„Pro Patria“ plėtoja ryšius su išeivija

Piliečių judėjimas „Pro Patria“, siekdamas plėtoti ryšius su išeivija, pradeda bendradarbiauti su JAV lietuvių leidžiamu savaitraščiu „Ameri...

Piliečių judėjimas „Pro Patria“, siekdamas plėtoti ryšius su išeivija, pradeda bendradarbiauti su JAV lietuvių leidžiamu savaitraščiu „Amerikos lietuvis“ (www.alietuvis.com). Su JAV gyvenančiais tautiečiais bus keičiamasis aktualia informacija – straipsniais, apžvalgomis, komentarais, vaizdo bei garsine medžiaga.

Portalo propatria.lt skaitytojai su JAV gyvenančių tautiečių parengta medžiaga galės susipažinti naujoje portalo rubrikoje „Išeivija“.

Šiandien skelbiamas pirmasis rubrikos įrašas – savaitraščio „Amerikos lietuvis“ redaktoriaus Bronio Abručio pokalbis apie JAV ir pasaulio aktualijas su Povilu Žumbakiu. 

Šiuo metu Čikagoje gyvenantis Povilas Žumbakis yra garsus ir gerbiamas advokatas. Jis 1959 metais Loyola universitete įgijo komercijos bakalaurą; 1969 metais John Marshall teisės mokykloje įgijo Teisės daktaro laipsnį. Nuo 1969 metų verčiasi privačia praktika (Žumbakis & partneriai). Jis yra Ilinojaus Advokatų Asociacijos narys. Apie 200 straipsnių pradedant teise, politiniais ginčais, sportu ir baigiant einamųjų įvykių apžvalgomis autorius. Jo straipsniai publikuoti JAV, Kanadoje, Pietų Amerikos šalyse, Lietuvoje. Išleido knygą apie Lietuvos nepriklausomybę (1990). 1983 metais John Marshall Teisės mokykloje jam suteiktas Alumni apdovanojimas. Ilinojaus Amerikos Lietuvių respublikonų partijoje jis paskelbtas Metų žmogumi. VDU dėstė Deliktinę atsakomybę ir teisės etiką. Trečdalį savo laiko P. Žumbakis skiria darbui visuomenės labui. Šia sena anglosaksų tradicija, teisininkų terminais, pro bono publico, anot P. Žumbakio, Amerikoje seka kiekvienas save gerbiantis advokatas. Jis yra padėjęs ne vienam į keblią padėtį JAV patekusiam atvykėliui iš Lietuvos, neišgalinčiam samdytis advokato. P. Žumbakiui teko dalyvauti ir vienoje garsiausių praėjusių dešimtmečių byloje, kai iš sovietinio laivo į amerikiečių karo laivą pabėgo lietuvių pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyvis Simas Kudirka.

Susiję

Įvykiai ir renginiai 1679043864505409402

Rašyti komentarą

item