Lietuvos savigynos lygos steigimo deklaracija

LIETUVOS SAVIGYNOS LYGOS   Steigimo deklaracija Kova dėl Nepriklausomybės parodė, kokia stipri gali būti susitelkusi ir vieninga tau...

LIETUVOS SAVIGYNOS LYGOS

 Steigimo deklaracija

Kova dėl Nepriklausomybės parodė, kokia stipri gali būti susitelkusi ir vieninga tauta. Tačiau trumpa nepriklausomo valstybinio gyvenimo patirtis atskleidė, kaip greitai susipriešinusi ir susiskaldžiusi tauta liaujasi buvusi laisvų ir orių žmonių bendrija, o jos sukurta valstybė ima silpti ir nykti. Sąjūdžio vienybės idealų išsižadėjusi Lietuvos valstybė tapo tarpusavyje dėl įtakos kovojančių korumpuotų ir nusikalstamų grupuočių faktiškai valdoma teritorija. Viešajame gyvenime įsivyravęs didelės visuomenės dalies abejingumas bendrajam tautos ir valstybės gėriui ir perdėtas rūpinimasis tik asmeniniais interesais atomizavo ir suskaidė visuomenę. Atkurti valstybę padėjęs moralinis ir pilietinis tautos solidarumas sumenko. Lietuvos piliečiai nepajėgia sutelktai ir veiksmingai pasipriešinti valstybę pasisavinusių ir jos valdžią uzurpavusių korumpuotų politikų, valdininkų bei teisėsaugininkų grupuočių ir kriminalizuotų verslo klanų savivalei. Sugebėjusi sutelktai ir drąsiai stoti į kovą už laisvę ir ją išsikovoti tauta per du dešimtmečius šią laisvę prarado tapdama pakrikusiu ir įbaugintu užguitų žmonių sambūriu, kurį lengvai valdo ir kuriuo nevaržomai manipuliuoja valstybinę valdžią užgrobę korumpuoti klanai.

Lietuvoje netrūksta patriotiškų ir pilietiškų žmonių, kuriems nuoširdžiai rūpi bendrasis tautos gėris ir atkurtosios valstybės ateitis. Tačiau viena iš svarbiausių jau du dešimtmečius Lietuvą kamuojančios krizės priežasčių yra tai, kad per visą atkurtos Nepriklausomybės laikotarpį tokie žmonės buvo ir tebėra nuosekliai ir kryptingai stumiami iš viešojo gyvenimo, valstybinės valdžios struktūrų bei viešųjų įstaigų. Principingai viešąjį interesą ginančių piliečių ir pareigūnų persekiojimas, neretai tam pasitelkiant ne tik įvairias neformalaus poveikio bei spaudimo priemones, bet ir valstybės teisėsaugos institucijas tapo įprastu ir net sisteminiu reiškiniu.

Todėl atkurti smarkiai sutrūkinėjusius tautos bendruomeninio solidarumo saitus yra pirmutinis ir neatidėliotinai spręstinas valstybinės svarbos uždavinys. Šį uždavinį galėtų ir turėtų spręsti patys Lietuvos piliečiai, susivienydami į neformalų visuomeninį savitarpio pagalbos ir bendruomeninės savigynos darinį – Lietuvos Savigynos Lygą (LSL).

Steigdami LSL pareiškiame, kad kuriamos Lygos veikla bus grindžiama krikščioniškos artimo meilės, pagarbos žmogaus asmeniui ir pilietinio solidarumo principais. Pagrindinis Lygos tikslas – sutelktomis geros valios žmonių pastangomis, pasitelkiant visus teisėtus kolektyvinės savigynos būdus ir priemones, organizuotai ginti pilietiškai besielgiančius asmenis ir pareigūnus nuo savanaudiškus interesus valstybėje siekiančių įgyvendinti įtakingų asmenų ir grupuočių spaudimo ir savivalės.

Kviečiame visus geros valios Lietuvos piliečius paremti šią pilietinio solidarumo iniciatyvą ir aktyviai įsitraukti į LSL veiklą.

Viešai išreiškę pritarimą šiam pareiškimui ir pasiryžę pagal išgales dalyvauti Lygos veikloje asmenys laikomi jos nariais.

Pasirašykite nurodydami savo vardą, pavardę ir kontaktinius duomenis (el. pašto adresą) arba atsiųsdami juos el. pašto adresu [email protected]. Skleiskite žinią apie besikuriančią lygą ir šią deklaraciją visiems geros valios Lietuvos piliečiams.

Parašai:
  1. Dapkutė Karolina
  2. Endriukaitis Algirdas
  3. Kaminskas Kęstutis
  4. Leščinskaitė Irma
  5. Markuckas Marius
  6. Mažeikienė Ona
  7. Medelis Virginijus Linas
  8. Ozolas Romualdas
  9. Patackas Algirdas
  10. Puteikis Naglis
  11. Radžvilas Vytautas
  12. Sinica Vytautas
  13. Stonis Paulius
  14. Šalkauskas  Julius
  15. Zelvaras Gediminas
  16. Čiuldė Edvardas
  17. Pakštas Kęstutis
  18. Žemaitis Jonas
  19. Vilimas Jonas
  20. Janulaitis Arvydas
  21. Pranckevičiūtė Nijolė
  22. Jonaitis Jurgis
  23. Šapalas Valentinas
  24. Smaškaitė-Jurgaitienė Genė
  25. Kubilius Mindaugas
  26. Bingelis Arūnas
  27. Abromaitis Antanas
  28. Stankevičius Linas
  29. Bieliukas Kęstutis
  30. Mieželaitytė Daina
  31. Grinius Lukas
  32. Makauskas Audrius
  33. Juodišiūtė Justina
  34. Jasaitis Jonas
  35. Buragas Vladas
  36. Sinkevičius Artūras
  37. Augulytė Ona Laimutė
  38. Reinikis Arūnas
  39. Stasiulis Nerijus
  40. Stanislovas Švedarauskas
  41. Vosylienė Ramunė
  42. Montrimaitė Ieva
  43. Simutis Arnas
  44. Miliauskas Gintautas
  45. Simaška Arūnas
  46. Šopaga Saulius
  47. Markevičius Domantas
  48. Čerškus Robertas
  49. Šimulynas Edvinas
  50. Daujotis Vytautas
  51. Jokubėnienė Danutė
  52. Tamošaitytė Daiva
  53. Žemaitis Jonas
  54. Labrencienė Rasa
  55. Armaitis Rimas
  56. Stoškus Krescencijus
  57. Zubrus Algimantas
  58. Juška Arūnas
  59. Anuškevičienė Danutė
  60. Eigirdas Arūnas
  61. Sajekaitė Marija
  62. Zasimavičius Linas
  63. Urbanavičius Juozas
  64. Bieliukas Kęstutis

Susiję

Įvykiai ir renginiai 3351350095185706213

Rašyti komentarą

17 komentarų

Ona Mažeikienė rašė...

Sveiki PSL organizatoriai,
dalyvavau Jūsų organizuotame susitikime Rašytojų klube ir labai pasidžiaugiau neabejingu, protingu gražiu jaunimu. Jūs neišmokyti demagogijos, kaip nekurie parlamentarai, sugebate kalbėti trumpai, prasmingai ir aiškiai. Pritariu ir džiaugiuosiu Jūsų veikla, bet pati vargu bau galėčiau kuo nors prisidėti, nes esu Jūsų močiučių amžiaus.Sėkmės moksle, darbe ir apskritai gyvenime
Pagarbiai, Ona Mažeikienė

Kęstutis Kaminskas rašė...

Pritariu LIETUVOS PILIETINĖS SAVIGYNOS LYGOS steigimo deklaracijai ir prašau mane laikyti LYGOS nariu.

Naglis Puteikis rašė...

Puiki iniciatyva, seniai tokios reikėjo.

Bingelis Arūnas rašė...

Pritariu Lietuvos pilietinės savigynos lygos steigimo deklaracijai

Antanas Abromaitis rašė...

Pritariu

Linas Stankevičius rašė...

Pritariu

Vladas Buragas rašė...

Taip.

Artūras Sinkevičius rašė...

Pritariu pareiškimui ir pasiryžęs pagal išgales dalyvauti Lygos veikloje

Laimutė Ona Augulytė rašė...

Pritariu ir pasirašau

Laimutė Ona Augulytė rašė...

Laimutė Ona Augulytė

Gintautas Miliauskas rašė...

miliauskas gintautas-pritariu

rolandas rašė...

pritariu tam ,kad lietuvos kasdieniniame bei politiniame gyvenime gyvenime vyksta negeri dalykai ,griaunantys pasitikėjimą valstybe,politika ir aplamai vienas kitu-žmogus bijo pasitikėti žmogumi.atskirtinumas tarp l.gerai gyvenančių ir mažesnes pajamas turinčių ,auga nesuvokiamu greičiu...politikų neklystamumas ir nihilizmas priimant valstybei svarbius sprendimus peržengė bet kokias ribas-pamirštama net priesaika konstitucijai ir jos nuostatoms( priimant,bene,didžiausią finansinį sprendimą statyti "fukushimą" :-)) ignalinoje,lietuvos politikai ir vyriausybė pamiršo,kad tokiems, gyvybiškai svarbiems sprendimams priimti, reikalingas tautos pritarimas-referendumas) . finansinių monopolijų savivalė tuoj pasieks absurdo apogėjų : vienas kiaušinis neužilgo kainuos daugiau nei minimalus darbo dienos užmokestis.apie naftininkų ir energetikų įžūlumą jau neverta net ir kalbėti .... kadangi pats 2 metus dirbau biudžetinėje įstaigoje ir šiek tiek mačiau ten vykstančius procesus.tai galiu pasakyti ,kad (visos biudžetinės organizacijos) yra didedidelis parazitas įsisiurbęs į valstybės nugarą, kur darbas yra tik vaidinamas ,o vadovų diletantizmas verčia prisiminti kafkos ir nyčės kūrinių personažus... gerai pamąsčius ,kas lietuvoje pasikeitė per 20 metų ,tai drąsiai galima sakyti -kad pasikeitė tik fasadai ir spalvos ,o principai liko tie patys .

Jonas Jasaitis rašė...

Prieš gerą dešimtmetį vieną pavakarę važiuojame Klyvlendo (Cleveland, OH) gatve. Mano bendrakeleivis - Lietuvos Prezidento vaikaitis, pianistas, taip pat Antanas Smetona. Pamatau gana išvaizdžios architektūros bažnyčios pastatą. Panašų į muma įprastus, tačiau kai kuriais bruožais skirtingą. Antanas paaiškina: "Čia bambizų bažnyčia. Matai, Amerikoje yra net kelios dešimtys skirtingų srovių, bet visos jos skelbiasi esančios krikščioniškomis. Žinoma, galėtų susivienyti, bet kad kiekvienas vikaras nori vaizduoti jei ne Popiežių, tai nors iškilų kardinolą. Vadizmas, nieko nepadarysi..."

jankis rašė...

paremčiau, bet Čiuld Kis ar kurmius, ar provokatorius?ė?

Algimantas Zubrus rašė...

Sveiki brangus tautieciai-vienminciai!!! Malonu buvo perskaityti,kol kas..,Jusu deklaracija. Pritariu jai. Siais sunkiais Lietuvai(ir ne tik...) laikais,zmones turi keistis i gera.. Taip elgtis vercia gyvnimas. Tik padedami vieni kitiems,palaikydami,uzjausdami-mes galime isgyventi ir sutvirteti. Po viena- musu laukia mirtis. Todel esu uz jusu iniciatyva. Veikti,organizuotis,kovoti ir tik taip-islikti. Noriu palinketi Jums sekmes!!! As esu su Jumis!!! Kiek pajekdamas, prisidesiu prie tokiu minciu propogandos ir tokios veiklos. Iki malonaus!!!

Arūnas Eigirdas rašė...

Pritariu.

Tautvilas rašė...

Tautvilas Rinkevičius
Pritariu, prisidėsiu veikla visom kryptim.

item