, kad vaikai žinotų, jog skirtinguose religiniuose tikėjimuose egzistuoja įvairūs įsitikinimai ".


Susiję

Pasaulis 8451118055876824449

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonymous rašė...

gal kada nors kuris nors lygiu galimybiu pareigunas pareikalaus supazindinti ir su socializmo ekonomikos principais. O tai dbr tik liberalus, laukinis ar demokratinis kapitalizmas gretinamas. Kodel pazeidziamos vaikuciu teises zinoti, kad yra/buvo ir visiskai kitokiais principais pagrista ekonomika?

Anonymous rašė...

Va ka reiskia pavirsutiniska religijos samprata. Religija sutapatinama su teiginiu sistema, kuri ir laiko "paziuromis", "isitikinimais". Tada padaroma isvada, jog gali buti ir kitokios isitikinimu sistemos, ir dar jas paskelbti alternatyviomis religijomis. Taip bet kokius marmalus per naujakalbe ibrukti.
Bet prigimtis ir Dievas yra truputi giliau, tovarisci :)

Martynas rašė...

Opapapa.

item